• üzerinde 3 tane usb girişi bulunan,kasasında kocaman ''usb port 3.0'' yazan fakat girişlerden sadece bir tanesi usb 3.0 olan laptop.
  • lenovo'nun laptop kasa modellerinden bir tanesi. yani z5070, bilgisayarı lenovo'nun diğer modellerinden ayırt eden bir ibare değildir z5070 ile farklı özelliklerde birden fazla laptop bulunmaktadır.
    hoparlörünün altta olması gibi bir cin fikir hangi tasarımcının aklına geldi bilmiyorum ama oturduğu yerden kovulması gerektiği kesin, zira ses seviyesi genel anlamda yeterli olsa da kalite düşük.

    nerde benim uzun yılların ardından emekliye ayırmak zorunda kaldığım altec lansing'li hp bilgisayarım nerde bu arkadaş. gta v oynama vb. beklentilerim olmadığı gibi dolar kuru şu seviyedeyken bir laptop'a daha fazla bütçe ayıramadığım için mecbur böyle yola devam.
  • hoparlörleri bilgisayarın altına koyunca ses masadan yankılanıyor ya, hah işte ona dolby digital ses demiş şark kurnazları.
    bilgisayarı kaldırınca ses daha az çıkıyor.
  • onca övgüden, onca yıkama yağlamadan sonra bugün tereddüt ede ede de olsa büyük umutlarla o pek şık görünümlü gri z5070 serisinden i5 işlemcili versiyonunu turuncu indirimle 2.099 tl'ye teknosa'dan satın aldığım ve daha dakika bir gol bir misali uydurukluklarıyla beni büyük hayal kırıklığına uğratan firma.

    ilk olarak, tuş klavyesini nasıl dandik yapmışlarsa artık özellikle orta kısımlardaki harf tuşlarına her basışınızda ucuz pazar malı gibi tuşların altındaki zemin içe çöküyor ve geri çıkıyor sanki altı bomboşmuş da harf tuşlarını boşluğa doğru bastırıyormuşsunuz gibi. özellikle "f" harfine basıldığında resmen zıplıyor alt tabaka. en az 2 bin tl verilen bir elektronik alette böyle bir rezillik ne gördüm ne duydum.

    ikinci olarak, touchpad'indeki tuşlar eşit değil. sağ tuş sol tuştan daha içe gömülü ve daha aşağı doğru. estetik görüntünün amına koymuşlar. iki tane tuşu bile nasıl yan yana, eşit seviyede ve hizada yerleştirememişler hayret edilecek şey.

    üçüncüsü ve en ama en sinir bozucu olanı ise mühendisleri olacak gerizekalıların cihazın hoparlörlerini cihazın altına (!!!) monte etmiş olmaları. sesler teneke kutunun içinden geliyormuş gibi boğuk ve kötü geliyor. hani 90'larda (hâlâ bile vardır ya) sony marka kulaklıkların fasonları olurdu. sqny değil, normal sony'nin fasonları. orijinal kulaklıklarda ses gümbür gümbür gelirken o fasonlarda tenekenin içinden geliyormuş gibi tangırdaya tangırdaya, basları darbuka gibi duyulan iğrenç sesler gelirdi. tam işte öyle geliyor bu z5070 serisinin sesleri. benim gibi ses kalitesine fazlasıyla önem veren, cihazı da oyun moyun oynamak için değil daha çok dizi/film izleyip müzik dinlemek için kullanacak olan bendenizi çileden çıkardı resmen. hangi gerizekalı mühendis bozuntusu bulduysa bu dahiyane (!!!) çözümü, bulup da kafasına sıkasım geldi resmen. 2.100 tl cihazın kendisine, 400 lira civarı da teknosa'nın götten uydurma olduğunu bildiğin ama yine de sonu gelmez ısrarlar sonucu yaptırdığın tekno garantisine para veriyorsun ve toplam 2.500 tl'ye paranla rezil oluyorsun resmen.

    yarın teknosa'nın diğer şubelerine ve civarımda bulunan diğer elektronik mağazalarına tekrar gidip aynı modelin tuş takımlarına bakacağım. şayet benzer bir durum yoksa ayıplı ürün kontenjanından, değiştirilmesi için geri vereceğim. iğrenç ses kalitesini bahane edemem maalesef ama (o bile yeterli sebep bence üründen memnun kalmayıp değiştirilmesini talep etmek için) 2.500 tl verip altı oyuk, her basışında yerinde zıplayan tuş takımlı laptop kullanmam ben arkadaş. gerekirse teknosa'dakilerle yumruk yumruğa geliriz, yine de değiştirtirim. hoş, değiştirilen ürünün kimbilir neresinden ne bokluklar çıkar bilinmez.

    en muhteşem bilgisayar markasıymış da, hele bu z5070 serisi mükemmelmiş de, gözüm kapalı alabilirmişim de...lenovo'ymuş...8 yıldır toshiba satellite kullanıyorum hâlâ canavar gibi. keşke yine o seriden üç-beş daha fazla koyup yeni bir model alsaymışım. bildiğinden şaşmayacaksın arkadaş. lenovo dediğin ne ki?? iki-üç sene önce birdenbire palazlanmış fabrikasyon çin malı işte. kahrı bela tavsiye eden herkese.
  • bugün bunların üstüne canımı daha da sıkan bir şeyi daha keşfettim ki, zaten bu modelde en çok takık olduğum ses kalitesi konusuyla ilgili o da. hoparlörlerin cihazın altında olması nedeniyle seslerin gür ama boğuk boğuk ve kalitesiz gelmesinin haricinde sol hoparlör sağ hoparlörden daha fazla ses çıkarıyor, sağ hoparlör daha zayıf kalıyor. haliyle sesler bir hoparlöre yığılmış şekilde dengesiz çıkıyor. ne yaparsam yapayım düzeltmenin bir yolunu da bulamadım. belli ki üretimden kaynaklı bir şekilde hoparlöre ses akışlarını ve dağılımlarını sağlayan bağlantıda bir hata var. hoparlörün sol tarafına full force ses veriyorken sağ hoparlör cılız ve zayıf kalıyor.

    ne küfürler etsem bilemiyorum yani. ah lenovo şöyle iyi, lenovo böyle süper diye öve öve bitiremeyenler. ben napayım şimdi sizi?? içimde patladı resmen 2.400 tl...
  • diğer laptoplar gibi kullanmadan ve denenmeden alınmaması gereken laptop.
  • başka bir sürü bilgisayar markasının da bir seri boyunca modellerindeki hoparlörlerin bilgisayar kasalarının hep altında olduğunu görünce bütçesine en uygun olan ürün bu olduğu için alıp eve gelmiştir insanlar kendisini. işin cilvesi, o sesin o kadar kötü çıkıyor olabileceği ancak eve alınıp gelindikten sonra farkedilebiliyor. malum, teknosa, vatan bilgisayar, bimeks vs. elektronik ürün mağazalarında gümbür gümbür müzik çalındığı için orada bir ses kontrolü yapılamıyor, yapılsa da detaylı bir şekilde anlaşılamıyor.

    birilerinin kendilerinden komisyon aldığı bilgisayar markası sanırım. babasına sövülmüş gibi mahalle karısı misali laf yetiştiriyor oradan adam. bir dahaki sefere alabileceğimizi düşündüğümüz her marka bilgisayarın o modelini mağazadan rica edip alır evde bir hafta kullanırız, sağını solunu her yerini bir güzel test ederiz, içlerinden hangisi içimize en çok sinerse diğerlerini geri verip istediğimizi o zaman alırız paşam. yeter ki sizin lenovo'nuza laf gelmesin.
  • pazartesi günü i5 işlemcilisini almayı düşündüğümdür. 2100 lira limitim var. ses kalitesi konusunda yorumlarınız var, daha iyi bir laptop önerisi olan varsa yeşillendirmesini bekliyorum.

    edit: aldım. hoparlörleri dediğiniz kadar kötü değil. evet ses biraz boğuk ama biraz. gta 5'i kasmadan oynuyorum artık.

    beş sene sonra gelen edit: hala kullanıyorum, hala taş gibi. iyi ki almışım.
  • i7'li ve ekran çözünürlüğü 1920x1080 olan versiyonunu bir ay kadar önce satın aldığım ve fiyat/performans açısından memnun kaldığım laptop.

    yoğun olarak kullandığım photoshop cs6, photomatix gibi programların son derece hızlı çalışmasının yanı sıra, hızlı kapanıp açılması, tat veren klavye kullanım hissi ve günlük kullanılan programlarda herhangi bir sıkıntı yaratmaması bünyede sevinç yaratmıştır. ses konusunda da ben tatmin oldum.

    dipnot: i7'li versiyonunda 1920x1080 ekran çözünürlüğü olanına ek olarak daha düşük çözünürlüğü olan versiyonlarda bulunmakta. almayı düşünenler bu konuda dikkatli olsunlar.
  • perşembe günü vatan'dan i7'li olanını 2600 tl'ye aldım. öncelikle kuru bu noktaya getirenlerin allah belasını versin.

    cihaza gelirsek,

    - ram'in biri arızalı çıktı. lenovo'ya mail attım siz bunu düzeltin kargoya vereyim değiştirin diye. eğer olumsuz cevap verirlerse x ekim 2015 lenovo rezaleti diye başlık açmam yakındır. neyse ki 4 gb'lık biri çalışıyor da laptop'u açabiliyoruz.

    - ssd taktım direk. performansı iyi. sıkıntı yok. dota 2 dışında oyun oynamıyorum ama dota 2 iyi düzeyde çalışıyor.

    - ekran bok gibi. başka açılardan görmek imkansız. yine de karşıdan bakınca fena değil. full hd olması iyi.

    - klavyeyi beğendim ama ışıklandırma olsa çok daha iyi olurdu. arada bir içeri göçüyor ama yazmak keyifli.

    - sürücü bulmak işkence windows 10 için. sitede var sözde ama yarım yamalak.

    - bios'tan uefi-legacy ayarlarını çözene kadar canım çıktı. usb niye boot etmiyor diye düşündüm durdum.

    sonuç olarak, ne kadar ekmek o kadar köfte. bu 2600 tl iken niye 3300 tl'ye monster almıyorum diye düşündüm. hani 3300 tl'ye monster alırken niye 4000 tl'ye asus almayayım diye düşündüm. böyle böyle giderken durup lenovo aldım. kasası da fena değil bu arada, plastik ama sağlam gibi.
hesabın var mı? giriş yap