• son zamanlarda yerli markaların yaptığı saçma fiyat artışıdır. hemen bir iki örnek verelim:

    mevsimlik ceket

    %100 polyester kaban

    mevsimlik bir cekete 900 tl yazabilmiş, kumaşı beş para etmez kabana da aynı şekilde. eyvallah ekonomi, iplik, pamuk her şey çok pahalandı. fakat yerli markalar her zaman zara, bershka gibi markaların 3’te, 4’te biri fiyat olurdu. şu an ise lcw zara ile neredeyse aynı, 200-300 tl oynuyor. online’da yalandan indirim kuponu yollayıp duruyorlar.

    fiyat bindiriminin sebebi belli ama. “nasıl olsa yabancı turistler bu fiyata da alıyor” düşüncesi. o zaman kim takar vatandaşı. kendi insanına bu kadar düşman başka bir ülke gördünüz mü?
  • siz addaxı gördünüz mü? iki tane inf link verdi diye markalık fiyatlar yüklüyorlar yazık
  • bu tarz markalar ertesi gün yapacakları %70 indirimi baz alarak ilk etiket fiyatını yapıştırır.
  • o fiyatlar sizin için değil arap turistler için. sen de giyinmeyiver. eskiden kıyafet mi vardı?
    * aday olma ulan kılçdaroğlu.
  • eskiden türkiye'de pamuk üretimi vardı. iplik kaliteli ve ucuzdu. ürünlerin neredeyse hepsi pamukluydu. hazır giyimde, polyester gibi leş iplik ürünleri yok denecek kadar azdı. şimdi ne pamuk eken "çiftçi" var ne de üreten... sanayi elektriği ve sanayi doğalgazı gibi kalemlere gelen zamlar, üretim maliyetlerinin de artmasına sebep oluyor haliyle... geçenlerde gördüğüm bir koli üzerinde yazıyordu, made in vietnam diye... bu bir iplik bobini kolisi idi... dolayısı ile hammadde hem pahalı hem kalitesiz... neredeyse hepsi yurt dışından alınıyor...

    ve bilin bakalım hangi para birimi ile?

    tanım: dolardaki söndürülemeyen ateşin etkisidir.
  • başlıkla birlikte 2 yıldır üst baş alışverişi yapmadığımı fark ettim. şu fiyatlardan ürün alsan 5 ay sonra iyi ki almışım dersin. öyle bozuk bir ekonomi var.
  • fiyat saçmalaması dışında ürün kalitelerinin de saçmalaması mevcuttur. aynı seri nosuna ait ürünlerinin kalıpları birbirini tutmamakta, farklı ürünmüş gibi farklı fiyatlarla listelenebilmektedir. renklerin her zaman gösterilen fotoğraflardan daha koyu tonda olmasına değinmeye gerek yok. online mağazalar haricinde yerel mağazalarda büyük beden bile bulmamak ayrı kepazelik. her şekilde ciddiyetsiz, kalitesiz saçmalama mevcut.
  • geçtiğimiz günlerde lc waikiki'ye girdiğimde tamamen polyesterden imal sweatshirt'ün 310 lira olması, mavi'de ise pamuktan imal çok daha iyisinin 330 lira olması ile gördüğüm durum.
    bu aslında lc waikiki veya defacto gibi firmalara özel bir durum değil. ucuzluğu ile insanların aklında yer eden birçok firmanın yaptığı bir şey. zamanla fiyatlarını diğer firmalara adım adım yaklaştırır hatta denklerler ama insanların algısında hala daha ucuz oldukları için satmaya devam eder. tavsiyem bu firmalardan birkaç tık daha kaliteli zincir ve yerel mağazalarda fiyat araştırması yapmadan buralardan alışveriş yapmayın. şu piyasada dahi fiyatının çok altında ederi olan ürünler satıyorlar.
  • gidip daha kaliteli giyim firmalarından kalıp, tasarım vs. satın alıyorlar, ardından da ortaya böyle yüksek fiyatlı göze hoş gelen bir ürün çıkarıyorlar. ne için? lcw, defacto kaliteli marka algısı yaratmak için. bunun yanında enflasyon, maliyet vs vs. de vardır tabii.
hesabın var mı? giriş yap