• türk oyun yazarlarımızdan gökhan erarslan'ın ibb şehirtiyatroları'nda prömiyer yapacak olan yeni oyunu. ilk gösterimi 4 ocak 2017 kadıköy haldun taner sahnesi olan oyunun kadrosu ise şu şekilde; ada alize ertem, ayberk atilla, bora seçkin, can tarakçı, emrah can yaylı, erkan akkoyunlu, fahri kıncır, göksel arslan, kutay kırşehirlioğlu, mehmet avdan, metin çoban, musa arslanali, özgür dağ, rahmi elhan, semah tuğsel, sinan bengier, tuğçe açıkgöz.

    market ve cahide sonku müzikalinin bünyelerde yarattığı hayal kırıklığından sonra, komik-i şehir naşit bey'in biyografik bir oyun olacağından dolayı ne kadar kötü olabilir ? sorusunu kendimize sorarken biletlerimizi almayı ihmal etmedik.
  • hani bazi oyunlari yalandan ayakta alkislariz, sirf herkes ayakta diye biz de kalkariz. ama bu oyun var ya bu oyun, can-ı gonulden ayakta alkislanacak bir oyundu.

    yarim saat olmadi oyun biteli. dolmusun gurultusu ile yazmaya calisiyorum.. huzun ve bolca tebessum ile izledim oyunu. son derece ictendi herkes. ılk temsil oldugundan, ekstra ozel bir seyirci kitlesi vardi. oyundan sonraki konusmalari dinleyebildim sadece. zira gozyaslarim nedeniyle her sey bulaniklasmisti.

    turk tiyatrosunun kaybolan degerlerine armagan bu guzeller guzeli oyun. herkesin emegine saglik.
  • adile naşit'in babasıdır.

    (bkz: naşit özcan)

    şuradan çocukları olan selim ve adile naşit ile resmi görülebilir.
  • bugün haldun taner'de müşerref olacağım oyun.

    beğenme editi
  • bu akşamki kara kışa rağmen kapalı gişe oynamış fevkalade oyun. beklentimin epey üstünde çıktı, gitmek isteyenlere tavsiye ederim.

    edit: yazmayı unutmuşum, bir de oyunda söylenen kantoların ismi için birisi yeşillendirirse memnun olurum.
  • dün akşam kadıköy haldun taner sahnesinde izledim.

    bir dönemi anlatıyor. dönemin insanların batılılaşma hevesinde tuluat sanatına nasıl sırt çevirişini, sahne arkasında sinemanın küçük adımlarla ilerleyişini anlattığı gibi dönemin kısa yoldan para kazanmanın hevesindeki burjuva olmak isteyip de kurnaz esnaf olan küçük insanların yanına yamacına mecburiyetten yaklaşan sanatı ve sanatçıyı da dillendiriyor ki işimize gelmeyen bir gerçekliğin iğne misali batan istenmeyen acısıyla.

    zira insan denilen canlı bencildir, ne istediğini bilmez ve değer kıymet bilmez ki ilerleyen zamanda değer kıymet vermediklerini sonsuza dek kaybettiğinde anlar değerini haliyle oyunda bildiğin kültürümüzün yozlaşma süreci satır aralarında bariz bir şekilde yer almaktadır lakin anlayıp da gören varsa ne ala

    ferhan şensoyun kavuk denilen pahada hafif yükte ağır mı ağır nesneyi yıllarca neden elinde tuttuğunu çok daha iyi anlıyorsunuz
  • isminde ki ilizyona aldanmayin derim.
    oyun komik değil hatta sanata önem veren biriyseniz tam bir drama.
    sanatin sanatcinin dolar karsisinda eriyen tl gibi nasil deger kaybettigini anlatan harika bir oyun.
    dikkat etmeniz gereken iki husus var eger bu konularda dikkatli olmazsaniz sikinti yasayabilirsiniz.
    1-bileti iki hafta önceden alin kapali gise oynuyor, yer kalmayabilir.
    2- oyuna aç gitmeyin cok uzun bir oyun dayanamayabilirsiniz.
  • naşit özcan olmak ne kadar zorsa naşit özcan'ı oynamak da o kadar zor. bora seçkin ve can tarakçı çok iyi iş çıkarmışlar. hem güldürdüler hem eğlendirdiler. ada alize de kantolarda çok iyiydi. yetmedi abdi ağa rolünde sinan bengier var. böyle harika bir oyun izlettikleri için gökhan eraslan ve ali yaylı'ya teşekkürler.
  • adile ve selim naşit'in babaları komik-i şehir naşit beyi (naşit özcan) anlatan bir oyun. çok başarılı, çok etkileyici ve de çok eğlenceli. tavsiye edilir.
  • bir dönemin hikayesinin`:osmanlı devletinin son dönemlerinden ikinci dünya savaşı yıllarındaki cumhuriyete kadar` anlatıldığı tiyatro/tuluat ila beyaz perde savaşlarının melodram olarak anlatıldığı şehir tiyatroları 2017 dönemi oyunlarındandır. oyuncu performansları gayet tatminkar ve iddialı olmakla beraber sahne dekoru konusunda benzer başarıyı görmek mümkün değildir. oyun daha kısa bir sürede derlenerek gösterimde sunulabilirmiş demeden de edilemedi.
hesabın var mı? giriş yap