• gremlins, small soldiers ve innerspace filmlerinin yönetmeni... gremlins ve innerspace'taki absürd espri anlayışı ile bir dolu hayran kitlesine sahiptir... ne klasik.
  • ayrıca piranha,twilight zone the movie,the burbs u yönetmiş ve silence of the hams(sosilerin sessizliği) filminde oynamış yönetmen..
  • video çağında dünyayı yeni, yeni keşfetmeye başlayan küçük insanların; doksanlı yılların ikinci çeyreğinde; bir düş olarak hatırlayacakları isim/bütünlük-olay. dante hala; ara, sıra 'the burbs vesilesiyle ekranlarımıza konuk oluyor; ve bizler zappin' yaparken içimizde-o kaybolan masumiyet, o kırlangıç kırılganlığı-denizi özleyen eller, elleri arayan gözler...düşen uçaklar...kırık kalpler...
  • filmlerinde kendine özgü uçuk bir stil tutturan, kült sayılabilecek yönetmen. hakikaten gremlinler ile seksenlerdeki video furyasına damgasını vurmuştur. roger cormanın öğrencisidir.
  • masters of horror dizisi için zombi temalı bir politik bir komedi çekerek amerikalı muhaliflerden haklı övgüler alan kült yönetmen.

    (bkz: homecoming)
  • korku-komedi türünün en başarılı yönetmeni. birçok filminin yapımcılığını steven spielberg üstlenir.
  • masters of horror dizisinde the screwfly solution adlı bölümün yönetmenliğini yapmıştır. 1946 doğumlu amerikan film yönetmenidir. pirana, gremlinler , alacakaranlık kuşağı gibi filmlerin direktörlüğünü yapmıştır.
  • kariyerine yetmişlerde roger corman yapımcılığında çektiği b filmleriyle başlayan piranha ve kurt adam klasiği the howling ile kült olan seksenlerde spielberg yapımcılığında başyapıtı gremlinler'e imza atan joe dante'nin niye a sınıfı yönetmenler arasına girmediği bir muammamıdır acaba.bence kendi isteğidir.bu açıdan richard donner,tobe hooper ile benzeşir biraz.gremlinler,explorers,innerspace/içimde biri var,the twilight zone movie (televizyondada alacakaranlık kuşağı'nın shadow man,amazing stories'in the greibble,boo bölümlerini),amazon women on the moon,the burbs,gremlinler 2 filmlerine kendine has kattığı karamizah duygusu onun dokunuşudur.dick miller ve belinda balaski'den vazgeçmez.90'larda ve günümüzde çektiği small soldiers,the hole,burying the ex 80'lere takıntılı retro havası taşıyan filmlerdir.bu filmlerdeki erkek,kadın ilişkilerinde bile 80'li yıllardaki o naiflik,çocuksuluk vardır.ama keşke usta ilk dönemlerine piranha ve the howling zamanlarına dönüp bize bir korku şöleni yaşatsa...
  • hbo max için yapılacak gremlins secrets of the mogwai serisi için danışman kadrosunda olduğunu ifade eden yönetmen.
hesabın var mı? giriş yap