• günde bir kaç ton odun kırıp, bir iki saat dinlendikten sonra kendime gelebiliyorum ama masa başı yok mu, çok yoruyor ve zihinsel yorgunluğu öyle oturup dinlenerek atmak pek mümkün değil. insanın neresi acırsa canı oradadır derler ya, işte öyle oluyor bu durumda da, masa başındaki adam yorulduysa yorulmuştur, gelmeyin üstüne bu insanın.

    bir de alakalıdır diye söylüyorum, hani oturduğu yerden satranç oynayıp da epey miktar kalori yakanlar var, demek ki beyin de suyla çalışmıyor, kaliteli yakıt lazım, kaslar gibi bir şekilde dinlenmesi lazım.
  • bunun uktesini ben vermiştim hakkında yazmak bugüne kısmetmiş. dünyanın en yalancı, düzenbaz insanıdır bu. bankalarda bir de devlet dairelerinde bol bulunur. beyin yoruluyor abi diye başlar lafa. ulan beyinsiz beynin olsa oturduğun yerde yorulmamanın yolunu bulursun demek ki kafanın içindeki çalışmıyor, bu neyin yorgunluğu. maaş günü gelince trak parayı alıyorsun, fabrikada eşşek gibi çalışıp üç kuruş paraya ev geçindiren gariban bunlar kadar şikayet etmez. favori laflarından biri. "bizim iş kolay görünüyor da hiç öyle değil aslında" hassiktir lan ordan mübarek gün.
  • (bkz: stajyer)

    boş durmak sadece durmak..

    durmak daha çok durmak,

    öyle yorucu ki.
  • (bkz: coder)
  • fiziksel aktivitelerinde kronik tembeldir. merdiven çıkmaz asansör kullanır, sürekli sırt bel ağrısı çeker vb. yorgunluğu ve bitkinlik hissi ise zihinsel yorgunluktan gelmektedir.
  • zihnen yorulmuş olması da mümkündür ki bu fiziksel yorgunluktan daha etkilidir.
  • aynı zamanda benim la bu. şimdi arkadaş genel olarak çalışma şartları oturma, klima, yemek vs. iyi olabilir. zaten başlık bununla ilgili değil. ancak insanın yorulmasının bunlarla alakalı olmadığının, yorulmanın direkt çalışmayla alakalı olduğunun da bilinmesi gerekiyor. yani bu tip bir insanın bedenen yorulmayacağı zaten belli. ama aynı şekilde tablolar, siparişler,tedarik planları, fiyatlar vb. derken akşam eve gittiğinde bedenen çalışmış bir insan kadar yorgun ve uykulu olmak ve yine aynı şekilde yemek yemeğe bile halinin kalmaması mümkün.

    yoksa beyin herhangi bir enerji harcamadan çalışıyor da bizim mi haberimiz yok amk. montajda tornavida ile çalışan işçi nasıl yoruluyorsa ben de yoruluyorum. nasıl onun emeği sömürülüyorsa sabahdan akşama dört duvar arasına kapanmış olan benim de emeğim sömürülüyor. konu masa başı, oturma meselesi değil. emeğinin karşılığını alıp alamama meselesi.
  • ahaha benim lan bu, çok yoruluyorum lan, zoruna mı gitti, yorulmak için illa taş taşımak lazım zaten. ahaha beni eleştiren adamda zaten sabahtan akşama inşaatta çimento torbası taşıyordur kesin.
  • profesyonel satranç oyuncularının bir turnuva sırasında ortalama 6-7 kilo kaybettiklerini bilmeyen bünyeler tarafından yalancılıkla itham edilen insandır.

    evet, insanlar masa başında çok ciddi yorulabilirler çünkü beyin, performans göstermeye kastığı zaman çok ciddi kalori yakan bir organımızdır. günlük kalori ihtiyacının yüzde 20'sini, normal kapasitedeyken yakar. anestezi halindeyken bile günlük 150 kalori yakan bir organımızdır.

    bu itibarla bir işe, hesaba kitaba veya bilgisayarda bir tasarım bok püsür işine bütün gün ciddi şekilde kastırdığınız zaman, ağır bir yorgunluk hissetmeniz hiç de yalan değildir. hayatımda yaşadığım ilk baş ağrısını, üniversite birinci sınıfta hesap makinesi götürmeyi unuttuğum bir matematik sınavının ertesi günü yaşadığımı ve bir gün evde yattığımı belirtmek isterim. deli gibi matriks işlemleri yaptığımız bir sınavdı ve hepsini kafadan yaptım, feci kasmıştım.

    dolayısıyla masa başında çalışıp yorulan insanlara çok şarlamayınız, vardır böyleleri. tabi gerçekten kafayla bir iş yapıyorsa. yoksa bütün gün facebook senin twitter benim koşturan insana bir halt olmaz, yemeyin bu numaraları.
  • benim lan bu. dergiyi yetiştirmek için işeme ve sıçma araları hariç 54 saat boyunca aynı sandalyede oturup (arasıra uyuklıyıp) binbir strese girip abuk subuk işlerle uğraşan herkese olacağı gibi yorulmak mümkün. ayrıca hayatında hiç dergi yetiştirme telaşı yaşamamış insan anlayamayabilir o stresi.
hesabın var mı? giriş yap