• atom bombasına eşdeğer yangın sebebi.
  • yanan yağı su dökerek söndürmeye çalışanlar için yapmayın etmeyin dediğim eylem.

    yanan yağı nasıl mı söndürmemiz gerekiyor? tencere tava neyse artık altını kapatıp havayla olan temasını kesmek önerilen yöntem.
  • manyaklıktır. ortamın mına koyabilirsiniz.
  • hayatta yapılabilecek ve yapmış olduğum büyük aptallıklardan birisidir.

    dalgınlığım ve dikkatsizliğim sebebiyle başıma gelen olay; yabancı olunan mutfakta yapılan çorbanın üzerine yağ, nane ve pul biber karışımı dökmek için cezveye ölçüsüzce zeytinyağı koyup cızırdamasını beklerken geçen uzun zamanda yağın neden cızırdamadığını çözmek yerine herhalde ısınmıştır diyerek yağa attığım bir çay kaşığı nanenin yağ ile temas ettiği anda kömür olması şahsımı ev sahibinin yanında paniğe sürüklemiş ve mahcubiyet yaşamama adına hatamı kısa sürede telefi etmek düşüncesiyle yağ dolu cezveyi yıkamak için musluğun altına götürüp suyu açmam sonucu gerçekleşmiştir.

    yağın bir damla su ile teması sonrası oluşan patlamanın şokuyla ağızdan çıkan ''ananı s*kiyim'' tepkisiyle geri sıçramam ve korkulu bakışlarla ev sahibiyle gözgöze gelmemiz sonrası gerçekleşen olayı idrak etmem yaklaşık 1-2 dakikamı alırken, olayın neden yaşandığı ile ilgili korkan ev sahibine yaptığım açıklama sonrası musluğun vanasına uzanan kolum ve cezvenin kulpunu tutan elimin üzerine sıçrayan yağların yaktığı yerlerin acısını hissetmemde epey zaman almıştır.

    yaşanan bu korkunç olay mutfak tezgahında silinebilir izler bırakırken el ve kollarımda gören insanların acıyarak baktığı izler oluşmasına sebep olmuştur.
  • çılgınlıktır.
  • kızgın yağı lavaboya dökmüşlüğüm vardır etki aynıdır tecrübeyle sabittir.
  • (bkz: big bang) ve kararmış bir tavan.
    tecrübeye sabit.
hesabın var mı? giriş yap