• sıkıntılı bir ruh halinden en iyi çıkış yoludur. bilhassa da haftaiçi. zira cumartesi pazar aşırı kalabalık olur. eve, sahaflardan alınmış bazı kitaplar, cafer erol'dan alınmış 200 gram lokum ve elden düşme bir fönle dönmek pekala mümkündür.
  • istanbula her gittiğimde yaptığım favori aktivitem. çarşıya gidip gözdeden manasızca alışverişler yapmak, mercanda midye, halilde lahmacun yemek, faunada ibrahimle 1000 bardak çay içip dizzy gillespie dinlemek, sahafları gezip hepsiyle teker teker kavga etmek kısaca insanın huzur dolu olması
  • yannizliginizi kesinle$tirmek icin yapabileceginiz eylem. (bkz: kalabalik icinde yalnizlik)

    sonunda ya bi yerde bi seyler atistirirsiniz ya da bi kitapciya girip bissuru bisey okumak gaziyla cikip eve geri donersiniz. eviniz cok soguk veya sicaksa kisa bi zaman sonra icinizde tekrar disari cikma istegi de depresebilir. (bkz: kisir dongu)
  • tabii kadıköy sokakları denince ekseriyetle altıyol'dan kadıköy'e inen anacaddenin (iniş yönüne doğru) sol yakası anlaşılır. doğrudur. kayda değer birçok mekan da o bölümdedir zaten. ama sağ yaka da (dersaneler filan var gerçi ama olsun) gayet verimlidir amaçsızca dolanmak için.
  • evde yapacak birşey bulamayan insanın kadıköye gidip ordada hiçbirşey yapamayacağını anlaması sonucu ortaya çıkar. sadece yürü ne yapacağınızı düşünürsünüz ama karar veremediğinizden düşünme süreci oldukça uzar, belki birilerini görürüm belki bişeyler yaparım dersiniz ama olmaz günün sonunda sadece yorulduğunuzla kalırsınız.*
  • her hafta yapılası güzel etkinlik. eski evler, eski eşyalar, hoş sokak adları, kediler görür huzurun anlamını kavrarsınız merkezden uzaklaşınca. random yapılırsa 5-10 yıl da geçse "ben buradan daha önce geçmemiştim" dedirtecek sokaklar kalır, sürpriz olur, mutluluk olur. tadından yenmez.

    aslında amaçsızca dolaşmamaktasındır, amaç dolaşmak olur bir süre sonra.
  • moda'da yapılmasını önerdiğim gezinti türü. eğer yanınızda bir kitap da varsa çay bahçelerinden birinde okuyarak akşamı getirebilirsiniz.
  • kitapcılara girilir,ıvır zıvıra bakılır,balık tezgahları incelenir,pazar icinde gezilir,hacı bekir'den badem ezmesi alınır,baylan'dan gelen cukulata rayihası teneffüs edilir,yazın arka bahcesinde oturulur,yorgun ama salim kafa ile eve donulur.
  • insanın kendi kendine hafiflemesi ve mutlu olması, hayatın farkına varması
hesabın var mı? giriş yap