• isviçre'de de pkk gibi bir ayrılıkçı terör örgütü olmadığı için sorun olmayacaktır. bizim ayrılıkçılık sorunumuz olduğu sürece mümkün olmayacaktır.

    edit: bu entriyi dili yasaklamak olarak algılayan baya süper zekalı yazarlar çıktı. dilin yasaklanmasını savunan bir entri değil bu. aksine dillerin ve kültür çeşitliliğinin korunması ve devam ettirilmesi gereğini savunuyorum. fakat resmi dil olgusu siyasi bir olgudur. istediğin dili konuş, öğren, öğret. aptal aptal kürtçenin yasaklanmasını falan örnek göstermeyin. ayrıca bana “sizin devletiniz” diye mesaj atan salaklar siz de bir zahmet kendi devletinize s..gidin. hangi devleti benimsiyorsanız oraya kadar yolunuz var.
  • belki turkiye'de de bir bolgede nufusun belirli bir kismini olusturan insanlarin kendi dillerinde devlet hizmeti almasi hakki olsa ayrilikci teror orgutu kendine kolayca zemin bulamayacakti ne dersiniz? diye sordurmustur.

    edit: kurt musun diye soran olmuş
    ben çingeneyim
    ermeni'yim
    türk'üm kürt'üm
    ah fark eder mi
    mavi bir elmayım
    ne fark eder ki
    dunya kaleska
  • pkk terör örgütünün, dillerini konuşamadıkları için ortaya çıktığını ve bundan dolayı uygun zemin bulduğunu sanan arkadaşların pırıl pırıl kafalarıyla onlara hayatta başarılar diliyorum. hatta inanır mısınız apo da çok iyi kürtçe konuşuyordu. siz cidden mutlu olursunuz bu hayatta. ne derdiniz olur ne tasanız. düşünemeyen canlının ne derdi olacak ki.

    isviçre'ye hayırlı olsun. belki ileride bu karardan dolayı pişman olurlar belki de aksine iyi ki bu kararı verdik derler. zamanla göreceğiz.
  • resmi dil derken?

    bir bölge, bilgilendirmeler kürtçe nin bir lehçesinde de yapılsın demiş. habere göre arapça, farsça ve türkçe yapılıyor kürt vatandaşlar anlamıyormuş.
    dezenformasyon içeren başlık açan yazara göre isviçre hükümeti türkçe, arapça ve farsçayı resmi dil olarak kabul etmiş mi oluyor?
  • burası isviçre kardeşim isviçrece konuşacaksın diyen primatların olmadığı bir ülke olduğu için gayet kolay ve normal bir durum
  • hani amk? https://www.be.ch/de/start.html almanca ve fransızca dışında bir dil yok.
  • git basel kürtlerin ,kürdistan'ı buraya kuracagiz de ,toprak iste,harita yap . sonra birdaha dene . bir de ,inanmayacaksınız ama bölünmemis diyip dalga geçmeye çalışmış dingil.
  • #144428971

    --- spoiler ---

    inanmazsınız ama isviçre hala parçalanmadı.
    --- spoiler ---

    az biraz sabret.
  • ilgili bölgede çok fazla kürt olduğu için bilgilendirmenin de bu dille yapılması normal. bu resmi dil olduğunu göstermez. şuan hollanda'da da çok fazla kürt var yakında buradaki bilgilendirmelerde kürtçe yapılır. ekseriyetle almanca veya ingilizce bilmediklerinden böyle bir sonuç çıkıyor.
hesabın var mı? giriş yap