• önce altına sağlam bir masa alın.
  • masaüstü bilgisayara nostalji diyen "teknolcik" insanları görmemize neden olan tavsiyeler.
    hayatımda 1 kez laptop aldım (geçen yıl) bugün de 2. el olarak satıyorum onu. bimden falan da almadım. 1650 tl verdiğim dokunmatik ekranlı i5 işlemci 8 ramli bir lenovo.
    satıyorum çünkü sadece hdd bozuldu bir kez (ve değişti) ancak bunun için 20 gün bekledim. ama şu an kullandığım masaüstü pcde 4 hdd var. ve biri ssd. core 2 duo işlemcisi ile o i5 makinede yapamadığım işleri yapabiliyordum. tabii ki core 2 daha performanslı demiyorum. ama bir masaüstü pcde elinizin altında olan değiştirme, güncelleme, yedekleme (donanım yedeklemeden bahsediyorum.) ve performansı hiç bir zmaan bir laptopta bulamazsınız. bulamaycaksınız. evet bulursunuz. monsterda filan. ama benim 3000 tl vereceğim masaüstü pcyi siz monsterasda 10.000 tlye falan alırsınız.
    bir fotoğrafçı ve görme engelli olarak da kafama göre kalite ve boyutta ekran alma özgürlüğünü ise hiç saymıyorum bile.

    laptopu hâlâ ileri teknoloji sanan gerzeklere de söyleyecek sözüm yok.

    tavsiyelere gelirsek.
    bir pc almak için ilk önce ne için kullanacağınız ve ne kadar paranız olduğu önemlidir. bir ofis bilgisayarı size çok pahalıya gelmeyeceği gibi ufak tefek ayrtıntılar ile fazlası ile performansa sahip olabilirsiniz (biraz fazla ram ve ssd gibi) ekran ise tamamen keyfinize kalmış olmakla birlikte yine küçük farklar ödeyerek uzun ömürlü ve kaliteli görüntü imkanınız olur.
    marka bilgisayardan kaçmak her azman doğru değildir. tek başınıza çalışıyorsanız ve yedek bilgisayarınız varsa (eski bile olsa) o zaman toplama pc iş görebilir. bozulan parça olursa aldığınız yer sizi yönlendirir.
    ama kalabalık bir ofis ise marka pc ve üstüne servis anlaşması daha pratik olacaktır. hele ki bir it sorumlusu vs almayacaksanız. böylece bozuldukça markanın servisi (anlaşmanıza göre) yeni / yedek pc verip belki yerinde servis hizmeti de verecektir. bunun içn de ofisteki "pcden anlayan adam"ın vaktini çalmamış olursunuz.
    ama tek / iki kişilk bir ofiste pc bozulursa olmadı gider 650 tlye bir laptop alır onu yedek donanım olarak bir kenara koyarsınız. daha da olmadı, o gün tatil yapar evinizde film izlersiniz.
  • almayin diyenlere bakmayin. en yeni oyunlari en yuksek ozelliklerde oynarken de bizleri hatirlayin. kesinlikle toplama alin. apple alirsaniz siz uyurken odaniza girip sizi yastikla bogacak binlerce kisiden korunmaya ozen gosterin, ya da apple masaustu alacak kadar mal olmayin. ama grafik tasarimciyim ben gardas diyorsaniz da apple alin, sonucta ben bir entry'im, beni ister dinleyin ister dinlemeyin.
  • önce masayı alın.
  • sadece facebook kullanıyorsanız almayın.
  • macbook alın. masaüstü mü kaldı aq.
  • ihtiyacım olan tavsiyelerdir.
  • oyun oynayacaksanız imac almayın. oynamayacaksanız da imac almayın.
hesabın var mı? giriş yap