• yasemin geber...
  • beden iscisi, beyin iscisi ikisi de kendince zorluklari barindiriyor
  • eğer bu serzenişi büyükşehirlerde çalışan nüfus memurları yapıyorsa sonuna kadar haklı olan serzeniş diyorum. çok yoğun ve yorucu çalışıyorlar gerçekten.
  • devlet memuru değilim; özel sektör çalışanıyım ama bu sözü kendim içim çok sık söylüyorum. yaptığım işi benden başka yapan yok ve sabah 8 akşam 18:30 arasında çalışıyorum. zihinsel olarak yoruluyorum. bedensel olarak iş yapsam bu kadar yorulmazdım sanırım. haftada gittiğim 3 günlük ağır spor antremanlarım ve uğraştığım hobim, bedensel olarak da; zihinsel olarak da beni dinlendiriyor. tek çıkış yolum bu ikisi.
  • sabah 8 buçukta sandalyeye koyduğu götünü akşam 6 buçukta kaldıran bir avukattır.

    ekrana bakmaktan gözleri, yazmaktan parmakları, masaya dayamaktan dirsekleri, yamuk oturmaktan beli çürür.

    evde sandalyede on dakika düz oturamayan adamlar, gelmiş burada gün boyu oturarak çalışan insanlara laf ediyor.

    kaldı ki sürekli düşünmek, odaklanmak, araştırmak kolay değil...
  • masadaki işin açılımı nedir?
  • yorulmak sadece fiziksel çalışmalara mahsus değildir. masa başı islerinde kendi zorlukları vardır. helede bilgisayarla çalışıyorsanız, ciddi sıkıntılar getirebilir.

    (bkz: karpal tunel sendromu)

    (bkz: boyun fitigi)

    (bkz: goz kurulugu)

    buna bir çok ortopedik sorunları ekleyebiliriz. öğretmenliğe başlamadan önce, bir fabrikada çalışıyordum. revizyon zamanları, haftada 42 saat fazla mesai yapmama rağmen,(elektrik motorlarını taşıyıp, bakımını yapıyordum.) girdiğim bazı sınıflarda, ders bittikten sonraki yorgunluğu hissetmedim. bazılarınıza garip geleceğinden eminim ama, vücut farklı şekillerde yorgunluk hissedebilir.
  • gerçekten böyle bir şey var
    zihinsel yorgunluk bedensel yorgunluğu döver
  • pandemi sürecine kadar masa başında tüm gün mesai saatleri boyunca sürekli oturmak zorunda kalan kişileri düşündüğümde bu eminim zordur, sıkıcıdır diye düşünüyordum. ama artık biliyorum.

    uzaktan eğitim için günlük altı ders yapıyorum, süre zaten otuz ile kırk dakika arasında, aralar on dakika. aman allahım ne zormuş sürekli oturmak zorunda kalmak. bir de çocukların karşısında sabit olmak, beden dilimi tam anlamıyla kullanamamak, gezinmeden konuşmak, dokunmadan ilkokul öğretmenliği yapmak çok zormuş. ayrıca oturduğun koltuk, ister ergonomik, ortopedik olsun, isterse rahat ya da rahatsız bir sandalye hiç fark etmiyor.

    evet çok yorucuymuş oturarak çalışmak, belim sırtım ağrıyor. oyuncu koltuğu bile denedim, hayır fark etmedi. uzatmayyım da şimdi öğretmenler ağlıyora varmasın iş.
  • zihin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha ağır olabiliyor neden ki bu tepki? yine malesef bir takım empati yoksunlukları..

    edit: birtakım olmalıymış arkadaşlar düzeltme yedim
    edit2: maalesef. oldu mu tdk çalışanı yazar kişiler?
hesabın var mı? giriş yap