• enteresan illüzyon gösterileri olan bir ikili.
  • dün bu adamları izlerken an itibariyle ve defalarca sözlüğe baktığım halde haklarında hiçbir şey görememiş olduğum ve gayet yetenekli olan illüzyonistler. hani normalde sözlük böyle şeylere tepkisiz kalmaz ve anlık reaksiyon ile entryler girilmeye başlardı. bu nedenle öncelikle bu ikilinin gösterisinden çok sözlüğün gösterisi dikkatimi çekti.. neyse baktım şimdi bir arkadaş açmış başlığı dur dedim hemen 2 satır yazayım..

    biraz da gösteriden bahsetmek gerekirse adamlar harika iş çıkardı. gerçekten yaratıcı ve farklı bir konseptleri vardı. bir de başında acuna verdikleri kağıdın sonunda başka bir oyunla bağlanacağını tahmin etmiştim. ama bağladıkları yer gerçekten çok iyi ve profesyonelceydi. kendilerini tebrik etmek gerekli. kesinlikle büyük bir yetenekleri var..
  • butun numaralarini yurt disindaki yaratici amator illuzyonistlerden sahne sovu dahil her seyiyle kopyalayan, orjinallikte sinifta kalmis illuzyonist grubu. yaptiklari iluzyonlarin orjinalleri izlendiginde bu ikilinin sahne performanslarinin vasattan ileri gidemedigi acikca goruluyor.

    meshur kart numaralarinin asli icin:

    http://www.youtube.com/watch?v=t9879j4y_yq
  • biraz araştırınca bowling topu gösterisini de aynı gençlerden * uyarladıkları * görülebiliyor.

    edit: adamlar gösterinin sırrını bile açıklamışlar: http://www.youtube.com/watch?v=daytv3rdov4

    edit2: ruh çağırma gösterisinin sahibini tahmin etmek de zor değil tabii:
    `http://www.youtube.com/…lpage&v=zwyufhnbfla#t=2704s`
    derren brown'ın sahip olduğu hipnoz olayına giremediklerinden fake el bağı kullanarak kendileri kabine girerek kolay bi çözüm bulmuşlar tabii..

    umarım bu örnekleri uyguladıkları gibi kendi gösterilerini de üretebilirler bir gün. sunumları başarılı çünkü.
  • taklit ilüzyon gösterileriyle yetenek sizsinizde çoşturan ikili. ancak belki ilk kez bir taklidi eleştirmeyeceğim.

    türlü yerli ilüzyon gösterisi izliyoruz. hala gazeteye kola doldurma, ıslak peçeteyi yelpazeleme, sopayı mendile çevirme gibi çocukları bile kandırmayacak oyunlar sergileniyor. zaten bu gibi ilüzyon araçları 5-10 liraya orda burda satılıyor bile.

    blue masked man, penn & teller gibi ilüzyonistleri ve "sır"ları açıklayanları izledikçe de, "hiç mi böyle şeyler yapan birini göremeyeceğiz" diye iç geçiriyor(d)um. çünkü bir yandan da birçok üst düzey ve tehlikeli -görünen- oyun çok çalışma, iyi bir mühendislik gerektirebiliyor olsa da aslında çok basit hilelere dayanıyor. hani isteyince yapmak hiç zor değil.

    sadece gömleğe mendil sokup sütyen çıkarmayı "sihir" diye yutturmayı marifet saymışız.

    bu adamlar geçen defa penn & teller'in full us programındaki bir oyunu, bu defa da bir penn & teller oyununu taklit ettiler. (başla oyunları da vardı. bugünkü ilk oyunda kovanın içindeki ayna çok belirgindi mesela, kusursa)

    ama çok başarılı bir performansla taklit ettiler. uyum, zamanlama, espiriler, tonlamalar, uyarlarken yapılan ufak rötuşlar oldukça iyiydi. taklit iş yapmak oldukça büyük kusur olsa da; en azından doğru yolda giden ilüzyonistler de var gibi.

    umarım kendi kurguladıkları, tasarladıkları oyunlarla da bir yerlerde görürüz. o zaman "olmuş" diyeceğim.

    ps: "herkes şapkadan tavşan çıkarıyor" demiyorum, birkaç iyi gösteri de izledim başkalarından ama hiçbiri benim beklentimle bu kadar örtüşmüyordu. bu yüzden bu ikili için bu kadar yazıyorum.
  • bugün acun bey'in şovunda david copperfield ile ünlenen ördek - kova oyununu sergilediler. alışılageldik üzere çok küçük nüanslar dışında her şey orjinal gösteri ile aynıydı. fakat kullanılan proplardan (ilüzyonist dili ile malzemelerden) kaynaklanan sorunlar vardı sanırım ama onun dışında iyi bir varyasyon oldu diye düşünüyorum. chris kenner'a bir teşekkürü borç bilmeliler, kendisi bu gösterinin fikir babalarındandır hatta orjinal performans sırasında slow motion şekilde ördeği getiren kişi olarak cameosunu da yapmışlığı vardır :)
  • çok eğlendiren ve şaşırtan sevimli illüzyonistler.
  • final performanslarini ağzım açık izlediğim ikili.
  • çok beğendiğim ikilidir. bazı arkadaşların yok şunun gösterisinin aynısı falan diyerek burun kıvırmasına anlam veremiyorum. aynı gösteriyi yapıyor olsalar bile o gösterileri izleyip doğru bir şekilde analiz ederek sırrını çözüyor olmaları da ayrı bir yetenektir çünkü. ayrıca dikkatimi çeken diğer unsur bu ikilinin sunum yeteneği. gösterilerindeki sunum tarzı çok hoşuma gidiyor ve izleyicinin dikkatini başka yöne çekmeyi çok iyi beceriyorlar. şu şu adamdan çalmışlar demek yerine izleyip beğendiğiniz o adamların gösterilerinin aynısını çok da güzel bir sunumla yapan türk bir ikilimiz var ve siz burun kıvırıyorsunuz. tebrik ederim sizi ne diyeyim.

    dipnot: son gösterilerindeki sunumlarında kullandıkları cümleler de the prestige filmindeki repliklerin aynısıydı( türkçe dublajındakinin tabi). ha replikler de çalıntı diyenler çıkabilir ama en sevdiğim filmden ve ilüzyon konusundaki en iyi filmden replik almaları bence güzel bir göndermedir. ve bu filmi sevdiklerini gösterir.
  • bildiğin illüzyonist , manipülatör bu adam'lar. ailecek severek izlesek de, sürekli acun'un telefonu'nun işin içinde olmasi hafiften bi şirket var sanki dedirtiyor. konsept'leri stand up üzerine ama madem böyle bir tarz yaratdınız yada vardı, size gitmiyor bu tarz ve espri yapmaya çalışmayın dediklerim.

    (bkz: burak sanlı)

    (bkz: kıvanç özkönü)

    edit : imla.
hesabın var mı? giriş yap