• podcast dinleyerek ingilizcemi geliştireyim diyenler için iyi bir kaynak. çok temiz ve anlaşılır ingiliz aksanıyla özellikle orta üstü seviyedekilere hitap ediyor. yüzlerce saatlik podacastleri direk download edebileceğiniz link aşağıda. en alttan bir numaradan başlayın işte.

    http://teacherluke.co.uk/…rchive-of-episodes-1-149/
  • ingilizce listening için epey güzel bir podcast. şuan 407 bölümü bulunuyor :| hepsi ücretsiz ve döküme (transcript) sahip.
  • ingilizce geliştirmek için çok uygun yayınlar yapılan podcast kaynağı.
  • son zamanlarda spotify'ı açma nedenim ve daha önce keşfedemediğim için hayıflandığım bir listening kaynağı. luke abimizin güncel konulara değinerek hazırlamış olduğu podcastler gerçekten keyifli bir listening alıştırması sağlıyor.
  • bağımlısı olduğum podcast. 4 aydır her gün dinliyorum. ingiliz olmasına rağmen gayet temiz, net ve güzel bir aksanı olan luke thompson tarafından yapılıyor. nedense kendisini luka modric'e benzetiyorum. benim gibi düşünen birçok kişi olmalı ki bir bölümünde bundan bahsetmişti. yılların verdiği bilgi ve tecrübeyle öğrenciye ne vermesi gerektiğini biliyor diye düşünüyorum. her bölümün transkriptinin olması çok güzel bir durum. yaz aylarından bu yana bir takım özelliklerini ücretli yaptı fakat benim için problem yok, geriye dönük nereden baksan 600 küsür bölümün tamamı halen daha ücretsiz, onlar bitince düşünürüz, zaten aylık parası da 2-3$ bir şey. kendisinin dediği gibi, ona her ay 1 adet kahve ısmarlamak gibi bir şey, helalü hoş olsun.
  • bu kadar az entry girilmesine şaşırdığım müthişimsi podcast serisi. işe gidip gelirken arabaya bağlıyorum telefonu acayip güzel oluyor. her bölüm yaklaşık bir buçuk saat ve her gün git gel bir bölüm bitiriyorum. ingilizce geliştirmek için çok ideal bir şey bence arabada bu podcastleri dinlemek. o saçma sapan radyolardaki reklamlarla kafanızı şişirmeyin siz de podcast dinleyin. spotify'da bulunduğu gibi kendi programı da var bu luke babamızın.

    edit akbayram: en az 1 aylık premium almanızı tavsiye ederim. ingilizcenizi geliştirmeniz için gerekli çok iyi bölümler var ve bu bölümlerin hepsinin pdf dosyası da bulunuyor. premium bölümlerde daha çok grammar podcastleri var ve sevdiğiniz bazı podcast serileriniz varsa mesela ben alan partridge'ı anlattığı 3 bölümlük podcastlerini çok sevmiştim, onların language reviewlerini de içeriyor. yani o bölümlerde kullanılan dil, deyimler vs. hepsini irdeleyerek anlatıyor.
  • spotify'e tüm bölümleri yüklenmiş. gece gece daha güzel bir haber alamazdım herhalde. bunu buraya entry giren ekşici kardeşlerime teşekkürü bir borç bilirim.
  • inşallah böyle güzel çalışmalar artar, yoksa öğretici adı altında tipik konuları değil ingilizce, türkçe bile dinlemek istemez. oysa güncel konu olursa ve üstüne ingilizce bilgi yerine bilgi olan bilgi veriyorsa zaten ingilizce istemsizce gelişir. burada önemli olan bence ingilizce ögrenmek değil ufuk genişlerken ingilizce'nin gelişmedir.
  • dinleme yapmak isteyenler için güzel bir podcast serisi. oldukça anlaşılır şekilde konuşuyor arkadaş.
  • spotify linki bağlantıda yer alır.
hesabın var mı? giriş yap