• bir iddia.

    recep tayyip erdoğan üniversitesi (rteü) tıp fakültesi farmakoloji anabilim dalı başkanı prof. dr. halis süleyman, kanserin yüzde 100 ilacını bulduğunu açıkladı.

    erzurum atatürk üniversitesi'nde kanserin tedavisi için başlattığı çalışmaları yıllardır sürdüren prof. dr. halis süleyman, geçtiğimiz yıllarda mide kanserini önleyecek bir ilaç bulduğunu açıklamıştı. çalışmalarını hızlandırmak için atatürk üniversitesi'nden recep tayyip erdoğan üniversitesi'ne geçen süleyman, burada sürdürdüğü çalışmaları neticesinde kesin sonuca ulaştı. süleyman, hayvanlar ve kanser kültürleri üzerinde yaptığı deneylerde kanser hücrelerini yüzde yüz yok etmeyi başardı.

    tıp dünyasında devrim yaşatacak buluşun kaynağı şimdilik sır gibi saklanıyor. bir bitkiden elde edilen etkin madde ile kansere yüzde yüz çözüm bulunurken, ilacın 1-2 yıl içerisinde insanlar üzerinde denenmeye başlaması planlanıyor. süleyman, ilacın biran önce insanların hizmetine sunulabilmesi için destek bekliyor.

    recep tayyip erdoğan üniversitesi tıp fakültesi farmakoloji anabilim dalı başkanı prof. dr. halis süleyman, yaptığı deneylerde yüzde yüz başarı elde ettiğini belirterek "aslında bu bitki. fakat şimdilik ismini açıklamıyoruz. hayvanların üzerinde, kanser modellerinde etkili bulundu. bu bitki ekstresini alan hayvanların midesinde olsun, pankreasında olsun kanser modelleri gelişmedi. ayrıca biz bu bitki ekstresini kanser kültürü hücresinde denedik. kanser kültüründe kanser hücrelerini yüzde yüz öldürdüğünü gördük. sağlıklı insan hücresine dokunmuyor. sadece kanser hücresini yakalıyor ve kanser hücresini öldürüyor. biz bunun heyecanı içerisindeyiz. bu bitkinin etken maddesini elde ettik. etken maddeyi tespit ettik. inşallah bir iki yıl içinde klinik çalışmasını da tamamlayarak insanlar üzerinde de denemeye başlayabiliriz" dedi. buluş türkiye'yi dünyada bir numara yapacak

    recep tayyip erdoğan üniversitesi tıp fakültesi farmakoloji anabilim dalı başkanı prof. dr. halis süleyman buluşun sağlık alanında türkiye'yi dünyada bir numaralı ülkesi yapabileceğini ifade ederek "bu buluş sağlık alanında sadece üniversitemizi değil ülkemizi dünyanın bir numaralı ülkesi yapabilir. ekonomisi olsun, gelişmesi olsun. yılda sadece mide kanserinden ölen hastaların sayısı 1.5 milyon'u buluyor. bu çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için erzurum atatürk üniversitesi'nden recep tayyip erdoğan üniversitesi tıp fakültesi'ne geldim. bu üniversiteyi başımın üzerinde taşımak istiyorum. inşallah destek alıp bu çalışmalarımızı en kısa zamanda sonuçlandırırız" diye konuştu.

    tüm dünyanın peşinde olduğu çalışmaya türkiye'den gereken destek sağlanmıyor. süleyman dünyanın bir çok üniversitesinden davetler aldığını ancak bu çalışmanın patentinin türkiye'de kalmasını istediğine vurgu yaparak "desteğe ihtiyacımız var. rektörümüz olsun dekanımız olsun bizi son derece destekliyor. bir şeyler üretilmesini istiyor. fakat maalesef ülkemizde üretim politikası yok. devletten üretim noktasında bir talimat gelmiyor. ben o talimatı istiyorum. maalesef tıp alanında ülkemizde üretim politikası sıfır" diye konuştu.

    http://www.zaman.com.tr/…lacini-bulduk_2149581.html

    http://www.radikal.com.tr/…stalara_umut_oldu-954109

    http://www.sabah.com.tr/…liga-iyi-gelen-bitki/39900
  • (bkz: zakkum 2.0)
  • halen bilim kurgu filmlerine konu olamamış hayal.

    not: recep tay..'dan sonrasını okuyamadım.
  • yeni erke dönergecimiz olmaya aday buluş.
  • (bkz: steve jobs)
  • insan nüfusunda patlamaya sebep olacak hadisedir. zira vereme çare bulundu sıtmaya çare bulundu bir de kansere çare bulunursa bu insanlar nasıl ölecek. hastalıkla ölemeyen insanlar yiyecek bulmak vs. nedenlerden birbirlerini öldürecekler. (bkz: savaş) nüfus bir şekilde kendini dengeleyecek. ya da doğa nüfusu dengelemek için yeni hastalıklar ortaya çıkaracak. kısacası geçici bir kurtuluş..kansere çare bulmayın demiyorum tabii. (bkz: ağanın eli tutulmaz)
  • umarım doğru haberdir. aklıma takılan nokta şurası.

    haberde şu satırlar dikkatimi çekti. halis süleyman'a gönderilen maillermiş bunlar.

    --- spoiler ---

    doç. dr. halis süleyman’a gönderilen e- maillerden bazıları şöyle:
    * yrd. doç. dr. ahmet özer şehirli (m. ü. ecz. fak. farmakoloji abd): 6 ay önce 21 yaşındaki kız kardeşim mide kanserinden ameliyat oldu. kemoterapiden sonra durumu iç açıcı değil. klinik çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?
    * umut keçelioğlu: babam nisan 2005’te mide kanserinden ameliyat edildi. şimdi durumu kötü olduğu için tedavi uygulanamıyor. karşılaşabileceğimiz tüm olumsuzluklara hazır olduğumu bilmenizi isterim.
    * sezen yavan (istanbul): her hastada olduğu gibi bizim için de babam o kadar değerli ki, gerçekten ümidimizi yitirmemek istiyoruz.
    * dr. mehmet cenk deliküçük (bakırköy hastanesi'nde radyolojı uzmanı): ağabeyim 2007’de pankreas kanseri oldu. radyoterapi ve kemoterapi görüyor. pankreas için de şansımız var ise sizinle temasa geçmek isterim.
    * bayram ala: ablam 33 yaşında, 3 çocuk annesi. bir ay önce mide kanserinden ameliyat oldu. bir umut olarak yazıyorum. eğer yardımcı olursanız dünyaları bize vermiş olursunuz.
    * murat yılmaz (kimya mühendisi): babam, mide kanseri ama ameliyat etmediler. eğer çalışmanız hastalar üzerinde denenmeye başlarsa gönüllü denek olmasını istiyorum.
    * merve uslular: dedem, mide kanseri. evde ölümü bekliyor. dedem için lütfen birşeyler yapar mısınız?
    * adem arslan: midemde tümör var. gönüllü aday olabilir miyim?
    * mehmet altın: 39 yaşındayım, 2 kez ameliyat oldum. kitle midemde duruyor. ilacınızı benim üzerimde deneyebilir misiniz?
    * akif değirmendere: annemin 3 ay önce midesi alındı. şu anda bitkin. ilacı denemenizde gönüllü olmak istiyoruz.
    * arif özbay (41) (kocaeli): geçen yıl midem alındı. tedavi benim durumumdakilere uygulanacak mı? uygulanırsa gönüllüyüm.
    * koray özdemir: emekli öğretmen olan babam kolon kanserine yakalandı. her gün çaresizlik içerisinde ızdırabına şahit oluyoruz. sizlere yalvarıyorum. sunacağınız her yöntemi deneyebiliriz.
    * mehmet derya altunbaş (isviçre): arkadaşım fransa’da yaşıyor. mide kanserinden eriyor ve acı çekiyor. ilk gönüllü olmak istiyor. patavatsızca olacak ama sizi fransa’ya götürmek istiyoruz. lütfen merhametinizi esirgemeyin.
    * prof. dr. bülent müngen (fırat üniversitesi tıp fakültesi nöroloji abd başkanı): van’da bulunan bir hasta akrabam gönüllü olarak klinik çalışmalara katılmak istediğini söyledi.
    * ahmet başaran (makine müh., istanbul): mide kanseri hastamızda ilacı denemek istiyoruz. ne olur bize yardım edin.
    * ramil cebrayilov (azerbaycan): babamın midesinde yara var. sizin yanınıza getirsem ona yardım ola biler misiniz? evvelceden teşekkür ediyorum.
    * “öğretmen olan eşim, yıldızhan çalışkan avcı (33), halen akdeniz üniversitesi tıp fakültesi onkoloji servisinde tedavi görüyor. sonucu ne olursa olsun gönüllü denek olmak istiyoruz.” (dha)
    --- spoiler ---

    kesin çözüm açıklamasını yapan kişiye bir sorum olacak.

    bu kadar insana umut vermişsiniz, ya bulamadıysanız kesin çözümü?

    o zaman; bu kadar umudun ağırlığı altında ezilmeyecek misiniz?
  • modern tıptan umutla beklediğimiz çözümdür. ama nedense haberi okuyunca bir dudak bükmedim değil, hep duyarız böyle haberler ama o çözüm hiç gerçekleşmez. sanırım gerçekten ilaç şirketleri böyle bir çözüm olsun istemiyor. bu sektörde dönen parayı düşünürsek..
  • yine yeni yeniden;

    (bkz: cem uzan'a hapis şoku)
hesabın var mı? giriş yap