• geçenlerde bi adet taksiciyi göt etmemi sağlayan durum. dar sokak, kadının biri aracını park etmeye çalışıyor, arkasında üç dört tane araba bekliyor. arabadakiler gayet medeni ve ilginç şekilde sabır örneği gösteriyorlar. sanırım kadın da biraz acemi, bayağı bir uğraştı arabayı park etmek için. arkadakiler kadını tedirgin etmemek ve panikletmemek için gram kornaya basmadı. sonra arkaya bi taksici geldi. ben de kaldırımda mevzuya bakıyorum. gerisi şu şekilde:

    t: taksici
    b: ben

    t: kadın di mi o?
    b: evet?
    t: teeaallaam. yasaklayacaksın bunlara araba kullanmayı.
    b: neden?
    t: baksana abi iki saattir bu nedir yav? (kendisi daha 20 saniyedir orada. diğerleri istisnasız 5-6 dakikadır bekliyorken..)
    b: kadın acemi sanırım. üstelik yasak işini geçeceksin. arabistan'da bile kadına araba kullanmak serbest kılındı sen neyden bahsediyorsun?
    t: yoh yav? ne zaman?
    b: falanca zaman.. ayrıca sabredemiyorsan üst sokaktan git. haydi selametle.
    t: (mavi ekran. ses yok.)
  • aslında bu sadece kandınlar için geçerli değildir. geçen hafta pazar günü mesai var işe gelmişim camdan aşağı bakıyorum bir tane beyaz leon paralel park yapmaya çalışıyordu dikkatle izledim tam 5 dk boyunca geri ileri dışarı çık yana çık abartısız 3 metrelik yere arabayı sokamadı içindekini merak ettim izlemeye devam ettim. baktı olmadı sokamadı aracı yolun diğer tarafına geçti oraya park edecek. yolun diğer tarafı 1 araç var gerisi bomboş, boş yere paralel arabayı koyamadı camı açtı kafayı çıkardı 2 dk felan uğraştı çizgiye denk getirmek için yamuk bir şekilde koydu gitti.
    şöför de erkekdi.
    yani bu park işi sadece bayanlar için değil erkekler içinde geçerlidir.
hesabın var mı? giriş yap