• eğer satanizm olacaksa bırakınız bu adamla olsun. kurban verin demez, kedi kesin demez, illa kötülük, illa işkence demez. ne 9 günahta ne 9 büyük bildiride mantıksız bir şık yoktur, yorumlamayı bilene.
    aptallık, gösterişçilik, kendini kandırmak, sürü psikolojisine girmek kötüdür diyor. yanlış bir taraf görünmemekte.
    size tokat atana diğer yanağınızı dönmeyin diyor, çocuk ve hayvanları (hayvanları zevk için) kesinlikle incitmeyin diyor, nankörlere değil hakedene iyi olun diyor vs.vs
    sonuçta satanizm bir tepkidir katolik kilisesine, din yobazlığına. sırf aykırılık ve eğlence olsun diye bile yapmışsa bunları lavey, helal olsun. güzel dalga geçmiş. ha sürü psikolojisine karşıyken ardından bir sürüyü de sürüklemiş mi? evet. satanizmin de yobazlığı çıkmamış mı? ona da evet. laveyin kemikleri sızlıyor mudur peki? sikinde bile değildir bence çok afedersiniz.
  • kurallardan bazilari.. heavy metal kulturuyle pek cok ortak yon ta$ir.

    gücünü kaybetmemek için, zayıf ve aciz (karektersiz, kişiliksiz) olanlara saygı gosterme.
    içinde başarı yattığı için gücünü herzaman sına.
    mutluluğu, barışta değil zaferde ara.
    uzun dinlenceler yerine kısa dinlenceleri tercih et.
    yeni bir şey yaratacaksan, eskiyi tamamen yoket.
    ölümünü goremeyeceğin hiçbirşeyi çok fazla sewme.
    kumun üzerine değili kayanın üzerine inşa et... çünkü yapı sadece bugün yada dün için değil herzaman içindir.
    her zaman, yapılmamışı keşfetmek için, daha fazla çalış.
    boyun eğmektense, öl.
    demircilik, ölümün kılıcını işlemek dışında hiçbir sanatsal değere sahip değildir. çünkü ölüm getiren kılıç, bir sanat şaheseridir.
    herşeyin üstünde başarıyı elde etmek için önce kendinin üstüne çık.(kendini aşmayı öğren)
    yaşayanların kanı yeni bir tohum yaratmak için iyi bir gübredir.
    kurukafadan oluşan piramitlerin üzerinde duran kişi, daha uzakları görebilir.
    sevgiyi bir kenara atma. fakat onu herzaman tehtid et; çünkü o bir sahtekardır.
    bütün büyük olan şeyler acı üzerine kurulmuştur.
    en önde olmaktan çok en üstte olmaya .alış. çünkü büyüklük orda yatar.
    daha önceden yaratılmış engelleri yok etmek için taze ve güçlü bir rüzgar gibi gel.
    bırak sevgi hayatında bir amaç olsun. ama en büyük hedefin büyüklük olsun.
    erkek dışında hiçbirşey güzel değildir ama bütün herşeyden güzel olan kadındır.
    gücü engellediği için bütün aldanma ve yalanları reddet.

    (http://satanizm.glowingeyes.net/ 'ten alinmi$tir)
  • bazı kuralları stirner'ın egoizm'iyle baya uyuşuyor bunun.

    (bkz: might is right)
  • satanizmin felsefi kanadını oluşturur. anton szandor lavey, yaşamın amacı, nasıl yaşanması gerektiği, insan ilişkilerinin boyutu, kişinin kendi içindeki dünyasının çizilmesi işleriyle hayatı boyunca uğraşa gelmiştir. bu akım için, şeytan bütünüyle bir simge olarak karşımıza çıkar. örneğin hiç bir laveyan şeytana tapmaz. aslında lavey, insanı nietzsche'yi çağrıştıran bir yaklaşımla ele alır. lavey için şeytan, zihinsel anlamda, insanın üstün ve şu ankinden daha nitelikli bir varlığa dönüşüm sürecini tetikleyen ciddi bir ilham verici durumundadır. bunun dışında şeytana her hangi bir vasıf yüklenmez.

    örneğin lavey, vaazlarında "kurban" geleneğine karşı çıktı; sübyancılığı, tecavüzü, cinayeti "çağdaş uygarlıkla bağdaşmayan zararlı ve gereksiz eylemler" ilan etti. tabii bu tutumuyla radikal satanistlerin de baş hedefi durumuna geldi. çünkü onlara göre şeytana tapınımın olmadığı bir satanizm düşünülemezdi bile. yine de lavey tüm bunlara göğüs gerip düşüncelerini açıklamaktan geri durmadı. the satanic bible, lavey'in en ciddi manifestosudur. mutlaka okunmalıdır.
  • her ne kadar doğaüstüyle samimiyetim olmasa da, satanizmi mistik ve okült öğelerinden koparıp yalın bıraktığı için eskiden hoşlanmazdım laveyin doktrininden. zamanla "practice" ettiğim left hand path'in sadece biraz daha göze batar uçtaki bir alt kolu olmaktan başka bir özelliği olmadığını iyice kanıksadığımdan olsa gerek antipatim azaldı bu yaşam düşünüşüne karşı. öbür yandan bir kilisesi olmasını ve de üyelik için para toplamasını iki yüzlü buluyorum. belki zamanla eskiden iki yüzlüce bulduğum çoğu şeyi şimdi farklı şekilde snıflandırdığım gibi, bu durum için de farklı bir düşüncem olacak.
  • kedi kesen hayvanlara eziyet eden piçlerin doluşmasına neden olan akımdır. bu la vay denen herif cebini para ile doldururken paganizm ve pagan kültlere ortaçağ hristiyan kilisesinden çok daha ağır bir darbe vurmuştur. bu rezalete kapılıp gidenler cinsel açlık ve kimlik bunalımı pençesinde kıvranan cahil piç kurularıdır istisnasız. pagan kültlerden biri olan luciferyanlık hangi kaynağa bakarsanız bakın bir hayvanın canını yakmayı öğütlemez bu ve bunun gibi sansasyonel akımlar yehova'yı ( ve onda cisimlenen diğer adları) güçlendirmekten başka işe işe yaramaz çünkü.

    `left hand path değildir` kesinlikle. (sadece kadınsı tüm özellikleri-beynin sağı bedenin solunu yönetir çünkü-kötü ve seytani gören dingillerin yaptığı bütün tırtlıkları kadına yönlendirmeleri nedeniyle böyle algılanması sağlanmıştır-son sözüm sözlükcülere değil new age yayıncı ve bu pazarı yönlendiren bazı yazarlardır)
  • dünyada bu kadar kötü insan varken eleştirilmesini saçma bulduğum akım.insanların içlerinde gizleyip açığa vuramadıkları şeyleri cesurca söyleyip niyetini belli edenler her zaman daha samimidir.tıpkı işlemedikleri günah kalmamışken ateistleri eleştiren teistler gibi.
  • anton szandor lavey tarafından kurulan ve mevcut dini sistemlerin birebir tersi denebilecek kurallara sahip bir tür din veya daha doğru bir tabirle pseudo-din. ancak isminin aksine toplumun sandığı tür satanizmle veya şeytanla hiç alakası yok. hatta tamamen materyalist bir din ve ruh, tanrı, ölümden sonra yaşam gibi metafiziksel şeyleri reddediyor. okuyup araştırdıkça kendi fikirlerimle ne kadar bağdaştığını fark ediyorum. inançsızlığın getirdiği varoluşçu bunalımlardan bıkanlara tavsiye ederim.

    laveyan satanizme göre dokuz büyük günah:

    1-) aptallık.
    2-) özentilik.
    3-) sevilme, benimsenme beklentisi.
    4-) kendini kandırma.
    5-) perspektif eksikliği.
    6-) geçmişteki ortodoks satanist uygulamalara sahip çıkma.
    7-) üreticiliği engelleyecek kadar kibir sahibi olma.
    8-) estetik duygu yoksunluğu.
    9-) ödlekleştiren konformizm.

    laveyan satanizmin dokuz ilkesi:

    1-) tevekkül ve yetinme yerine sonsuz kişisel tatmin için çalış.
    2-) mistik düşler yerine capcanlı hayatı yaşa.
    3-) kendini kandırma. kirletilmemiş bilgeliğin temsilcisi ol.
    4-) sevgini hak edene sakla. şaklabanlara harcama.
    5-) sana tokat atana öbür yanağını dönme, intikam al.
    6-) sorumlu olana karşı sorumluluk göster. şefkat, enerji vampirlerine dikkat.
    7-) insan dört ayaklılar gibi bir hayvandır. kimi zaman onlardan iyi, çoğunlukla onlardan beterdir. "ruhi ve entelektüel yüceliği" onu hayvanlar aleminde en acımasız yaratık yapar.
    8-) şeytan, günah adı verilen fiziki, duygusal, düşünsel yücelikleri savunur.
    9-) şeytan, öcü gibi kullanıldığı sürece caminin ve kilisenin en iyi dostudur.

    lavey'in dokuz büyük bildirisi:

    1-) satanizme göre insan kendini sakınmamalı istediğini yapmalıdır.
    2-) satanizm ruhsal umutlar yerine var oluşu savunur.
    3-) satanizm nankör insanlar için vakit harcamaktansa hak edenlere incelik göstermeyi emreder.
    4-) satanizm kendilerine vuranlara diğer yanaklarını uzatmaktansa intikam almayı emreder.
    5-) satanizm vampir olmak için vakit harcamaktansa daha gerçekçi sorumluluklarını yerine getirmek gerektiğini savunur.
    6-) satanizm tüm dinlerde günah diye dayatılan şeylerin duygusal ve zekasal zevkten ibaret olduğunu savunur.
    7-) şeytan kilisenin en sadık dostudur.
    8-) satanizme göre hayvanlar, insanlara bazen iyi ama çoğunlukla kötülük yapan canlılardır.
    9-) satanizm'e göre insan kendini kandırmamalı aklıyla olduğu gibi gözükmelidir.

    kaynak
  • iyiyi, güzeli, doğruyu gösteren öğretilere hunharca karşı çıkan, her cümlesinin didik didik edip yerenlerin, iş hedonizme gelince ''mantıksız bir cümlesi yok yea'' dediği ekonomik kuruluş öğretisi.

    eh, tabi ben tanrı'ya inanmayı seçebiliyorsam, başkasının da şeytan'a inanmak hakkıdır. bunda problem yok. yok da, dinsel metinlere kendisi mana veren, anlamını kaydıran, iyiye bile sevk etse ''hıaaa! allah çok kötü laan'' diyen herifler, zırva zırva maddeleri ''mantıksız değil aabi'' diye methederse, çıkıp iki söz söylenir. siyasal islamcılara, hristiyanlara, kabalaizm ve yahudilere, ateistlere, deistlere ve tüm mezhepçilere nasıl eleştiri yöneltiyorsak, bunlara da aynı tarifeyi uygulamak gerekiyor.

    her şeyden önce anton szondor lavey'in muhtemelen sorunlu, göz ardı edilmiş, itilip kakılmış bir ergenlik süreci olmuş. ortamlardan dışlanan, sevilmeyen, ortama girince muhabbetin kesildiği bir herif olmuş olmalı ki, madde madde sayıp döktüğü zırvalarda bu alt metinden doğan öfkeyi net görebiliyorum. 9 büyük günah diye nitelediği musevilik öğretisi çakması maddelerin ilk 5'i falan direkt olarak, yumurcak ses tonunda söylenip yazılmış ''beni sevmediler abi. beni dışladılar abi'' öfkesinden doğan maddeler. zannediyorum ki yazıldığı kız buna ''bak laveyciğim, yarrak gibi tipinle beni elde edemezsin. ben tiktok fenomeni berkecan'a vereceğim'' demiş olmalı ki, o öfkeyle böyle saçma şeyler zırvalamış. anlaşılabilir tabi. insan, kompleks sahibi bir varlık. ego sahibi bir varlık.

    tanrı'nın ''insanlara iyilikle yaklaş'' öğretisine burun kıvıranların ''insanları ez'' şeklindeki öğretiye sahip çıkmaları da, yukarıda bahsettiğim genel bir eziklik, bir aşağılık kompleksinden geliyor. bunlar; sevilmeyen, kendisine ilişki şansı verilmemiş, ortamlardaki o silik, ezik tipler ki, ''bu öfkeyi yansıtabilmenin yolunu bulduk'' diyerek, gidip bu herifin saçma sapan ritüellerine para bayılabiliyorlar. tanım cümlesi olarak o yüzden ''ekonomik kuruluş öğretisi'' dedim.

    herif diyor ki; ''yetinme.'' ee? ''sonsuz tatmin için çalış.'' mesela ucu çok açık bunun. yan komşumun karısını sikebiliyor muyum bu maddeye göre? veya en yakın arkadaşımın şirketine konabiliyor muyum ali cengiz oyunlarıyla? belki de ben böyle sonsuz tatminliğe ulaşabileceğim, oluyor mu yani? ''satanizmin yeni temsilcisi olmak bana sonsuz tatmin hissi verir'' deyip birisi bunu öldürseydi mesela, öğretiye uygunluk gösterecek miydi? çünkü, ''insanlara iyilikle yaklaşma'' ile ''sonsuz tatmin için yaşa'' gibi iki uç öğretinin sizi çıkardığı yer buralar oluyor.

    şu sözler mesela ayet olmuş olsaydı, hiç kimse ''baba, mantıksız cümlesi yok adamın'' diyecek miydi? yoksa ''hhohoha şunların tanrılarına bakın, insanları ez diyor'' mu diyeceklerdi? ''biz ezilmişleri önderler yapmak istiyoruz'' denilince, ''başını cehennem'den azat mı etmek istiyorsun? git bir kelle/ hayat kurtar'' denilince tukaka, ''git kendini sınırsızca tatmin et'' deyince aouv. sizlerin derdi esasen zaten allah falan değil. siz, konfor ve nüfuz alanınızı paylaşmanızı emreden öğretilere karşısınız. iş hedonistlik olunca, ''kutsal babam, peygamberim yeav'' denilmiş hemen.

    burada sabahtan akşama kadar muhammed peygamber'in aslında muhayyel olduğu söyleniyor ya hani, hatta küfürlü başlıklar açılıyor ya hakkında, şimdi benim de çıkıp bu öğreti mensuplarına ''keriz silkeleme öğretisi'' deme hakkım var mı mesela? adam ayin mayin ayağına, ülkü ocağı gibi 9 sac ayağı ittihaz etmiş, gelenden gidenden makbuz kesiyor. yine de ben sizler gibi davranmayacağım. çünkü siz çok aydın, modern, çağdaş herifler olduğunuz için, din, allah, kitap, peygamber sövüyorsunuz ama benim inandığım tanrı ''onların tanrılarına sövme ki, onlar da cahillikle, senin tanrına sövmesin'' diyor. şimdi düşünmek lazım; hangi öğreti daha hümanist?
hesabın var mı? giriş yap