• robert webb tarafindan yönetilmis elvis presley'in yan rollerden birinde oynadigi 1956 yapimi western filmdir. basroller richard egan ve debra pagett tarafindan oynanmistir. iç savastan sonra üç güneyli kardesin kuzeylilere ait bir maas arabasini soyarak çiftliklerine getirme macerasini isler. elvis presleyi mississipi boyluktan world starliga tasiyan ikiz fimlerin ilkidir. digeri için (bkz: jailhouse rock)
  • damien rice'in aynı sakinlikteki blower s daughter şarkısıyla karşılaştırıldığında zamanımızın bir gerçeğini sessiz sedasız gözler önüne seren şarkı. bir tarafta elvis vardır, "for my darling... i love you and i always will" der. bunu kimse sorgulamaz zamanlar nahif zamanlardır. zamanımızın bir kahramanı olan damien rice ise elvis'e benzer bir sakinlikte girer araya: "i can't take my mind off you, 'til i find somebody new" zira artık daima yoktur, daha gerçekçi olur, her aşk acısının yeni birini bulana kadar sürdüğüne ikna oluruz? tüm bu entellektüel faaliyetler de biraz zeitgeisti açık etmez mi zaten. zamanımızın ruhu böyle oluşmuştur,ne kadar "love me tender" desek de öyle olmayacaktır.
  • wild at heart* filminin kalbindeki sarki...
  • elvis versiyonu duyup duyulabilecek en ağır şarkıdır.
  • aslında;

    love me tender, love me sweet, never let me go.
    you have made my life complete and i love you so.
    love me tender, love me true, all my dreams fulfill.
    for, my darlin', i love you and i always will.

    love me tender, love me long, take me to your heart.
    for it's there that i belong and we'll never part.
    love me tender, love me true, all my dreams fulfill.
    for, my darlin', i love you and i always will.

    love me tender, love me dear, tell me you are mine.
    i'll be yours through all the years till the end of time.
    love me tender, love me true, all my dreams fulfill.
    for, my darlin', i love you and i always will.
  • elvis'in ha soyle bi kabarir* temali sarkisidir.
  • elvis'in canlı performansından cekilmis bir de klibi vardır ki akıllara zarar. klipte elvis, kendini dinlemeye gelen tüm bayan hayranlarını dudagından opmek suretiyle, tüm salonu dolasır. "gec dogmusuz .mına koyim" dedirtir.
  • norah jones yorumu da dinlenmelidir bu güzide eserin.
  • norah jones da söylemiştir. ne de güzel söylemiştir, are you lonesome tonightı da söylediği gibi.
  • bu şarkının frank sinatra'yla birlikte söylenmiş hali gerçekten de güzeldir. bu hüzünlü şarkıyı daha eğlenceli hale getirmeye çalışmışlar ve başarmılardır da tabi. dansları, hareketleri, elvis söylemeye başlayınca yükselen çığlıklar filan ne acayip ne güzel günlermiş diye düşünmeden edemiyor insan. şurdan izlenip dinlenebilir.

    http://www.yourememberthat.com/…____love_me_tender/

    ayrıca bu şarkıyı jim morrison'ın da söylemişliği vardır. cızırtılı ve bozuk bir şekilde olsa da bugünlere ulaşabilmiştir o kısa kayıt.
hesabın var mı? giriş yap