• mecburen olan birşey, ekmek parası telaşı.
  • sabahın köründe olunca insanı acaip zorlayan bi hadise, ama gece shifti söz konusu ise bi nebze daha rahat olabilecek, ama yine de eninde sonunda söz konusu olunca kastıran, hele de sevmeden yapılan bir meslek ise azap verici bişey olan atraksiyon.
  • surekli kisitlayici bir olgu olarak karsimiza cikan rahatsiz edici eylem. ise gitmek zorunda olmaktir rahatsiz edici olan, sabah kisinin iradesi disinda kalkmasi, istekleri disinda bir kiyafet sablonuna oturtmasi kendini, kendisi icin hic bir sey ifade etmeyen bazi insanlarin goruslerine muhatap edilmesidir kisiyi bezdiren. tamam, idealist dusuncede, belki is secmek, dolayisiyla isle birlikte gelen her turlu kosulu secmek kisinin elindedir, ama bu gunumuz turkiyesinde cok da gercekci bir yaklasim degildir aslinda..
  • haysiyet ve onuru parayla takas etmek..
  • "işe gitmenin en güzel yönü tekrar eve dönecek olmaktır"

    isimsiz bir evkolik.
  • dön baba dönelim misali yaşanan kısır döngü. tam allahım ne büyüksün bir hafta sonunu daha görmeyi nasip ettin derken tekrar başa dönüyor insan. hele ne zaman biter bu azap diye ssk'nın "ne zaman emekli olurum" sayfasına bakmaya kalkınca ... bakmayın derim ben, döngünün ne zaman biteceğini bilmeden dönmek daha bir iyiymiş *
  • emeği satmak çoğu kez üç kuruş uğruna...
    sahip olduklarımızın bedelini ödemek için mecburen, mecburiyetten katlanılan modern zaman köleliğimiz...

    (bkz: mecburen)
  • işini seven kişi için yapılmasından zevk aldığı eylem.
    sabah araba ya da serviste o güne planlanmış aktiviteler, eski zamanlardan kalma işler düşünülür ve motive olunur.
    *bugün hedeyi kesin hallediyim
    *filtre kahve yapayım kendime sabah mailleri okurken
    *hode raporu çıktı mı acaba *
    gibi binlerce düşüncenin akıldan geçirildiği eylemdir.
    askerde olan kişinin özlediği eylemdir bir yandan da...
  • sevdiğiniz bir işi yapıyosanız güzel olabilecek eylem:) ama yine de her sabah erken kalkmak zor gelebilir. hele de kargalardan önceyse. bu olayı da* haftasonları tatlıya bağlar... *
  • sabah olmasına rağmen gökyüzü hala karanlık, kapkaranlık, zifiri karanlık, simsiyah ve hava soğuk, sopsuğuk, buzzzz gibi, dondurucuyken yapıldığında gökyüzü güneşli, açık, günlük güneşlik, pırıl pırıl ve hava sıcak, sıcacık, ılıkken yapıldığından çok daha acı veren eylem..

    soğuk-karanlık havada evde çay içilip kestane yenir..
    sıcak-güneşli havada işe gidilir, klima altında serin serin oturulur..

    (bkz: işe gitmek istemiyorum)
hesabın var mı? giriş yap