• heykelin meme ucuna sansür yapan zihniyet ile bağdaşmayandır. çelişkiler içinde yüzüyor adamlar.

    not: “cinsel saldırı”, “basit yaralama”, “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamalarıyla açılan davada sadece “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan ceza verilmiş sanıklara, ki cezalar suça göre değişmekte. yani kimsenin yargıya laf atmaya çalıştığı yok, haklı bir eleştiri var.

    edit: baslik basa kalmis. bir zamanlar burada bir haber vardi, bulamadim simdi.
  • "bizde daha ne fantaziler var, heheh bu ne ki!"nin hakim beyninden fışkırmış hali.
  • kararı verenin fantezi dünyasını renklendirecek bir hareket olmamasından mütevellit ortaya çıkan yargılama sonucu.

    şehevi nitelik taşıyıp taşımadığı konusunda kendisini saldırgan yerine koyabilen hakim, saldırıya uğrayanın yerine koyamamıştır. muhtemelen aklından "akşam parkta ne işin vardı?" diye geçirebilecek yüreğe de sahiptir.
  • gayet doğru bir bakış açısı. cinsel saldırı olması için memeleri sikmek akabinde de kesip yemek gerekiyor.
  • bunun cinsel taciz olmadığını söyleyenlerin karılarına da, kızlarına da yapmaları gerek. acaba hala aynı şeyleri söyleyecekler mi şerefsizler.
  • haberini gördüğümde refleks olarak iş arkadaşımın memesini sıkarak tepki verdiğim mahkeme kararı. çünkü biz insanlar hep cinsel işlevi dışında meme sıkarak iletişiriz. o da bana pandik attı mesela ama sineye çektim yoksa kızın beni sikmek isteyecek hali yok yani di mi? teşekkürler hukuk.
  • üç beş erkek geç saatte ankara'nın dışkapı semtinde üç kadının (yanlarında bir de erkek arkadaşları var) yolunu kesip, "gelin bizle köprü altına gideceğiz" diyince herhalde köprü altında barbut atacaklarını zanneden bir düşüncenin kararı. bunda özel, genel kasıt diye terim kastırmaya gerek yok. "bu ülkede kadınlar gecenin her saatinde bu ülkenin her yerinde istedikleri gibi müdahele edilmeden dolaşabilecekler mi dolaşmayacaklar mı?" bunun pratikte mümkün olmadığı açık, ama ben "hukuk"un (bu günlerde hukuk diyince de gülesim geldi ama neyse genel konuşuyorum) söylediğim terorik temele hizmet edecek şekilde işlemesini isterim. kurallarının da yorumunun da. söz konusu davada hukuk kuralları hakimin gevşek yorum yapmasına izin vermiş olabilir, keşke öyle yorum yapmasalarmış da kadınların kılına dokunmaya bile kalkışanın nasıl ceza alacağını gösterselermiş.... "acaba erkek hakimler bu tip serserilerle özdeşlik hissedip de mi kayırıyorlar" diye pek çok davada düşünmüşümdür.
  • türkiye'de kabul görmüştür. haydi beyler sokağa o zaman, isteyen istediği kadının memesini sıksın. nasıl bir rezillik bu anlamıyorum; kadının değil memesi, eli bile istemediği sürece sıkılamaz, hiçbir yerine dokunulamaz.
    sözle taciz etmeye bile kimsenin hakkı yokken biz neyi anlamaya çalışıyoruz... nereden bakacak olsan rezillik.
hesabın var mı? giriş yap