• cem vakfı başkanı. geçen hafta yaptığı açıklamayla bizi dumurdan dumura uçurmuş prof. 10 milyon alevinin kime nereye oy vereceğini belirleyeceklerini belirtmiştir. yaptığı açıklamayı kürt topluluğundan ya da islami bir topluluktan biri yapsaydı 312 ile muhatap olacağına eminim.
  • sık sık ekranlarında görünmesinden mütevellit alevi toplumunun kendisinden sorulduğunu zanneden ya da zannettirilen hocaefendi.
  • 1987 genel secimlerinde alevi dedesi ve malatyali olmasi nesebiyle turgut ozala rakip olarak cikartilan ve 28 bin oy alan sahis. daha sonra kendisi merkez parti adiyla bir siyasi olusuma girecekti, olmadi. yakin cevresine tansu cillerin yerine basbakan olabilecegini anlattigina dair rivayet muhteliftir.
  • ayrıca bu adamın ve medyanın bu adama yaklaşımı, alevilere kabile liderlerinin belirttiği yer dışında kendisi nereye oy vereceğini bilmeyen, hepsi aynı yere oy veren ilkel topluluk muamelesidir. aleviler oylarını kime verecek? ifadesi bile bu ötekileştirmeyi içermektedir.

    öte yandan alevilere diyanet içinde yer, devletten bütçe istemek de laikliğe aykırı olduğu kadar aleviliğin ruhuna ve tarihine hakarettir. (sünniler "bir kamu kuruluşu olarak sünni islam" konusunda ne düşünürler merak ederim)

    bu adam, alevilerin, tarih boyunca devlet tarafından kovalandıktan sonra ilk defa kendilerinin değil de baş belaları dindar sünnilerin devlet ve medya tarafından istenmeyen bir azınlık ilan edilmesinin şaşkınlığı içinde (travmatik), göz yaşlarıyla devletin bacaklarına sarılıp "demek beni seviyorsun ben de senin hizmetindeyim sonuna kadar" hissiyatının sözcüsü olmakta ve bunun politik rantını kovalamaktadır. kendisinden kritik alıntı yapmak gerekirse: "zaten ordumuz da subay alırken alevi gençleri tercih etmektedir".
  • siyaset ummanındaki her limana bir vakit demir atmayı başarmış gemi. pusulası şaştığından mı, yoksa bu çarkıfelek'in fırdöndüsünde muzdarip olduğundan mı bu haldedir bilinmez.
  • "hükümetin* dünya görüşü ile galatasaray'ınki ayrı. galatasaray laiktir ve güçlü olması işlerine gelmez" demiş ve takkeleri düşürmüştür..
  • "nazım'a yapılan fethullah'a yapılmasın" diyerek, büyük komünist şair nazım hikmet ile yeşil kuşak projesi piyonlarından fethullah gülenin isimlerini aynı cümlede anma edepsizliğini göstermiş kişi.

    (bkz: edeb ya hu)
  • zamanında ecevit'in başına düşen taşın bir boy büyüğünden nasibini almış zat. gözümde bir saygınlığı vardı bugüne kadar. bitti.
  • bildigim kadarıyla sag siyasetcilere yakin olmus bir isimdir.

    adini ilk defa 24 aralık 1995 secimleri sırasında tansu çiller'in alevilere 3 trilyonluk ödenek sürecinde duydum.
    referansı galiba bu aldı zihnimde.

    "...rapor alevilerin tansu çiller'i en beğenilen liderler arasında gördüğünü ileri sürüyor. aleviler arasında ise izettin doğan'ın popülaritesinin yüksek olduğu ifade ediliyor. bu ilgilenilmesi gereken bir sonuç olarak yazılıyor. ve şöyle deniliyor:'izzettin doğan ve veliyeddin ulusoy'u iyi ve alevileri temsil edebilecek lider olarak görenlerin sağ partilere özellikle dyp'ye oy verebilecekleri görülmektedir..."

    (bkz: http://www.aleviyol.com/yasizyabiz.htm)

    "6 isteğimizi yapan 10 milyon oy alır

    10 milyon oy potansiyeline sahip alevi cemaatinin lideri prof. dr. izzettin doğan, 'oylarımız cepte. siyasilerle pazarlığa oturmaya hazırız. ancak tek şartımız var. o da 6 maddelik isteğimizin yerine getirileceği teminatını vermeleri' dedi...

    bundan tam 11 yıl önce alevi cemaatinin isteklerini yüksek sesle dile getirerek tüm dikkatleri üzerinde toplayan alevi cemaatinin lideri prof. dr. izzettin doğan, 'geçmişte destek verdiğimiz iki siyasi parti (dyp, dsp) önce söz verdiler. iktidara geldiklerinde bizi unuttular. bu sefer aynı tuzağa düşmeyeceğiz' dedi... "
    (bkz: http://www.alewiten.com/istegimiziyapan.htm)
  • aleviler'in talepleri arasında ilk ve orta öğretim kurumlarında saz dersini şart koşan adam.
hesabın var mı? giriş yap