• aslina amerikan bir terim olup, kontinent* ile yasli kita avrupa kasdedilmekte. sanirim, avrupa'dan amerika'ya goc edenlerin mirasi olmasindan kelli..
  • zannimca mukellef kahvalti nin yanina bile yaklasamaz...
  • kıta avrupası alışkanlıklarından biridir. beyaz peyniri tanımayan avrupalıların zeytini kahvaltıda yemeyen ah o kıt'a avrupalılarının kahvaltısıdır ki, biz türklere pek bir şey ifade etmez.
    bu standardın türkiye yorumu, reçel ile tereyağına ilave olan bir parça beyaz peynir, bir kaç da zeytin ile zenginleştirilmiştir. akdeniz'in en kutlu meyvesi olan zeytin'in dahil olduğu her şey zenginleşir zaten, en sade sofraları bir şölene dönüştürmesi nedendir yoksa halis sızma zeytinyağının?
  • bir ingiliz terimidir. karsisinda full english breakfast bulunur, dover bunu.
  • sicak servisi olmayan hafif kahvalti anlaminda kullanilir.
    "continental" sozcugu kita avrupasi*'ndan gelir ve english breakfast ile olan farki belirtir.

    aradaki fark basit olarak soyle aciklanabilir: sabah erken ise ya da okula gitmeden cabucak yedigimiz peynir, zeytin, ekmek ve caydan olusan kahvalti "continental" kahvalti, haftasonu sucuklu, salamli, domatesli, yumurtali sofrada en az bir saat oturup keyif yaptigimiz kahvalti ise "english" kahvaltidir.

    kuzey amerika'da bir cok otel ve motelde ucretsiz olarak continental breakfast verilir. genelde cay, kahve, sut, english muffin, muffin, cinnamon roll, bal, tereyagi, cesit cesit cereal, bagel, ekmek, recel ve meyve suyundan olusur.
  • krakowdaki b movie hostelde tanistigim kahvalti turu. misir gevregi, yag, recel, ekmek kizartma makinasi ve sut etrafinda dondugu icin bana zamaninda turk kahvaltilarinin degerini bilmedigimi gostermistir ayni zamanda.

    birazcik titizseniz bu sekilde kahvalti etmekte zorlanirsiniz. hostel oldugu icindir muhtemelen ama 50 kisi ayni yaga recele misir gevregine kasigini batirdigi zaman insanin titiz degilse bile titiz olasi geliyor. ayrica bulasiklarini da sen yikiyorsun. anne kahvaltisi baskaymis.
  • ingiltere'de otel odasına söylendiğinde zevkten dört köşe edendir.

    sıcak tereyağlı kruvasan
    orman meyveleri reçeli
    kahve
    portakal suyu
    tereyağı

    türk tipi kahvaltıyı daha çok seviyorum, ama bunun tadı da her zaman ayrı.
  • ingilizler adada yaşayan bir millet olmalarından dolayı avrupalı diğer halklara continental demektedir. sadece kahvaltı icin değil diger pek çok durumda digerlerini anlatmak icin continental terimi kullanılır. saçma english breakfast yerine her türlü de tercih edilesidir
hesabın var mı? giriş yap