• bu ay içinde yapacağım eylem. üniversite yeni bitmiş, yüksek lisans başvurusu için eylül beklenirken birkaç hafta arkadaşta kalmak istenirse yapılabilir bu. ne kadar para pul gösterirseniz gösterin büyük ihtimalle vize alınamaz ama geçmiş schengen'e falan güvenip yapanı da kimse dövmez, yani umarım.
  • aslında o kadar da korkulacak bir durum değildir. bu sizin vize başvurusu yapacağınız ülkeye göre de değişiklik gösterir ayrıca. okulu yeni biten bir öğrencinin aynı gün işe başlayamayacağını ve bu ülkede de öyle hemen iş bulamayacağını az çok bilir konsolosluklar. tabi vize başvuru merkezleri de (her ne kadar başvuru sonucunda etkili olmasalar bile). okulunu yeni bitiren birinin seyahat edemez gibi bir durum elbette olmayacaktır. ha burası türkiye'dir, siz türk vatandaşısınızdır orası farklı bir boyut elbette. lakin okulunuzun yeni bittiğini ve yükseklisans gibi bir üst seviyeye başlayacağınızı belgelerseniz bunu çok makul karşılayacaklardır konsolosluklar. (almanya için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama)

    o yüzden eski vizelerinize ve şansınıza güvenin.

    ışık sizinle olsun

    namaste
  • vize başvurularının alayında maaş bordrosu istendiğini görünce nasıl olduğunu merak ettiğim olaydır. yıllarca çalışıp banka hesabında binlerce lira para olsa da, o an işsizsen vize alamıyor musun yani nedir?
    bir de işin tuhaf yanı çalışırken gidip adam gibi nasıl gezeceksin ki, 1 haftadan fazla izin alamıyorsun, o da kurtarmıyor. en iyisi işten ayrılıp kafa rahat takılmak e bu sefer de işsizsin muhabbeti yapılacaksa nasıl olacak bu işler. bi bilen yeşillendirirse sevinirim..
  • kuzey avrupa'da denenmemesi gereken. verse bile tek giris verir kalirsin.

    yunanistan verebilir varliga gore.
    baska ulke giris cikislari adamlari enterese etmiyor. hatta en cok vize verene gitmis olmak lazim ikincide uzun alabilmek icin.

    cok kurtlanan bosna, sirbistan, karadag'a gitsin. sonra ret yiyip pasaport degistirmeye ugras dur.

    ıs bulunca gezmek temiz cozum.
hesabın var mı? giriş yap