• siyasal islamcılar 20 yıldır memleketin anasını ağlatmış, motorinin litre fiyatı 30 liraya dayanmış, otomobil ve ev almak zaten hayal olmuş, elektronik cihazlarımız 5 yaşını devirmiş, ülkenin her kurumunu cemaatler ve tarikatlar ele geçirmiş, her yıl yurt dışına milyarlarca dolar borç ödemesi yapmamız lazım, yediğimiz, içtiğimiz kimyasal atık dolu ve hepsinden önemlisi ülkede 13 milyon ortadoğu kaçkını var ama bu kitlenin tek derdi sokak köpekleri. twitter daki profiline bakıyorsun, sokak köpekleri dışında hiç bir konu hakkında paylaşım yapmamış. ekşi'ye giriyorsun, sabah akşam sokak köpekleri ve hayvanseverler hakkında yalan yanlış şeyler yazarak nefret kusuyolar.

    (bkz: eskişehir'deki köpektapar dezenformasyonu)

    o kadar gerizekalı ve cahiller ki, tck 216 suçu işlediklerinin farkında bile değiller. her şey bu olayları kafaya takacak bir avukata bakar.

    lan tırt! yaya geçidinden karşıya geçerken bir taşıt tarafından biçilip ölmen veya sakat kalman, bir sokak köpeği tarafından ısırılma ihtimalinden çok çok daha yüksek. ya da kırmızı ışıkta beklerken kafanı gayri ihtiyari yan tarafa çevirip göz göze geldiğin sürücü tarafından "ne bakıyon lan" gerekçesiyle kalbinden bıçaklanıp ölme ihtimalin, bir sokak köpeği tarafından ısırılma ihtimalinden çok çok daha yüksek. öte taraftan bir köpek tarafından ısırılsan en fazla iki dikiş atılır ve kuduz aşısı olursun. o zaman bu yaygara niye?

    gözlemlerim doğrultusunda söyleyebilirim ki bu kitle temelde iki grubu ayrılıyor; birinci grup, köpeği domuz ile eşdeğer gören ve bu yüzden köpeklere düşman olan yobaz kesim.

    ikinci grup ise pandemi dönemi üst üste 3 tane n95 maskeyle gezen kapanma meraklısı hastalık hastası ve hayvanları da hastalık kaynağı birer haşere olarak gören kesim. birbirlerini korkutup galeyana getiriyolar.

    her korktuğunuz veya tiksindiğiniz canlının yaşam hakkını elinden alamazsınız, buna hakkınız yok! insanoğlu bu gezegenin efendisi ve sahibi değildir, bunu artık idrak edin. yeter kafa ütülediğiniz, gidip tedavi olun lan!
  • bir hesapları var ama bizim gibi normal vatandaşların kafası bu kadar kötülüğe çalışmıyor.

    şimdiye kadar bir hayvana dolaylı veya direkt bilinçli olarak zarar verip de götünü toparlayan hiç kimseyi görmedim. son olarak sokakta yaşamaya çalışan hayvanlara da musallat olduklarına göre bu tavrı, bu kitlenin götünü artık en az bir asır falan toparlayamayacağı durumlara düşmek üzere son hamlesi olarak yorumluyorum. allah kurtarsın kardeş...
  • "sokak köpekleri üzerinden korku ve panik yayarak halkı birbirine düşürmeye çalışan operasyon çocuklarının ve onların kullanışlı aptallarının çanına ot tıkayacağız!"

    hehe sabah sabah güldürdün dostum allah yolunu açık etsin.
  • ahahahaa troller gelmiş anlaşmalı başlık açmış. ulan çocuk sitenin bahçesinden dışarı çıkamıyor. adım başı 10-20 köpeklik çeteler var. akşam balkondan dışarı baktığımda görüş alanımda en az 30-40 sokak köpeği görüyorum. hava kararınca kimse bahçe kapısından dışarı adım atamıyor gelmiş konuşuyorlar. bu köpek tapar tayfa ekoloji bilmez, evrim bilmez, yaban ve evcil hayvan farkını bilmez cahil cühela tiplerdir. bunların %90’ı köpek maması sayesinde parayı cukkalayan tipler. enayiler üzerinden cukkaladıkları paralar gidecek diye hepsi üç buçuk atıyor. geriye kalan %10 tayfa ise köpeğin önüne yemek artığı ve ucuz mama atarak vicdan mastürbasyonu yapan menapozlu bekar teyzeler ve mor saçlı, kilolu çirkin ablalar.

    edit: geçen hafta amsterdam, paris ve brüksel’de dolaştım bir tane sokak köpeği görmedim. daha önce de londra’da uzun süre yaşadım yine bir tane bile sokak köpeği yoktu. peki nerde bu sokak köpekleri? insanların sokağa sıçtığı hindistan’da, gelişmemiş afrika’da, herkesin kalaşnikofla dolaştığı ortadoğu’da. sonra sokak köpeği istemeyenler cahil köylü tipler değil mi ahahahaha. oğlum sizin hayal ettiğiniz gibi sokakların itlerle dolu olduğu yerlerde insanlar sokağa sıçıyor. o kadar kültürlüler. gerçi başlığı açan kişinin nicki de hayalindeki hayatın dışavurumu bence.

    edit: köpek sayısını abarttığımı düşünenler var. sayıya inanmayanlar istedikleri bir akşam veya sabahın erken saatlerinde ankara batıkent-çakırlar bölgesine gelip kısa bir yürüyüş yapıp bu sayının çok üstünde köpeği görebilirler.
  • yapılması gereken yapılsa kimsenin kafaya bir şeyi takmasına gerek kalmayacak öyle değil mi? bir düşünün, bir alanda yapılması gerekenler yapıldığında düzen, disiplin, medeniyet ve huzur olur öyle değil mi? ne zamanki yapılması gerekenler yapılmadığında huzursuz oluyorsunuz, problemlerle bireysel şekilde uğraşıp işin içinden çıkamıyorsunuz, öyle düşünün.

    “sokak köpeği” artık dilimizde ne kadar normalleşmiş gibi gelse de düşünen insanlar için var olmaması gereken bir terim. bu, insan olarak ve insanca yaşayabilmek adına talep edilen bir durum. çözüm yolu isteyin çözüm yolu üretilsin. ancak “ben istiyorum sokakta köpek yaşamasını, onlara dokunamazsınız, biz geldik ev yaptık köpeklerin alanına” diyip de insanların sabrını taşırmayın.

    sokaklar köpeklerin mekanı değildir. bizler çocukluktan beri sokakta köpek görmeye alıştığımız için belki bazılarımıza sokakta köpek yaşaması normal geliyor. köpekler onlarca yıldan beri evcilleştirilmiş canlılar yani yaşam yerleri insan bakımı altında ev ortamı. sokakta at görüyor musunuz mesela? o zaman atları da salalım sokağa koştursunlar, belki bu arada birkaç insan da ezerler ama napalım onlar da canlı, hakları sokakta koşmak(!).

    1- sahiplendirilip zimmet altına aldırılmalı, tekrar sokağa bırakılırsa ağır ceza uygulanmalı.
    2- barınaklara yerleştirilmeli
    3- uyutulmalı

    başka da bir çözüm yok maalesef. gelişmiş ülkelerin sokak köpeği sorununa nasıl yaklaşıldığına bir bakılmalı. amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok öyle değil mi?

    edit: ahahahah yalnız başlık iyi köpektapar yapmış yine :) benim laflarımı alıp da olayı sokak çocuklarına getirmek en hafif tabirle cahilliktir. o da en hafif hani. en sonunda ilber hoca gibi bütün cahiller ölsün dedirteceksiniz bana :) bir şey yazacaksınız, özgün olun bari. olayı da saptırmayın her seferinde bir problem çözümü olur mu? önce sokak köpeklerini çözelim sonra el ele verip sokak çocuklarına da sıcak yuva bulalım.

    hiç şaşmaz, köpektaparlar sokakta köpek istemeyen insanlara hayvan düşmanı muamelesi yapar. çünkü bu, bu köpeklere sahip çıkıp sorumluluk almaktan çok daha kolaydır. bu kadar aciz olmayın köpektaparlar önce ruh ve sinir hastalıkları kliniğine ardından da köpekleri sahiplenmeye hadi bakayım :)

    biz ne kadar bir şeyleri anlatsak da sanırım bazı şeyler hiç değişmeyecek. yine de gelen isteği kırmamak ve farkındalık da oluşturabilmek adına bu zamana kadar konuyla ilgili meydana gelmiş maalesef iç kanatan durumları şuraya ekliyorum.

    (bkz: #145006622)
  • içlerinde büyük bir öfke ve nefret biriktiriyorlar. söylemleri, yazıları korkutucu. bunu insanlara da yöneltmelerinden endişeliyim. tedbir alınmalı.
  • tüm sokak hayvanlarının, büyükşehirlerce finanse edilmiş veterinerler aracılığıyla, teker teker kısırlaştırılması yöntemi ile 5-6 yıl içerisinde bitebilecek bir problemi dert edinmiş insan grubudur. gelişmiş ülkeler bunu yıllar önce yaptı, biz yine her zamanki gibi gündemi bununla meşgul etmekle yetinmeyip, çözümü meşakatli ancak bir o kadar da kesin olan birşeyi büyüterek problemin 100 katını yaşamak zorunda kalıyoruz.
  • bu kitle, köpeklerle değil, sokakların çok tehlikeli olması, can kayıpları yaşanması ve işin çığrından çıktığı halde yetkililerin çözüm üretmemesi ile kafayı bozmuştur.
  • dün gece saat 2'de yürüyerek döndüm eve. tek bir köpek bile siklemedi yol boyunca.

    sokakta insan gördüğümde tedirgin oluyorum ben. gasp mı eder, samuray kılıcıyla mı doğrar, kendini mi patlatır, iftira mı atar ne bok yer belli değil.
    köpekten bir zarar görmedim.

    sokak köpeği olmayan bir yerde yaşamıyorum ha. buradaki tüm köpekler hayvan hakları derneği ve barınak tarafından kontrol edilir. sayıları, yaşadıkları, uyudukları yer, ne yer ne içerler hepsi kontrol altında.

    köpeklerden biri yerinde yoksa ortalık karışır. son yaşandığında cumhuriyet savcısı devreye girdi. belediye, özel idare, esnaf, dernekler top yekun köpeği aradı. herkesin götü tutuştu bir sokak köpeği için.

    barınak hasta diye haber vermeden köpeği tedavi altına almış, 2 gün sonra bıraktılar geri.

    bu köpekler sal-dır-mı-yor.

    saldıran köpekler sizin taşladığınız, kovaladığınız, tekmelediğiniz aç bilaç yaşayan köpekler.

    iki orospu çocuğu hayvanları eziyet ederek vahşileştiriyor diye etliye sütlüye karışmayan uysal köpekleri mi öldüreceksiniz?
    göt ister.
    kanun da çıksa göt ister.

    o göt de hiçbirinizde yok.

    edit: bu ezikler zannediyor ki biz hiç saldırıya uğramadık.
    bize de saldırıyorlar anam. şehir içindeki köpekler değil şehirdışında ormana attığınız köpekler.
    ömrüm boyunca hiç köpekten kaçmadım. tehlikeli gördüğüm köpekten kaçınırım elbette.ama kaçmam.
    kaçarsam olacaklar bellidir.
    kaçarsam kovalanırım.

    son yaşandığında ormandan üzerime irili ufaklı 20 köpek saldırdı. yanımda daha bir yaşını doldurmamış yeğenim varken...
    naptım biliyor musun?
    en önde koşan köpeğin üzerine koştum.
    bu kadar.

    götüm götüm döndü geri, sürü de beraberinde.

    ben bunu en yakın yerleşim yeri 1km uzakta iken, yakınlarda hiçbir insan evladı yokken yaşadım.

    kaçsam nolurdu biliyor musun? ağzıma sıçarlardı.

    kaçma amk. niye kaçıyorsun?
  • bu başlığı açan yazara bir gün saldırması ümidi ile okuduğum yazı…
    (bkz: #145006622)
hesabın var mı? giriş yap