• dün hürriyet'te yarım sayfa ilanını gördüm. ilk bakışta honda jazz sandım. kime gösterip bu araba ne diye sorduysam hepsi de doğrudan jazz dedi. aslında bu sorun değil. benzeyebilir, tasarımda böyle şeyler çok oluyor. neticede jazz ve bütün benzerleri de aslında renault twingo ve mercedes a serisine dayanır. ancak jazz'ından colt'una onca benzeri bulunan kia venga'nın ilanının altına da "o başkasına benzemez" yazmışlar ya, işte o komik geldi.
  • honda jazz ve mitsubishi colt tan çok daha büyük bir araçtır öncelikle. test etme şansını bulduğum 1600cc 128hp lik dizel motor arabaya çok güzel bir akselerasyon sağlamakta. ferah iç hacmi ve fena olmayan plastik kalitesi bu fiyatta bir araç için iyi. yol tutuşu önceki kasa ceratoların çok önünde. kullandığım süre boyunca hissettiğim tek kötü şey müzik sisteminin gerçekten çok kötü oluşu.
  • 38450 tl gibi bir başlangıç fiyatına sahip olmasıyla "oha" dedirten kia modeli. dış tasarımını, ilk gördüğümde beğenmemin ardından kia'nın internet sitesinden öğrendiğim bu fiyat küçük çaplı bir şok yaşattı.üstelik bu fiyatta 1.4lt 90 beygirlik motor müşteriye sunulmuş.sanırım kia "biz sizi kazıklamaya karar verdik hadi bakalım artık yerseniz" gibi bişey demeye çalışıyor.tamam bir kia karşıtı değilim nitekim gittikçe beğenim artıyor kia modellerine karşı ancak o fiyatla bu iş zor.
  • 1.6 dizel panorama olarak aldığım, kendisinden pek memnun olduğum mpv sınıf otomobil. panorama plus çıkmadan önce almıştım, esp+dijital klima+hac sistemleri ilavesine konulan 3000 tl civarındaki fark çok değil bence. hoş çok gerekli özellikler mi bunlar orası da tartışılır ama dijital klimayı sallasak da yokuş kalkış destek sistemi ve esp için bu fark verilebilir gibi.

    manuel vites olması benim gibi uzun yolda araç kullanmayı sevenler için artı bir özelik bence. tabi yine de otomatik vites seçeneği de sunulabilirdi. yeni soul da aynı motor özelikleri olduğu halde otomatik şanzıman seçeneği var mesela.

    aracın 128 hp gücü, seriliği, yol tutuşu, emsallerine nispeten oldukça sessiz çalışan motoru en büyük artıları bence. ama ufak fakat olması beklenen ayrıntılar es geçilmiş araçta. ceed'lerdeki gibi torpido gözü soğutmalı değil mesela, bagajı açmak için içeriden bir kumanda kolu yok v.s. fiyatlarını duyunca ben de kia'ya bu kadar para verilmez demiştim ilkin, fakat şu anda verdiğim paraya değer bir otomobil olduğunu düşünüyorum.
  • 2014 eylül ekim gibi oldukça kapsamlı bir makyaj(yeni kia ızgarası, led dayligt, mercekli farlar, ledli stoplar, ceed benzeri daha kaliteli ve teknolojik içmekan) operasyonu geçirecek kia modeli, tahminen aralık sonu bayilerde olur...

    (bkz: facelift)

    kaynak: kendi kendim
  • 2014 eylül ekim gibi facelift olur diye tahmin ettiğim arabaya(bkz: bir üstteki entry) 29 eylül 2014 günü facelift geliyor. ulen ben bu işi az biraz biliyorum gibi sanki.

    tanım: facelift geçiren araba. facelift detayları yeni kia ızgarası, led running daylight, led stoplar ve c'eed benzeri daha kaliteli ve ergonomik iç mekan.
  • ikinciel 40 bin tl civarı alınabilecek en güzel arabalardan biri. 2 sene kullandım tam bir fiyat performans aracı.
hesabın var mı? giriş yap