• ikinci dünya savaşı gibi dünya tarihinin en vahşi savaşlarından birinden bizi koruyan ismet paşa'yı her geçen gün daha iyi anlamaktır.

    o lanet savaşın filmlerini izleyince bile insanın içi bunalıyor, karamsarlığa sürükleniyor, ağlayası geliyor ama işin gerçeğinden bizi uzak tutan bu insana ne kadar dua etsek azdır. bugün ukrayna'da korku içinde bekleyen halkla azıcık empati kuran kişi bu durumu anlayacaktır.

    hitler, stalin, churchill gibi kurtların arasında denge kurmak hiç kolay bir iş değildir. başka ülkede olsa bu adamın değeri daha çok bilinirdi. hakkında daha çok araştırma yapılır ve dünyaya denge siyasetinin en iyi uygulayıcılarından birisi olarak tanıtılırdı. kendisi de ne kadar mütevazıymış ki, bu işin primini hiç yapmamış. elinden geleni uygulayıp tarihteki yerini almış.
  • geri kalan her şeyi bir kenara bırakın, sadece bizi savaşa sokmamasıyla bile büyük saygıyı hak eden cumhurbaşkanımızdır.
    savaşa girmeden bu haldeyiz. bir de girseydik, bugün nijerya'dan, gabon'dan farkımız kalmazdı.
  • ismet paşanın değerini bilmeyen oçları genelde karne ile ekmek alıyorduk diye ortalıkta dolaşırlar, gençleri de çıkar telefonunu diye darlarlar. savaşa gidip ölmemiş, hala şükretmiyor p.zevenk.
  • süleyman şah türbesini arkada bırakıp kaçanlar gibi yapmamış olan ismet paşa'nın değerinin daha çok anlaşılması durumudur.

    bu siyasal islamcı hıyarlar o dönemde olsa hemen hitlerin kucağında oturup ülkeyi yok ettirirdi.
  • (bkz: ekmeksiz biraktim ama babasiz birakmadim)

    bazilari haric;

    (#134148271)

    edit : yazar arkadasimin uyarisi sonrasi eklemek istedim;

    geldikleri gibi gitmediler; kimi itini, kimi bitini, kimi picini birakti.
  • ülkenin her tarafı sarılmışken kafalara daha çok dank edendir.

    suriye savaşını destekleyip rusya'yı suriye'ye soktuk. kuzeyden güneyden rusya tarafından sıkıştırıldık. ukrayna'ya arka çıktık yine boşta kaldık. memleketin tek beklentisi turizmken ondan da olduk.

    satranç bilmeyen adam ülke yönetmemeli arkadaş.

    sorsan asrın dahisi.
  • bizim gelişmiş toplumumuz yüzlerce türkiye vatandaşını ölümden kurtarıp savaşa ülkesini sokmadığı için ismet inönü'yü iktidardan düşürmekle ödüllendirmiştir. öyle de gelişmiş bir toplumdan bahsediyoruz yani.
  • vatan borcunu eksiksiz ödemiş devlet adamıdır.
    gerçekten devlet adamıdır.
    savaş kolay birşey diye düşünen, çok geriye gitmesin 2022 yılında ukrayna'dan gelen fotoğraflara bakmalıdır.
    ya da dileyen, 2. dünya savaşı'nı araştırsın.
    böyle yapıldığında değeri daha da çok anlaşılır.
  • inönü'yü sevmeyen iki kitle var:

    1) siyasal islamcılar.
    2) bugün de ülkenin paramparça edilmesini isteyen, manda ve himayeciler.

    yani zaten ülkeyi frenleyenler de bunlar. son döneme şöyle bir bakın, bütün felaketlerin altından bu iki kitle çıkar. ya bir temmuz günü tepemizde f16 uçururlar, ya hendek kazıp savaşırlar. atatürk, inönü düşmanlığında da güçlerini birleştirirler her daim. lakin bu iki ulu ismi de bu topraklardan silmeye kimsenin maçası yetmedi, yetmeyecek de.
  • "ama o ezanı türkçe okuttu..." cular gelir birazdan.

    ikinci dünya savaşında tarafsız kalarak, zaten yeni kurulmuş fakir, cahil bir milleti daha da fakirleşmekten kurtarmıştır.
hesabın var mı? giriş yap