• ingiliz drama ustası arnold wesker'in bir oyunu.
  • u2'nun solisti bono'nun dublin'deki kulubunun adi.
  • (bkz: kitchenette)
  • banana yoshimotonun ilk, küçücük ama bestseller olmuş kitabı. anne ve babasından sonra dedesi ve ninesini de kaybedince yaşadığı depresif hal içinde sadece mutfakta rahat edebilen, buzdolabının yanına attığı yer yatağında uyuyan ve sonrasında da hep mutfak civarında huzur bulan genç kadının hikayesi. çok rahat takip edilen bir anlatım dili vardır o yüzden hemen biter bu kitapçık.
  • x in the kitchen... alman sektörüne yetişmeye çalışan japonların da isim bulma kabiliyetsizliklerinden sonra iyice içimize yerleşen, biz dükkan sahiplerinin sıkça maruz kaldığı isimlerin en bilindiği.
  • başıma bir şey gelmeyecekse, banana yoshimoto'nun bu kitabını okumanın bana hiçbir şey katmadığını söylemek istiyorum.
    küçük bir twitter flood'u olsaymış sayısız retweet ve favori alabilirdi fakat 145 sayfalık bu kitap, tam klasikleri okuduğum dönemde araya girmiş olduğundan ötürü normalde bir çerez, atıştırmalık tadı verebilecekken bana yalnızca yer fıstığının içinden çıkan bozuk fıstık tadı verdi.
    çok basit bir anlatımı olduğu, kitabın çok hızlı aktığı doğru fakat ne yöne aktığı, size ne kattığı gerçek bir muamma. julien sorel'in ve bayan renal'in, robetro jordan'ın ve maria'nın (ayrı bir parantezle el sordo'nun) hikayesini okuduktan sonra bu kitabı okumak için harcadığım 3 saat sonunda kendimi okyanusun ortasında bilimum balığın bulunduğu bir okyanustan kaçırılıp da içinde hiçbir balığın yaşamadığı bir göle hapsedilmiş bir alabalık gibi hissettim.
    bestseller olduğunu kitaptan sonra gördüm.
    şimdi evrimin ilk halkalarındaki balıklar gibi, kimsenin yaşamadığı o gölden karaya çıkıp ölmeden kurtulmayı arzuluyorum. başarırsam, belki bir gün okyanusa dönerim.
  • almancası küche. cook fiili de kochen. bu da latince coque'den geliyor. rusçada mutfak ise kukhnya. latinceden almancaya oradan da rusçaya geçmiş olmalı.

    mutfağın yunancası kouzina. bizim bildiğimiz kuzine sözcüğünün öncülü.

    kitchen'ın bizim kuzinenin uzaktan akraba olması ilginç.
  • ing; mutfak

    glass: bardak
    spoon: kaşık
    fork: çatal
    table: masa
    chair: sandalye
    plate: tabak
    pot: tencere
    ladle:kepçe
    filter: süzgeç
    bakery: fırın
    refrigeratör: buzdolabı
    pan: tava
hesabın var mı? giriş yap