• universite ogrencisi ailesiyle kürtce konustu diye bursu kesildi ve aydin'in nazilli ilcesindeki ısabeyli kredi yurtlar kurumu kiz ögrenci yurdu'ndan kovuldu.

    ılgili haber.

    cnn turk

    diken

    milliyet

    basardiniz bravo.
  • önemli olan konuşulan dil değil, ne konuştuğudur. o yurtta kalıp da kürtçe konuşan tek insan olduğunu düşünmüyorsunuz heralde
  • gözümle görsem inanmayacağım yalan haber. kürtlerin maduriyetten ekmek yeme çabası akp'yi geçti artık. yo dostum yoo. hepimiz aynı ülke de yaşıyoruz ve ne olup bittiğini gayet net görüyoruz.
  • kim bilir hangi sebeple atıldı da haklı çıkmak için ailesine böyle bir yalan attı. radikal örgütler ve siyasi oluşumlar içine katılmış olabilir ve ailesine durumu böyle anlatmaktansa "kürtçe konuştum attılar" demiş olabilir. ben de üniversiteyi yurtta okudum, öyle bir dünya yok, ortak mutfakta adamlar son ses kürtçe lilili şarkılar dinleyip kabile danslarını icra edebiliyorlardı, kimse de karışmıyordu.

    edit: bahsi geçen kızın konuştuğu kürtçe "biji serok apo" , "her biji kürdistan" tarzı ayrılıkçı siyasi propagandaların sloganları olmasın ?
  • bunun doğru olduğuna ben de inanmıyorum.
    8 kişilik devlet yurdunda kaldım, karşı odamız 8 kürt kızdan oluşuyordu, kendi aralarında kürtçe konuşuyorlardı, yurdun koridorlarında da aynı şekilde kürtçe konuşuyorlardı, çoğu zaman yüksek sesle kürtçe konuşuyorlardı.
    bir kişi de çıkıp "konuşmayın" demedi. bir kişi de çıkıp "konuşuyorlar" demedi.

    he mesela bizim yanımızda da birbirleri ile kürtçe konuşuyorlardı, işte o "ayıp" idi.
    kürtçe değil, ortak dil varken çoğunluğun bilmediği hangi dilden konuşulursa konuşulsun, ayıp olurdu, oluyordu da. yine de bir şey demedik.
  • doğum yerim, hatta her bayram gittiğim köyde vuku bulan olay. oha dedim görünce. zira o kampüsü çok yakından biliyorum. dedem isabeyli köyünün çok çok sevilen insanlarından birisidir. o kadar sevilir ki, hastalandığında köylüler akın akın ziyarete gelir. abartmıyorum, samimiyim. şu sıralara tansiyona bağlı rahatsızlıkları var. şuna getireceğim olayı, hasta olmasa muhakkak duyar bize anlatırdı. ama görünce şaşırdım.

    aslında şaşmamak gerek. ben nazilli doğumluyum ve anneannemler oldum olası isabeyli'de otururlar. hani orayı çok iyi bilirim. isabeyli eskilerden daha güzeldi. şimdi kapitalizm orayı da fethetme yolunda ilerliyor. köyümü tanıyamamıştım bu yerleşke ilk açıldığı zaman.

    yarın dedemi arayıp işin aslını faslını bir soralım bakalım.
  • iddia edildi, öne sürüldü vs. vs. haberciliği. lan adamın en sağlam referansı da diken. daha ne diyeyim.
  • kaldığım "kredi yurtlar kurumu muğla erkek yurdu"nda resmi dilin kürtçe olduğundan bihaber insanların uydurduğu yalan haber.
hesabın var mı? giriş yap