• columbia universitesi ekonomi profesoru. uzmanlik alanlari kalkinma, globalizasyon ve uluslararasi ticarettir. ozellikle latin amerika ve dogu avrupa ulkelerinin kalkinmasi hakkinda oldukca ilginc calismalari vardir. (bkz: shock therapy)

    ayni zamanda birlesmis milletler genel sekreteri kofi annan'nin danismanligini yapar. times dergisi tarafindan dunya'ya yon veren 100 kisi arasinda gosterilmistir.
  • "the end of poverty " kitabının yazarı.
  • bono'nun onsozunu yazdigi "the end of poverty" kitabinin yazari.
  • 29 yaşında harvard'da ekonomi profesörü ünvanı almış bir akademisyen.
  • bbc kanalına yaptığı açıklamalarda "gelir düzeyi yüksek ülkeler savaşa trilyonlarca dolar harcadılar ama henüz barışa yeteri kadar yatırım yapmadılar" demiş birleşmiş milletler görevlisi.

    www.marksist.org
  • uluslararasi kalkinmaya modernist yaklasimin cagdas temsilcilerindendir.uluslararasi kalkinmayi merdivenin basamaklari gibi gorup, en fakir ulkelerin fakirlik tuzagina yakalandiklari icin, merdivenin ilk basamagina adim atamadiklarini iddia edip, kalkinmis ulkelerin, bunlara yardim ederek ilk adimi atmalarini saglamalari gerektigini soyler. borc silme politikasini bu ulkelerin baslangic yapabilmelerine olanak saglayacak bir arac olarak gorur.
    birlesmis milletler milenyum kalkinma hedefleri'nin mimaridir.buyuk planlarin adamidir. bu alanin william easterly ile birlikte fenerbahce-galatasarayini olusturur.
  • amerika birleşik devletlerinin ekonomik durumunu şöyle özetliyor "ülke iyi durumda değil. nüfusumuzun %15'i yoksul, her altı ya da yedi kişiden biri gıda kuponlarına muhtaç, hanelerimizin yarısı yoksulluk sınırı olarak belirlenen gelirin iki katına ulaşamamış, yani amerika'nın çok önemli bir bölümü şu anda belini doğrultamıyor."
  • akparti'yi en koyu akparti'li gibi savunmus ekonomi profesoru. akparti'li herhalde diyorum yoksa hic kimse akparti'yi bu adam gibi savunamaz.
    ingilizlerin here you go dedigi, buyrun cancagizim. bu asagidaki linki okurken, sezen'den de gitti cancagizim gitti sarkisi tum ayrilanlara gelsin.

    makale su: tiklayiniz: buraya degil asagidaki linke.
    http://www.project-syndicate.org/…-jeffrey-d--sachs
    evet o.
    yaziyi birisi cevirsin allah rizasi icin. akparti'liler; oturun, cevirin. isiniz ne?
    bu adam kim diye kucuk bir google yaptim.
    harvard'tan mezun ve colombia universitesinde iktisat profedoru olan bu adam time dergisine gore 2004 ve 2005 yillarinda dunyanin en etkili 100 kisisinden biri secilmis. siktir et bu bilgiyi de daha onemlisine bak: bu adam -google scholar'dan anladigim kadariyla- dunyanin en onemli iktisat profesorlerinden biri. adamin 1000 den fazla alinti yapilmis onlarca makalesi var.
    http://scholar.google.co.uk/…sachs&hl=en&as_sdt=0,5

    tayyip te yandas medyam var diye geciniyor. ulan bu yazi internete duser dusmez niye haber yapilmadi? bizim medya mahalle dedikodusundan baska bi bok yapmaz ki... al iste dunyanin en onemli ekonomistlerinden biri gelmis sizin iktidarinizi tarafsiz bir sekilde ortaya koyuyor. ben gazeteci ya da dergici olsam her gun turkiye ekonomisi ile ilgili yazilan yazilari takip ederdim ve bu gibi artik kendini ispatlamis akademisyenlerin ne yazdigini haber yapardim. gercigi medyada haber olmasa da olur. birilerinin got kili diye dalga gectigi halk zaten tum bunlari goruyor. ulan o degil de halkla bu adam ayni seyleri dusunuyor ya, hayat ne enteresan? akparti'yi oven bu yaziyi yazan kisi bir blogger degil yegenler, dikkatinizi cekerim. bu adamin kim olduguna -ingilizcesi olmayanlar- turkce wikipediadan baksin.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/jeffrey_sachs
    bu adam da mi satilmis, he ulusalci kardes.
    bu adam da mi akparti'den makarna aldigi icin akparti'yi savunuyor hi? konus ulusalci kardes, konus.
  • abd'nin suriye'deki rolünün bulanıklığı, yanlışlığı ve kuralsızlığıyla ilgili güzel bi yazı kaleme almış:
    https://www.project-syndicate.org/…-d-sachs-2016-08
  • naomi kleinin şok doktrini kitabında adından en çok söz ettiği chicago boys lardan biridir.
    efsane polonya direnişinden sonra polonya'nın komünizmden kapitalizme geçişine bu arkadaş rehberlik etmiştir. (dünyada bu konuda deneyim kazanmış ilk iktisatçı olarak bilinir.)
    o durum şöyle özetlenir:
    1990’da polonya reel sosyalist düzenden koptuğunda walesa 5 yıllık bir süre için cumhurbaşkanı olmuş ve iyi ya da kötü her türlü sosyalist düşünceden hızla uzaklaşması istenen ülkenin ekonomik danışmanlığı da harvard üniversitesi’nin en genç ekonomi profesörlerinden jeffrey sachs’a verilmişti.
hesabın var mı? giriş yap