• kadıköylü biri olarak varlığından yeni haberdar olduğum kooperatif.

    bu haftasonu muhakkak uğrayacağım ve ücretler makul olursa alışveriş yapacağım.
  • “istanbul’da yaşayan ve doğal ürünlere aracısız ulaşmayı hedef alan tüketicilerin/türeticilerin oluşturduğu kooperatifiz”

    2014 yılından beri çalışmalarını sürdüren, 2016 kasım ayında yasal bir kooperatif haline gelen kadıköy kooperatifi, kadıköy bölgesindeki tüketim faaliyetlerini dönüştürmeyi hedefleyen bir kooperatiftir. önce paket sistemiyle çalışmaya başladılar, yasal bir kooperatif haline gelmeleriyle beraber moda’da sabit bir dükkan da açtılar.

    adres: hacı ahmet bey sokak no:1 caferağa/kadıköy. haftaiçi 19:00-21:00, haftasonu 10:00-17:00 arası açıklar.

    küçük üretici ve örgütlü üreticilerle çalışıyorlar. üreticileri arasında çanakkale nusratlı köyü dayanışma derneği’nden , niğde-ulukışla güntepe çiftliği’nden kuru meyveler ve baklagil, karaburun kolektifi’nden zeytin-zeytinyağı, eppek’ten yerli tohum unlarla ekşi maya ekmek, manyas’tan makarna, büyükçekmece su havzası’ndan yumurta, kars boğatepe ve sakarya mavi çiftlik’ten peynir ve süt ürünleri, karapürçek kadın derneği’nden reçeller ve salçalar, rize özçay’dan çay, erzincan akyazı’dan bulgur, adapazarı jade çiftliği’nden tam buğday un var.

    facebook adresleri: https://www.facebook.com/kadikoykoop/
  • varlığından bugün haberdar olduğum kooperatif. bugünlerde tam da ihtiyacımız olan şey buymuş gibi. umarım daha fazla kitleye ulaşırlar ve daha fazla bu gibi girişimlerin olmasına sebep olurlar. yolları açık olsun.
  • bugün sözcü.com da okuduğum barış özkan'ın haberi vesilesi ile gıda kooperatiflerinin varlığından haberdar oldum, sizleri de haberdar etmek istiyorum.
    istanbulda "beşiktaş kooperatifi" , "kadıköy kooperatifi" gibi bazı kuruluşlar direkt olarak üreticiden aldıkları ürünü aracılık maaliyeti olmaksızın tüketici ile buluşturuyolarmış.
    kendi anlatımları ile: " yani sonuçta aracılar üreticiden düşük fiyata alıp tüketiciye pahalı fiyata satıyor. sen aracıyı ortadan kaldırdığında üreticiye daha makul fiyat verebiliyorsun. buraya döndüğünde kendin de daha makul bir fiyata tüketebiliyorsun. herhalde siyasiler de biraz bunu gördüğü için şimdi tanzim satış merkezlerini kuruyorlar. tanzim satış merkezleri kamunun yaptığı bir şey. bizim ki de tamamen sivil bir girişim. kooperatifler aracıyı zincirden çıkartıp, doğrudan üreticiye ulaşmak hedefinde."
    kooperatifler epey güzel bir iş yapıyor velhasıl. duyulmasını isterim. tarım cenneti olan ülkemizde maalesef ki aracı kurumlar, stokcular vs.. gibi üretim zincirindeki her bir halka üreticinin kazancının daha da azalması demek. üreticiyi desteklerken aynı zamanda organik, temiz gıda temin etmek gibi bir amaçları da varmış. ben faydalı buldum, destekliyorum.
    merak edenler için link; haber
  • bir aydır gönüllüsü olduğum güzel topluluk.

    ekolojik tarımı, küçük üreticiyi destekleyen gıda egemenliğine alternatif konsensusla karar alınan, hiyerarşik yapının olmadığı yapıdır.

    tüketiciler dükkandaki ürünlerden alarak ne yediğini bilebilme avantajını da yaşamaktalar ve her aldıkları ürünle küçük üreticileri destekleyerek ayakta kalmalarını sağlamaktadırlar.
hesabın var mı? giriş yap