• (bkz: kucuk burjuva)
  • youtube'da sürekli karşıma çıkan, eh hadi neymiş izleyelim bakalım diyip diğer videolara da baktıktan sonra sürekli araç aldıklarını ama bunları hiç satmadıklarını farkettiğim iki gencin kanalı. ne yapıyorsunuz bu kadar aracı biraz da satın da ikna olalım bari fake olmadığına.
  • kafa dağıtmak için izlediğim bir kanaldı, olumsuz bir yanlarına da düne kadar denk gelmemiştim. yalnız dün yayınladıkları bmw x6 videosunda ağır sıçmışlar

    bu arkadaşlar sık sık ticaret yaptıkları ‘alemci dayı’ ismindeki bir arkadaştan 300 bin km’ye yakın bir bmw x6 alıyorlar. aldıkları ertesi gün bmw’de şanzıman hatası çıkıyor ( götürdükleri ustada 7 bin lira gibi bir maliyet çıkıyor, usta tanıdık olduğu ve reklamını yaptığı için indirim uygulamış olma ihtimali yüksek) arabayı satan kişi şanzıman masrafını üstlenmesine ve yardımcı olmasına rağmen bu arkadaşlar tık kasma uğruna ‘kazıklandık’ diye video başlığı atıyorlar.

    asıl ahlaki sorun ise bu adamların arabanın zaten şanzıman arızası çıkaracağını ama arıza bunlara patlamadan arabayı başkalarına satacaklarını itiraf etmesi. çocuklardan biri’ biz de arıza çıkacağını biliyorduk ama 5 10 bin km sonra çıkardı o zamana kadar da satmış olurduk’ diyerek açık açık atacağı kazığı da söylüyor.

    bunlara araba satanı bilmem de araba alacakların bu itirafı göz önünde bulundurarak hareket etmesinde fayda var.
  • maalesef çok çok üzücü bir durum. arabayı satan abi umarım dava açar.
  • itici iki tipin araba al sat yaptığını iddia ettiği youtube kanalı. iddia ettikleri gibi bir ticaret yapıyorlarsa piyasayı alt üst eden al-satçılar kategorisine girebilirler.
  • aldıkları bmw x6 şanzıman arızası verdiği videoda direksiyondaki arkadaş şu manada bir şey söylüyor '' bozulacağını zaten biliyorduk satana kadar bozulmaz sanıyorduk ''
    klasik galerici ve al-satçı dolandırıcılığı değil mi bu ? 5 bin gitse 10 bin gitse zaten o zamana satarlarmış . alan adamda 2. günde şanzımanı eline alıp arayınca telefonları açmayacaklardı kesin .

    ikinci el otomobil piyasasının resmen özeti bu çocuklar .
  • klasik al sat yapan elemanlar anormal değil izlemeyi seviyorum
  • satın aldıkları bmw x6nın şanzıman tamir ücretini aracı satın aldıkları adamdan istediler adam da kabul etti vermeyi.

    şimdi de ‘şanzımanı yaptırdık, tamir ücretini fiyatın üstüne koyduk’ diyorlar (bkz: swh)

    alırken ayrı satarken ayrı tokatlıyorlar. ticaret anlayışları da; “zorla mı aldım/sattım”
  • gördüğüm en keko al-satçı kanalı. ölmüş de değil, çürümüş ve artık atomlarına ayrılmakta olan doğan'ı 13 bine alıp, üzerine masraf yaptıktan sonra 21 binden aylarca sahibinden.com'da satamayan bu iki keko, en son 15 bin liralara alıcı aradıkları aracı youtube'da 18 bine sattıklarının tiyatrosunu yapıyorlar. o araç "abi 13'e aldık, video'su bile var." diye yalvararaktan en fazla 14'e satılmadıysa ben hiç bir şey bilmiyorum.

    x6 - şanzıman rezilliğini sözlükte iyi yakalamışlar. veletler kendilerini savunmak için "exper'de çıkmayacak mıydı sanki?" gibi bir laf etmişler, kafalar pırıl pırıl gerçekten. bu milletin ar damarı ne ara bu kadar yırtıldı, çok merak ediyorum. harika kanal, ikinci el araba piyasası kimlerin elinde izledikçe görürsünüz.
  • araba alıp satan ticaretle uğraşan genç iki arkadaşın ortak youtube kanalı. videolarında ne demek istemelerini fazla anlatamayan araba almaya giderken arabalara eşek muamelesi yapmaya seven çoluk çocuk. her ne kadar video da her şeyi söylemek isteseniz de eğer arabalardan fazla anlamıyorsanız işe burnunuzu sokmayın.
hesabın var mı? giriş yap