• sonunda biri gittiğim bir şehri sordu bana, ben de doldurayım dedim ukte dolması olarak.

    lappeenranta, isveççe'de villmanstrand saimaa gölünün kenarında ufak bir yer. güney doğu finlandiyada, ki bu da bilenler için rusya'ya çok yakın demek, 30 kilometre kadar. 70bin kişilik bir yer ki bu yüzden finlandiya'nın en kalabalık 13. şehri, yazık.

    şimdi benim tecrübelerim:
    gezmek için nereler var?
    1) eski kale, içinde bir kaç müze ve kafe ve eski bir kilise var, galiba finlandiya'daki en eski ortodoks kilisesi.
    2) liman tarafı var, fena değil
    3) çarşı pazar yeri
    ayrıca ağustosta festivalleri var, ulusal şarkı yarışmaları var, biz davetliydik işte, bi de yazları huvisatama var.
    kardeş şehirleri klin-rusya, kolding-danimarka, vyborg-rusya, szombathely-macaristan.
    ankara'nın da kardeş şehir olmasını çok isterlermiş lakin belediye başkanı ile sorunlu oldukları için olamamış demişlerdi zamanında.
    küçücük bir yer burası, ben eskiden kucuktum'un uktesi olmasa, bir de gidip gezip görmemiş duymamış olsam uğraşmazdım.
    kale'yi tavsiye ediyorum yine de.
  • leb demeden leblebiyi anlamak muzdaribi bünyelerin laplanda gideyim derken uğrayacakları bingöller bölgesinin leziz, şirince bir mahali...

    finlandiya diye geçse de rusyaya daha bi yakın.

    lappeenranta university of technologynin bulunduğu yeşil mavi karışımı coğrafya.
  • eğer finlandiya'dan avrupaya uçacaksanız, en hesaplı uçuşlar bu küçük şehrin bu küçücük havaalanından oluyor.

    şu ana dek buradan (bkz: berlin)'e 5, (bkz: budapeşte)'ye 10 euro'ya uçtum. neredeyse tüm uçuşlar * (bkz: ryanair) ile oluyor.

    şehre helsinki'den de direkt tren var. işin komik tarafı, tek tren fiyatı; avrupa'ya yaptığım iki uçuştan daha pahalıydı.
  • geçtiğimiz hafta ryanair ile berlin'den 8€'ya uçtuğum, rusya sınırına yakın bir konumda bulunan fin şehri.

    tren istasyonundan helsinki'ye hem otobüs hem tren seferleri düzenleniyor. ben giderken tren ile dönerken otobüs ile geldim. iki yolculuktan da memnun kaldım diyebilirim.

    lappeenranta havalimanı ise hayatımda uçtuğum en küçük havalimanı oldu, bazı bim şubeleri daha büyüktür yani. aynı zamanda çalışanları oldukça iyi insanlarmış, zira biz uçuşumuz sabah olduğundan ve finlandiya konaklama açısından pahalı bir ülke olduğundan geceyi havalimanında geçirip sabah uçakla döneriz diye plan yapmıştık gelmeden. fakat gördük ki havalimanı inanılmaz küçük ve gece belirli bir saatten sonra kapanıyor. biz de yetkili bir abla ile durumumuzu konuştuk ve kendisi geceyi havalimanında geçirebileceğimizi söyledi. herkes gittikten sonra tuvaletini kullanabildiğimiz, nispeten rahat koltuklarında yatabildiğimiz sıcak bir ortama dönüştü havalimanı, biz de "koca" havalimanında ev sıcaklığında zaman geçirdik: görsel

    bazen bir sırt çantası ve varsa güvendiğiniz bir arkadaşınızla yollara düşmeniz enteresan anılar biriktirmenize vesile olabiliyor. hayat kısa, gezmek lazım.
hesabın var mı? giriş yap