• allah belanı versin, çek ellerini çocuğumun üstünden demek istediğim illet.

    1 ay oldu 4 veteriner değiştirdim. çocuğa yapılmayan tahlil, iğne kalmadı yavrum hala sümük akıta akıta, hapşurup tıksırıp dolaşıyo evin içinde.

    yüzüme doğru gelip hapşurduğunda yüzüm gözüm sümük olsun, bi şey değil. ben çocuğumun sümüğünü yerim o ayrı ama allah için geçsin artık ya.
  • kedimizi sokaktan sahiplendik ve buldugumuzda perisandi, sumuklu sumuklu dolasiyordu. veterinere goturduk sumukleri birkac ay daha devam eder burnuna okyanus suyu sıkın dedi. sumukleri durdu bu sefer burun tikanikligi basladi. nefes alamayacak gibi oluyor oyle ki adina bir de vader ekledim. nefes alamadigini gordukce icim parcalaniyor nalet gitsin kedi gribine.

    edit: tekrar veterinere gittik. okyanus suyuna devam edin dedi. bir antibiotik şurup bir de bağışıklık güçlendirici hap verdi 5 gün sonra gelin hala devam ediyorsa geniz akıntısına bakacağız ciğerleri dolu dedi. geçsin artık pis hastalık zavallı yavrucak çok yoruldu. 2 ay oldu geçmiyor pis hastalık.
  • kendisi ve iyilesme sureci ile ilgili edindigim tecrubeler linktedir:
    https://pawadise.blogspot.com.tr/…nasil-yendik.html
  • tarçın'da son 24 saatte yoğun, onun öncesi 24 saatte seyrek, olarak hapşırma, öksürme ve hırıltı gözlemlediğimiz için kendimizi veterinerde bulmamızın nedeni. göz ve burun akıntısı yoktu ve iştahı yerindeydi, hatta normalden daha hareketliydi. röntgen ve muayene sonucuna göre bronşlarda iltihap görüldü ve 5 gün klinikte tedavi altına alındı.

    kendisini yine veterinerde bırakıp boş eve mutsuz gelme nedeni oldu bu hastalık (3. kez bir sağlık sorunu ile 5 gun veterinerde kalacak: ilk kez patideki bir iltihap nedeniyle, 2. kez kuyruğunu bir yerde yaraladığı ve incittiği için misafir ettiler.)
  • son 1 haftada 2 yavru kedinin ölümüne sebep olan hastalık. özellikle yavru kediler için bu hastalığı atlatmak çok zor oluyor. bahçede anneleriyle birlikte 3 kardeş yaşıyorlardı, hepsi aynı anda grip oldu, ikisi tedaviye cevap veremedi, geriye 1 yavru kedi kaldı. o da serumla, ilaçla yaşamaya çalışıyor. 10 gün öncesine kadar yemeyip yediren annesi de ortadan kayboldu. daha gelmiyor. yavru kedi hasta olduğuna mı yansın, annesiz kaldığına mı yansın. kedi olmak da zor.
  • baytril, dekstroz serum, supravit, göz damlasi, burun tikanikligi icin damla (burnil), mikostatin (ağız yarası icin), balik yaği, kefir, forumlarda yoğun tavsiye edilen iyi gelen azitromisin bile kullandik. yaklaşık 3 aylık civari erkek, dayanamadim eve getirdim, bir oda karantinada, bir türlü burun tikanikliğı acilmadi bir hafta oldu sadece iltihaplari gecti o pis koku gitti, iştah sifir su icmiyor. agizdan siringa ile yogurt , yumurta sarisi siksan bu sefer burun tikali agizdan nefes aliyor bogulur gibi oluyor ne illetmiş, bu ilaclari ben kullansam coktan iyileşmistim.
  • köydeki mahallemizde on kediden dokuzu bu hastalığa yakalandı. şu an sağlam olan tek kedi de muhtemelen hastalığı kapmıştır, bir kaç güne belirtileri ortaya çıkabilir. kedilerden ikisi gebe. kedilerden ilk hasta olan iyileşme sürecine girdi ama hali hastalığın etkisi nedeniyle perişan durumda ve bir gözü kapalı halde. yeni hastalığa yakalanan kediler zor nefes alıyor. burunları tıkalı ve gözleri sulu. şu an bulunduğum köy ve çevre ilçeler korona nedeniyle karantina altında. bu yüzden veteriner çağıramıyorum. umarım hepsi bu hastalığı atlatabilir. şu an elimden onları beslemekten başka çare gelmiyor.
  • bahçemde hasta sokak kedisi var. yemek yemiyo su içmiyor. zayıfladı çok. gözü iltihaplıydı iltihabı aldım. iki burun deliğinin üstü de kabuk tutmuştu. kabuğu kaldırdım yeşil iltihap sümük gibi aktı. ne yapmam gerekiyor aşırı bitkin yerinden kımıldamıyor
  • kedilerde viral solunum yolu enfeksiyonları, kedi nezlesi ya da kedi gribi olarak tabir edilirler. kedi herpes virus'un (feline herpesvirus-1) ya da kedi calicivirus'un (feline calicivirus) neden olduğu enfeksiyonlardır.

    feline herpes virus, kedilerde rhinotracheitis etkenidir. çift iplikli dna’lı bir virus olup vücut dışındaki ortamlarda dayanıksızdır.

    herpes virus enfeksiyonu aslında latent ( gizli) seyreden bir enfeksiyondur. virus, insandaki uçuk virusu gibi, genellikle vücutta uyku halindedir. genel anestezi, taşınma, hastalık, yaşam koşullarındaki değişiklikler, immunsupresif ilaç kullanımı gibi bağışıklık sisteminin olumsuz etkileyen durumlarda klinik belirtiler gösterebilir.

    akut viral solunum yolu enfeksiyonlarında klinik belirtiler değişkendir. kedi nezlesinin öncü semptomları, hapşırma, burun akıntısı, kusma, göz kızarıklıkları ve göz akıntısı, değişen derecelerde konjuktival ödem ve bazen yüksek ateş ve iştahsızlıktır.

    feline herpes virüs, hamile kedilerde, genellikle gebeliğin altıncı haftasında, düşüğe yol açabilir. küçük yaşta enfeksiyona tutulmak, kalıcı sinüs ve burun hasarına yol açabilir.

    enfeksiyonu atlatan kediler ömür boyu taşıyıcı olurlar.

    sağlıklı kedilerde karma aşıyla virustan korunmak mümkündür. virusun etkinliğini azaltmak için en etkin yol bağışlığı kuvvetlendirmek ve virüs replikasyonunu önleyen l-lysin içeren takviyeleri kullanmaktır.

    caliciviral enfeksiyonu da kedilerde yaygın görülür. caliciviral enfeksiyonlarında salya akıntısıyla karakterize ağızda, özellikle dil üzerinde ülserler görülür. bu ülserler herpes virus enfeksiyonlarında nadiren şekillenir.

    herpes virus taşıyıcı kedilerde kronik bakteriyel burun akıntıları ve sinüzit oluşumu sıklıkla görülür. antibakteriyel tedaviyle klinik belirtiler düzelse de ilacın kesilmesini takiben 72 saat içinde yeniden ortaya çıkabilir.

    bu hastalıklara karşı mecvut karma aşıya yavru kedilerde, 8 haftalık yaşta başlanabilir. aşı programında yavru kedinin tekrar aşılarından birinin 16 hafta ve sonrasında yapılması aşı etkinliğini arttırmak için önemlidir.

    hiçbir feline herpes virus(fhv) aşısı virulent bir fhv 'e karşı tam olarak koruyucu değildir; fhv zaman içerisinde vücutta latent (gizli) seyredip herhangi bir stres veya hastalık gibi bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda tekrar aktive olarak hastalık semptomlarının görülmesine neden olabilir.

    yavrularda bu virusların yol açtığı hastalıklar ölümcül olabilirler. erişkin kediler her iki hastalıkla daha iyi başa çıkarlar.
  • minik dostlarımızı rahatsız eden bir hastalık. çin'den yeni bir hastalık yayılıyor sandım. paranoya aldı başını yürüyor sağolsunlar.
hesabın var mı? giriş yap