• genellemek doğru olmaz ama bir kısım kadınların tipik iki yüzlü olma halidir.

    şöyle ki murat boz, yalın, kenan doğulu yaparken gıkları çıkmaz bunların ama sokaktaki vatandaş yapınca "o da erkek mi" gibisinden öter durur anca. yanisi bir şekilde klasiktir bunların bu tavırları. eşek osurur yel götürür feveranlarıdır. ciddiye alınmaz.
  • buram buram cehalettir. sebebi ise kadınların kafasına yerleştirdiğimiz anlamsız 'erkek' imajı.
  • bu konudaki görüşlerini 'vatan hainliği, askerlik olayını aşırı abartma' gibi tepkilerle belli etmektedirler etrafımdaki kadınlar. özellikle birkaç arkadaşım vatan hainliği ile suçlamıştı beni bu konuda.

    bedelliden yararlanamıyorum da, kaçmazsam azıma sıçsınlar. vatan hainliğiymiş. sokakta görsem selam vermeyeceğim adama hizmetçilik yapmaya, yer temizlemeye mi gidiyorum ben askere. babanın uşağı mıyım, ömrümün 5buçuk ayını 100 tane herifle aynı odada ayak ve apış arası kokusuyla geçirecem, adı da vatani görev olacak. kitaptan, bilgiden, eş-dosttan, hayattan ayrı geçirecem. bunu diyenler inşallah 38 ay asker yolu beklerler, amin.
  • akıllı erkekleri severiz. yani en azından bir kısmımız.

    ne artı ne eksi olan bakış açısıdır.

    sonuçta hepiniz aynısınız. *
  • kadınlar üzerinden kendini özelleştirmek isteyen erkeğin bakış açısıdır daha çok.
    hangi noktadan tutsan, orada hata verir. savaşsız bir dünya dilersin ama askerliği yüksek bir mertebeye yükseltirsin. anti-militarist takılırken, sadece seni ilgilendiren bir seçimdir ama parasını verebilecek maddi güce sahibim tribine girersin.
    askerlik yap ya da yapma, standart erkeksin işte. egona gömülmüşsün. fazlasını düşünmeye gerek yok.
  • "askerlik yapmayan adama adam demem" diye düşünen kezbanları eleyerek, bedelli tayfasını bir ömür mutsuzluktan kurtaracak bakış açısı.
  • eğer er kişi 18 bin lirayı çat diye çıkarıp verdiyse "ay berk çok eğlencelisin" olan bakış açısıdır. bırakın öyle yok erkek adam şöyledir böyledir olaylarını.ama eğer er kişi 18 bin lirayı kredi çekerek veya arabasını satarak sağladıysa o zaman "sanane be slk .s" olarak değişen bakış açısıdır. çünkü kızımız bu güzelliği ile ödüllendirmiştir er kişiyi bir de kredi mi ödeyecektir veya arabasız mı kalacaktır.
  • beni, askerlik yapıp yapmamamla değerlendirecek kişi benim gözümde kadın değildir, önce oradan başlayalım, sonrasında onun benim üzerime olan yargısını konuşuruz.
  • tamamen yapacak olan kişiyi ilgilendirir bana göre..ister zamanıyla ister parasıyla öder bu borcunu yani bu konu hakkında bizim yorum yapmamız pek bir şeyi değiştirmemeli; aynen türban konusuna erkeklerin karışmaması gerektiği gibi.
  • karşı çıkana küçümseyene bir çift lafım var ;

    (bkz: benim bedenim benim kararım)
hesabın var mı? giriş yap