• çok üzücü bir haber.
    doğal olarak yerli-milli-ümmetçi-rabijacı-reisçi akp döneminde gerçekleşmiştir.

    maalesef
    (bkz: türkiye'nin gıda güvencesini kaybetmesi)

    et ve süt kurumu'nun raporuna göre, kırmızı et ithalatı 2018'de miktar bazında yüzde 233 artarken değer bakımında yüzde 106 oranında artış gösterdi. 2017 yılında sadece 339 ton 858 kilo kemiksiz et ithal edilirken 2018 yılında yüzde 3 bin 488 artışla kemiksiz et ithalatı 2 bin 241 ton 421 kiloya ulaştı.
    et ve süt kurumu'nun 2018 sektör değerlendirme raporu'na göre, geçen yıl gerçekleşen büyükbaş hayvan ithalatının çoğunluğu besilik olmak üzere; yüzde 42’si brezilya'dan gerçekleşti. brezilya'dan toplam 615 bin 896 baş sığır ithalatı yapıldı. uruguay'dan ithal edilen 426 bin 443 baş sığır ile bu ülke sıralamada yüzde 29 ile ikinci sırada yer aldı. sonra sırasıyla macaristan, avustralya,romanya,çekya,slovakya,irlanda, italya, fransa,ispanya, letontya,almanya,şili,estonya,bulgaristan,litvanya,çek cumhuriyeti,avusturya,belçika, hollanda,amerika birleşik devletleri,danimarka,bosna hersek,estonya olmak üzere toplamda 25 ülkeden sığır ithalatı yapıldı.damızlık sığır ithalatının yüzde 21'i almanya, yüzde ı5'i romanya, yüzde 14'ü avusturya’dan yapılırken, kasaplık sığır ithalatının yüzde 67’si brezilya ve ispanya’dan yapıldı.
    kırmızı et ithalat patlaması
  • patlasa ne olur, kimse yiyemedikten sonra. et fiyatları hala daha kuyumcudaki altın fiyatları gibi. fakir fukaranın ağzına et mi giriyor? kıyma bile yiyemiyor insanlar artık. o ithalattan birileri nemalanıyor neticede. eti yiyebilen de yine zenginler oluyor. ithalatın patlaması zaten başlı başına facia. fiyatların düşmeyip; tüketime bu durumun yansımaması da başka türlü bir facia.
  • samsun atakum belediyesi el değiştirmeden hemen önce ciddi katkıda bulunmuştur.

    kaynak
  • et üretimimiz tükemi karşılamıyor. çiftci üzgün. yemi, gübresi, ilacında olan fiyat artışı durmuyor. et fiyatını sabit tutmak adına orantısızca et ithal ediyoruz. üretimi artırmak için gözle görülür elle tutulur teşvikler olmadıkça, entegre tesislerin sayısı artmadıkça bu ihtiyacımızı karşılayamayacağız.
  • sen yüzölçümü konyadan küçük bir ülkeden et, bingölden biraz büyük bir ülkeden nohut, bayburt'la kıyas kabul etmeyen başka bir ülkeden de fasulye ithal ediyorsan; ortamlarda tarımı destekliyoz! hacı. dersin kim bilecek.
  • allah allah ülkede bu kadar öküz stoğu varken neden ki!
  • birkereden birşey olmaz denilen herşeyin sonucunda nasıl kevgir olduğunu gösteren tablodur. üretmeyen bir toplum kaybetmeye muhtaçtır. imam kafasıyla ve günlük politikalarla yönetilen ülkenin geldiği nokta bu. köylerde kalan 5-10 yaşlı ile tarım ve hayvancılık ancak bu kadar olur.

    şuan besiciden alınan etin kilogram fiyatı 27,4 tl üreticiye ulaştığında en kötüsü bile 38-40 tl yi buluyor. geçen yıl fiyatları düşüreceğiz dediler besiciden 28 tl ye karkas alıp şu tefeci, vatan haini dedikleri toptancılara 23 liradan sattılar. o toptancılar aynı zamanda ülkedeki en büyük besi işi yapanlar arasında. bu toptancılar kendi hayvanını devlete 28 tl den sattı tekrar aynı hayvanı 23 tl den geri aldı. esk da adamı olmayan veya siyasal bağlantısı olmayan binlerce besici yoğun sıra yüzünden hayvanlarını esk'na satamadı gidip o toptancılara 22-23 liradan satmak zorunda kaldı. bundan dolayı binlerce besici ve üretici ciddi zarar etti veya battı. bu yıl üretimdeki düşüş ve yem fiyatlarındaki aşırı artış yüzünden arzda problem yaşanacak . ithal ette döviz kurundan dolayı bu yıl bu açığı kapatmayacak. sonuç olarak kıymayı bile 50- 60 liradan almak zorunda kalacak insanlar.

    besici /üretici yine zarar edecek, vatandaş yine alamayacak ama arada birileri yine voleyi vuracak.

    hadi hayırlı işler.
hesabın var mı? giriş yap