• hdp diyarbakır milletvekili beyanı...
    istanbulda kartlar yeniden dağıtılıyor..
    *
  • oyumuzun gücünü bilin mesajı veriyor önemseyin bizi diyor. vay be neler yaşıyoruz. aba altından sopa mı göstermiş oldular şimdi.
  • herkes ekmek derdinde, akp yarın hdp'ye yanladığında g.t gibi ortada kalacak chp. şu açıklama hdp'nin ne kadar kaypak ve yavşak bir parti olduğunu anlamanız için yeterlidir herhalde.

    "hdp’li imam taşçıer, imralı tecridinin sona erdirilmesi, rojava kürdistan'ına yönelik politikanın ılımlılaşması ve kürt sorununun barışçıl yollarla çözümünün esas alınarak demokratik reformların yapılması durumunda kürtlerin istanbul seçimlerinde oylarını ak parti’ye verebileceğini söyledi."
  • kardeşim insan olun insan.
    kürtler mal mı? aptal mı? her kürt pkklı mı? bi tane ne idüğü belirsiz adamın ağzından çıkan lafa neden oyunu değiştirsin adamlar?
    hadi hdp'ye yanaşan hareketler yaptı akp diyelim
    bu kez mhp 'li seçmen ne yapacak?
    herkes mal herkes sen şuna ver diyince ona veriyor mu sanıyosunuz?
  • hdp her zaman böyle ilkesiz politikaları olan bir parti olmuştur. o yüzden 2015'e kadar örtülü çıkar ortaklığını akp ile devam ettirirken muhalefete saldırıp durdular.

    ve yine bu yüzden barajı aşma kumarını oynadılar. ya hep ya hiç. millet de hdp'yi akp ile anlaşmakla suçladı. halbuki hdp'nin kürt milliyetçiliği dışında hiçbir durum umrunda değildi. millet boşuna eleştirince bir cevap gelir sandı. bugün sorsan hala bu eski ortaklığı da reddederler üstüne de siz bizi suçlamıştınız derler.

    çok da önemsemişler gibi. bireysel düzeyde herkesin oyu kendisinindir. iradeye ipotek koyulmaz. kürtler ya da başkası istediğine gider, oy verir. mart'ta başka türlü oy verir, haziran'da başka türlü. demokrasi böyle bir düzendir.

    ama şu milletvekilinin sözlerinden utanacak kaç tane partili vardır?
  • imam yürüsün gitsin işine. bu iş bu saatten sonra namus işidir. kürtleri siyasi pragmatizm ayağına dansöz edebileceklerini sanan sözde kürt ve kürt dostu siyasetçiler, gazeteciler de akıllarını başlarına alsın. hayko bağdat'lığa gerek yok. kürtler imamoğlu'na oy verdi, yine imamoğlu'na oy verecek. aksini yapan da gitsin namusa, şerefe nasıl sahip çıkılır önce onu öğrensin.
  • abi bir kürt olarak şunu diyeyim ki gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. sürekli kürtlere hakaret ederek, aşağılayarak ve üzerinden siyaset yapmaktan bıkmadınız mı? yavşağın biri gelip tüm hdplilere yavşak ve kaypak demiş. ulan adi köpek size kazandırılan il ve ilçelerin hadi hesabı yok. böyle küfür ve hakaretle sizin taraftan olmak bile bize koyuyor ama ne yaparsın imamoğlu gibi saygın bir adam var. siz konuştukça adam kan kaybediyor. karışmayın amk, yorumunuzu da kendinize saklayın. hdp ve hdpliler her zaman iktidarı göt etmiştir, siz meraklanmayın.
  • sözlükte yıllarca, kürt siyasi hareketlerinin tarih boyunca , türk sağı ile işbirliği yapma eğilimini vurgulamıştım. (bkz: 23 haziran secimlerinde hdp tavri)

    kürt ilericileri , türk ilericileri ile değil , türk gericileri ile birşeyler yapma çabasına girmişlerdir. bunu abdullah öcalan da, ismail beşikçi de, yalçın küçük de çok kez yazdılar.
    çözüm süreci vb konular en yakın tarihtekiler.
    fakat türk soluyla işbirliği yapmak, seçimlerde onlarla birlikte davranmak gibi konularda , kürt siyasetinden ilk kez selahattin demirtaş atmıştır. ve cidden eski mantıktan önemli ve ilerici bir kopuştur bu.
    kürt siyaseti apo hassasiyeti yüzünden (beyefendiye uygulanan tecrik kalksın da hücrede canı sıkılmasın diye) ya da akp tarafından yine çamura yatılacak vaadler yüzünden, istanbuldaki imamoğlu desteğini çekerlerse hiç şaşırmam. bunu yazmıştım yukarıda linkini verdiğim entry'de.
    ayrıca sosyal medyada bakarsanız, hdp seçmeni de, " faşizme karsı omuz omuza" moduna gelmişler ve hdp twitlerinin altına, ne olursunuz imamoğlunu destekleyip faşizme karşı birlik olalım diyorlar. kürt seçmenin sağduyusu, ilericilik anlamından hdp 'nin hep ilerisindedir. umarım bu aptalca lafı söyleyen şahıs öylesine konuşmuştur. türk ilericiliği (sol , sosyal demokrat vb) ile omuz omuza durmadan kürt ilericiliği, hep ağlamaya , çöküntüye ve sağcıların kucağında lapdance yapmaya mecburdur. bunu tarihimiz böyle gösterdi bize. mal mal 2 vaade kanıp sonra cizrenin nusaybinin faşizm tarafından savaş alanına döneceğini tahmin etmemek siyasi acizliktir.
    hdp nin resmi görüşü imamoğluna destek yönünde. ama bu 1 ay içinde , akp 'nin gündeme getireceği manevralarla , kendi rotasını sapıtan bir hdp görme ihtimali hep var. umarım olmaz...
  • akp yeniden eyalet vaadi verdiğinde hdp kayıtsız şartsız her türlü desteği verecektir dedik diye sonra da bizi suçluyorlar. ne desek boş, kendileri çalıp kendileri söylüyor ama görünen köy de kılavuz istemiyor işte.
  • yeter la! her seçim öncesi "kürtler akp ile iş birliği yapacak" komplo teorileri ile kürtleri karalamayı bırakın artık. adamlar yapacağını yaptı, ayıyla yatağa girilmeyeceğini öğrendiler ve dik durdular. bırakın artık seçimler üzerinden içinizdeki kürt düşmanlığını kusmayı. bsg.
hesabın var mı? giriş yap