• bugün canlı canlı şahit olduğum söz. bunu söyleyen ise bi türk dayı değil. 40 yıl amerika’da yaşamış ama şu an kocaeli’de ingilizce öğretmenliği yapan bir hanım ablamız. native hocalara türkiye’de verilen imkanları bir kenara bırakarak neden böyle düşündüğünü sordum.

    1-amerika’nın birçok eyaletinde geçinebilmek için iki işte çalışman gerekiyor.
    - bu aslında daha öncede çok kez duyduğum bişeydi bu şekilde kanıtlanmış oldu.
    2-america’da güvende olduğunun hiçbir şekilde garantisi yok, bir sokak çatışmasında veya polisin seni yanlış anlamasıyla ölebilirsin.
    -bu tarz haberlere çok rastlıyoruz. yine haklı.
    3- kocaeli’de istediğin yere taksiyle gidebilirsin ama amerika’da bu olay çok sıkıntılı.
    -biraz mantıksız gelse de çok da saçma değil. küçük memleket sonuçta. kendi açısından haklı.
    4- kiralar çok pahalı oda tutmak bile bazı yerlerde 700-800 dolar.
    - yine kiralarının yüksek olduğu bilinen bir olay. kocaeli’de ortalamanın üstünde lüks evler 1500 lira. yine tekrardan haklı.
    5- taciz/tecavüz olayları türkiye’den çok daha yüksek.
    - canlı yayınlarda bile şahit olduğum oluyor doğru. bir kadın için çok sıkıntılı bir durum bu.
    6- uyuşturucu kullanımı serbest veya çok yüksek.
    - eyaletten eyalete değişse de yine doğru bi detay.

    şimdi çıkıp hanım ablayla dalga geçenleriniz olacak. eminim ki yüzde 90’nız 10 saniye bile amerikada bulunmamıştır ama 40 yıllık tereciye tere satacaksınız.

    ekleme: demiştim makara yapacaksınız diye. ülkeyi sadece hayallerinden bilen kişilerin 40 yıllık tecrübeyi hiçe sayması çok komik. ama birkaç yeri düzeltmek isterim. hanım ablamızın kocaeli olarak bildiği yer aslında izmit. orada bir yanlış anlaşılma olabilir. muhabbet ise şöyle başladı, başka bir arkadaşım bu ortamda amerikaya taşınmak istediğini ve hanım ablamızın california hakkındaki görüşlerini merak ettiğini söyledi. (şimdi genel olarak amerikalılarda şöyle bir durum varmış. sen cehennemin dibine de gidecek olsan sana git veya gitme demezlermiş yani kafana göre,fakat konu açılınca) işine karışmak istemem ama bence amerika’ya gitme yukarıdaki zorlukları yaşarsın kocaeli daha iyi, bence illa türkiye haricinde bir yerde yaşamak istiyorsan avrupa’da yaşa orası kat kat daha iyi.
  • amerika'dan türkiye'ye gelirken torbacısını da yanında getirmiş ingilizce öğretmeni hanım ablamız.
  • bu şahsı bir haftan(bkz: gebze)de tutmak lazım bakalım o zaman neler düşünecek , ama sonuçta kocaman il her ilçesi aynı değildir nezih semtleri vardır bence nezih semtlerinden bahsetiyor.
  • (bkz: hotel kocaeli)
  • california'da mesafeler fazla
    izmit'te kandıra'da yetiniriz azla
    koca istanbul hemen yanda
    kocaeli california'dan daha iyi

    taciz tecavüz california'da gırla
    kocaeli vallahi misler gibi
    kandıra hindisi var, ateşi harla
    kocaeli california'dan daha iyi
  • california'da zenci mi dürttü bilader?
  • 4 yil yasamislik ve ustune bol ziyaretten sonra hassiktir lan diyorum.
  • her şeyi geçtim de "kocaeli’de istediğin yere taksiyle gidebilirsin ama amerika’da bu olay çok sıkıntılı." diye bir cümle kurabilecek kadar ne içiyorsunuz merak ediyorum. kocaeli ile abd'yi taksi yolculuğu ile kıyaslayabilmek için sağlam kafa gerekiyor. ayrıca dip not; amerika kıtanın adı, amerika birleşik devletleri ülkenin adıdır.
hesabın var mı? giriş yap