• mabadimla kanon yaparak guldugumuz hede.

    hedefleyenin bi yuzu kara cicim. devam et sen.
    ali taran'i tutmus bi de.
    ay dusucem gulmekten...
    basarisizligini kabul edip adam gibi cekip gitmek yerine kampanyasi etkili olsun diye reklamci tutuyor...

    saka misin be adam. bi git artik
  • bi sikim yaptırımı olmayan bir hedeftir. hedef koyayım da koymadı demesinler.
    (bkz: yüzde 35 alamazsam bırakırım)
  • benim de hedefim marsa giden koloninin bağımsızlık mücadelesinde başa geçmek yani neden gülüyorsunuz ki şimdi adama. en çok benimki kadar gerçekçi hedeftir efendim.
  • (bkz: ali taran)
  • tutmayacak hedeftir.
    zaten konda da yüzde 23'lük bir oyu yazdı kendileri için ki bu bile tutmayabilir.

    sebepler mi?

    *hdp'nin meclise girmesi için kararsız chp'lilerin oyunu alacak olması,

    *siyaset üretemeyen chp'yi her seçim insanların desteklemekten bıkmış olması,

    *vatan partisi, anadolu partisi gibi partilerin çok olmasa da az biraz.chp oyunu götürecek olması...

    ayrıca yerel seçimler milleti yanıltmasın ki mansur yavaş, istanbul'da ise sarıgül yüzdeye büyük katkı yapmışlardır. ona rağmen chp elindeki belediyeleri bile kaybetmiştir. (bkz: antalya) (bkz: artvin) vb.

    bundan dolayı chp için %18-21 arası en iyi tahmin gibi görünüyor.

    en son umut ölür kılıçdaroğlu.
  • siyasetin doğasına gayet uygun olan. şununla da dalga geçen siktirsin gitsin. hiç ses etmese bu sefer de hedefsiz dersiniz. adam üç aşağı beş yukarı ortalama gerçekçi bir siyasi hedef koymuş. iktidarı hedefleyen bir siyasi parti lideri olarak bunu dile getirmesi komik değil gerekliliktir.

    bu değerlendirme chp'lisi için de diğer partililer için de geçerli.

    her boktan sadece eğlence arayan dingilliğinizi nezaretinize alınız ve naşınız.
  • kolay olmadığı herkes tarafından bilinendir. 2009 seçimlerinde (baykal'ın genel başkan olduğu son seçim) chp %23,1 almıştır. önceki 2002 ve 2007 seçimlerinde de zaten %20 civarı bir orana ulaşılmıştı. kılıçdaroğlu ile beraber 2011 seçimlerinde %25,9 2014 seçimlerinde ise %27,8 lik bir oran yakalanmıştır. bu yükselişte tabii ki türkiye'deki kutuplaşmanın etkisi olmuştur. bunun yanında merkez sağ ve soldan yok olan partiler akp gibi chp'yi de büyütmüştür. garip olan %28-29 bandında seyreden bir partinin %35'i hedeflemesi değildir. garip olan alternatif takılmaya çalışıp, hiçbir şey için elini taşın altına koymayıp elini taşın altına koyan insanlara bırak demektir. allah aşkına bıraksa biri gelip chp'yi %40 lara mı taşıyacak. bu adamların derdi zaten kim gelirse gelsin eleştirmektir. kılıçdaroğlu'nun oy oranlarını gören tek chp lideri ecevit'tir. aynı şekilde mhp tarihinde en yüksek oy oranı 1999 seçimlerinde devlet bahçeli liderliğinde alınmıştır. ama gariptir nedense bu adamlar gitse partilerinin oyları patlayacaktır.
  • normal ve gerçekçi bir hedeftir. maalesef baraj nedeniyle 3-4 partinin yarıştığı bir seçim sistemi var. bu nedenle %45ler %50ler bize normalleşmiş gözükebilir ama %50 oy oranı nedir allah aşkına. bir ülkedeki halkın %50sinin %60ının aynı siyasi görüşe sahip olması sağlıklı bir şey değil ki
    demokrasi çok seslilik demek değil mi ayrıca? gerçek, katılımcı bir demokraside bana göre 1. çıkacak partinin maksimum %30 alabilmesi gerekir
    seçim barajı olmasaydı muhtemelen ak partinin hedefleri de %30lar olacaktı

    chp'nin %50yi hedeflemesi hatta %50 oy alması kendi paradoksunu yaratır. %50 oy alması için yıllardır ak partiye oy veren kitlenin büyük bölümünün chp'ye oy vermesi gerekir. ak partili kitlenin oy verdiği bir parti chp olur mu ? chp'li o partiye oy verir mi?

    ve yine ayrıca 2011 genel seçimlerine bakarsak ak parti %50, chp %26 ve mhp %13 almış. chp 4 yıl sonraki seçimler için oyunu %9 arttırmayı hedeflemiş. ak parti nin şuan için hedefi oyları %5-6 düşürerek kurtarabilmek sanırım
  • kılıçdaroğlu'nun tek başına iktidar olmayı değil tek başına muhalefet olmayı hedeflediğini gòsteren olay.
  • aldığı en yüksek oy %21 olan eski refah partililerin alay ettiği gerçekçi hedefleme durumudur.
hesabın var mı? giriş yap