• içinde bol bol kenarına overlok yapılacak halı kilim, yolluk paspas bulunan kliptir.

    mabel'in bir ara alaaddin'in sihirli lambasından çıkan cine benzediği video klipte bir adet snapchat filtresi ve illimünatinin gözü de belirmektedir.

    mabel'i severim, pamuk gibi bir kalbinin olduğunu düşünüyorum ama neden hepimizin belasını s*kecekmiş gibi bakış atıyor anlamış değilim.

    velhasıl, otantik öğeler barındıran güzel bir kliptir.
  • elinde halısı ile gezen serecek yer bulamayan, gökkuşağında yürüyerek içini döken, halıyı serecek yer bulup uzandığındaysa yanındaki insanların çekip gittiği kliptir. lambadan cin çıkarmıyor, doğru okuyorsam lgbti'lere yapılan ötekileştirmeyi sembolize etmektedir. kendin olmanın bu kadar zor olduğu ülkede nefes aldırmış, sanat yönetmenliği, konusu, renkleri ve yönetmenliği ile bir oh dedirtmiştir.
  • uzun süre sonra seyretmekten en çok keyif aldığım klip oldu. başarılı.
  • öyle bir tesadüftür ki bu klibi izlemek için youtube’a giriş yapmıştım. aynı anda televizyonda da dream türk açıktı. orada da başladı. aynı anda ikisini de dinliyorum şu an, kapatmaya kıyamadığım için. mükemmel bir çalışma. kusursuz..

    öyle bir taht yaptım ki sana
    kimsenin gücü yok yerin’ almaya
    kor denizden o gül dudağıın
    söyle şimdi kimden yana?
  • renklerin konuştuğu, bir renkten daha fazlası olduğu bir mabel klibi daha.
  • evet kilimini serecek yer arıyor, tam buldum deyip kilimini serince diğerleri kilimlerini toplayıp uzaklaşıyor. dışlıyorlar mabel'imi.

    allah o kilimlerini toplayıp mabel'imi yalnız bırakanların iyiliğini versin. #loveislove
  • klibini antalya'da çektiği muhteşem bir iş. sinan tuncay da çok güzel bir işe imza atmış.
    döşemealtı ilçesinin tarihi mirası evdirhan kervansarayını ve killik mahallesindeki halı tarlalarını "sarmaşık" klibiyle seyircilerin huzuruna bırakmış. klip o kadar renkli ki fakat bunu yapan efektler değil, mabel ve yönetmeninin çok iyi bir şekilde kilimlerin tonlarının güneşte kalınca daha iyi bir renk cümbüşü oluşturduğunu bilmelerinden kaynaklanıyor. klipteki halılar bana göre toplumun içindeki insanları temsil ediyor, kalabalık bir grubu temsil ediyor. mabel de klip boyunca elindeki kilimle onu serebilecek bir yer arıyor. en son bir yer bulduğunda ise etrafındaki tüm kilim/halılar toplanıyor. bu da hem yalnız kalmışlık hem de dışlanmışlığı temsil ediyor.
  • nirvana olmuş kliptir.

    sözlerinden, ritmine, renklerinden tut, kullandığı objelere kadar büyük bir titizlik ile işlenmiş bir klip olmuş.

    antalya'nın döşemealtı ilçesinde çekilmiş, aşkın her halini ve aynı insanı nasıl değiştirebileceğini yansıtıyor.

    antalya/döşemealtı'nda her yaz yaklaşık 30 bin halı ve kilimin güneş ışığı altında bekletildiği özel bir arazide ve yine aynı ilçedeki evdirhan isimli 13. yüzyıldan kalma tarihi kervansarayda çekilmiş.
    altın kelebek ödüllü yönetmen ve sanatçı sinan tuncay, klibin görüntü yönetmenliğini eren yıldız, stil danışmanlığını beril türkmen üstlenmiş ve görsel olarak da büyük bir şölene imza atmışlardır.

    bu adam kaliteli işler yapıyor. sözlerinin yanısıra size görsel bir şölende sunuyor. hemen hemen her klibinden bir eser fışkırıyor.

    umuyorum ülkece sanata sığ bakmamak gerektiğini ve bir ekip işi olduğunu anlar hakkını tam olarak teslim edebiliriz.

    ben bu klibi ve emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum.
    bir aşk ancak bu kadar güzel işlenebilirdi.

    sözler mi?

    “öyle bir taht yaptım ki sana, kimsenin gücü yok yerin’ almaya. kor denizden o gül dudağın, söyle şimdi kimden yana”

    diyecek söz bulamadım.
  • ilk başta mabeli büyük bir kilimin üstünde görüyoruz, bu insanoğlunun doğumunu ifade ediyor ve sonra insanoğlu bir yola çıkıyor kimisi aşkı arıyor kimisi şan, şöhret para için bir yola çıkıyor (mabeli bir tahtta otururken görüyoruz) ama hiç biri mutluluğu getirmiyor oysaki insanoğlunun doğumunda mutlu, çünkü ilk baştaki kilim daha büyük ve sadece o kilim üstünde mabel dans figürleri sergiliyor, sonuçta ise insanoğlu çıktığı yolda aradığını bulduğu anda yalnız kalıyor herkes onu terkediyor bu da ölümü anlatıyor kilim küçülmüş yani kabri temsil ediyor.aslında sanat içinde sanat var klipte diyetek youtube'dan bir arkadaş muhteşem bir bakış açısıyla yorumlamış klibi.
    kişisel fikrim ben zaten mabel hayranıyım, kalitesini her zaman konuşturuyor.
hesabın var mı? giriş yap