• merve 19 yaşındaydı. aydın şehrinde 15 ağustos'ta erkek arkadaşı muhammet gürsoy tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden vurularak öldürüldü.

    emine bulut cinayetinin görüntülerini izlediniz mi bilmiyorum. ben izlemedim,
    izleyemem. film sahnesi değil, gerçek çünkü. ve ben o denli bir gerçeği kaldıramam.

    görüntülerin yayılmasının şöyle bir etkisi var. toplumu harekete geçirmek! o görüntüler olmasa toplum bu denli harekete geçer miydi? futbol maçlarından önce dahi protestolar olur muydu? tabi ki olmazdı. çünkü merve için olmadı. ekim için olmadı.

    muhammet gürsoy kendi doğum gününde hem merve kotan'ı, hem de esasen kendi arkadaşı olan ekim türkmen'i pompalı tüfekle yakın mesafeden vurdu. silahı bir süre önce edinip işyerinde sakladı, cinayet günü arabasının ön koltuğunun altına koyup merve ve ekim'in hiç beklemedikleri bir anda arabadan bir şey alacağım diyerek arabaya gidip tüfeği aldı, dönüp ikisini de vurdu.

    ulusal medya ve basında haber oldu mu bilmiyorum. haber sitelerinde ismi geçti. o kadar. unutuldu gitti. herhangi bir görüntü, ses kaydı vs yoktu. bu terörizme maruz kalan çoğu kadın gibi unutulup gitti hemen. *

    unutulmasın abi ya. katil yalan dolan ifadeler verip tahrik indirimi almasın. takım elbise giydi diye kravat indirimi almasın. bir canı hayattan koparmanın ne denli bir kötülük olduğunun herkes farkına varsın.

    ailesi change.org sitesinde bir imza kampanyası başlattı. buradan link ulaşabilirsiniz. seslerini duyurmalarına yardımcı olmak ister misiniz?
  • ülkede sosyal medya baskısı olmadan adalet de sağlanmıyor maalesef.

    umarım gündemde tutulur ve suçluları hak ettikleri cezayı bulur.

    edit: imla
  • bu canilik, bu vahşetler, bir salgın gibi yayılıyor. ne zaman telefonu elime alsam, bir kadın cinayeti, tecavüz haberleriyle sarsılıyorum. bir şeylerin değişmesi gerekiyor. bu durumu sadece hükûmet değiştirebilir. meclis değiştirebilir. günlerce çalıştay yapıp acil eylem planı ortaya çıkarmaları gerekiyor. hukuk, eğitim, rtük, diyanetin söylemi ve algısının değişmesiyle beraber bütün alanlarda yeniden düzenlemeye ihtiyaç gerekiyor. kadın milletvekillerinin neden sesi daha gür çıkmıyor? baskı yapın ve bir şeyleri değiştirmek için kitleleri harekete geçirin. çözüm için uzmanlardan görüş alınsın, diğer ülkelerin önlemleri ve uygulamaları analiz edilsin ve acilen uygulamaya geçilsin.

    edit: @intrigante yazarın uyarısı üzerine küçük imlâ düzeltmesi
  • ülkemizde cinayetler bitmiyor. sadece görüntü olunca ya da tesadüfen bir duyulunca gündem oluyor. gencecik insanları öldüren bu şahıs en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
  • arkadaşım pompalı tüfek ne arıyor neden bu kadar kolay edinilmesi?gerçi aklında bu varsa boğarakta öldürür.beyinler yandı herkeste herşey yaşama sevıncimi emiyor hele bu haberler mahvediyor.
  • kadınlarımıza karşı şiddet olaylarına dair duyarımızı ek çok artırmamız gereken günlerdeyiz, bugünlerde gerekli tepki gösterilir ise yasa yapıcılar eksik yasaları tamamlar mahkemeler daha ihtiyatlı olur. o yüzden bu başlığı yukarılarda tutmalıyız, saygılarımla.

    ailenin başı sağ olsun, umarım seslerini duyurabilirler..

    edit:imla, thx to intrigante
  • merve daha önceden ayrılmak istiyor, hatta yakın zaman önce yumruk yiyor bu katil sevgilisinden. sonrasında ekim'le beraber bir parka gidiyorlar. bu pislik ikisini görüyor ve yakalayıp vuruyor. aslında ekim ile merve arkadaş. katil, merve'nin göğsüne tek, ekim'in göğsüne iki kurşun sıkıyor. bu katil herif bir taraftan delikanlı geçinen biri. kız namustur kafası yaşayan biri.

    şimdi olması gereken şey merve'yi terk etmesi. peki bu nasıl bir ego, nasıl bir kral kafasında, nasıl bir atar kafasında ki gidip çekip vuruyor bunları?

    merve'nin babası şöyle diyor "tipini gördük psikopat gibiydi izin vermedik merve de ayrılmak istiyordu."

    şimdi önermeye geliyorum. zaten psikopat delikanlı geçinen herkes çekiyor silahı vuruyor. keramet silahta yani olay delikanlılık değil, silahta madem; kadınlar da silahlansınlar işlerine gelmeyince kafaları attığında çeksin vursunlar en azından ortalıkta psikopat azalır. bu fikrimde tamamen gerçekçiyim. merve onu bırakmayan bu rezil herifi vursaydı hem dünya bir gereksizden kurtulurdu, hem de ekim ölmezdi. madem devlet adam gibi yasa çıkarmıyor, konuyla ilgili bir şey yapmıyor tek yöntem bu.

    ha bu arada olay da aydın'da geçiyor. ona da üzüldüm. nedense ege bölgesini daha bir çok seviyorum. aydın lan kentin adı aydın arkadaş.

    edit: kocamandüslerim 'e teşekkür ederim bilgi için.

    merve ben yaşar(-u-ım) ve seni çok severim.

    merve'ye gelsin. https://youtu.be/u7maotai5vi

    şansınız varsa gözler kapalı dinleyin.

    edit: imla
  • erkekleri rehabilite edecek bir kurum kuruluş filan mı kurulsa acaba. aksi taktirde bu mesele kötü boyutlara ulaşabilir.
  • caydırıcı cezalar olmadığı sürece bu ve benzerlerini hep okuyup izleyeceğiz. bu ülkede her bireyin kimlik, ehliyet gibi ruh sağlığı raporu da olmalı diye düşünüyorum artık.
  • boynundan bıçaklanarak öldürülen kadını videoya çeken kişiye demediklerini bırakmayan andavalların yorumlarını da okumak istediğimiz olay..

    eğer bu kadının da ölümü bu şekilşde trajik bir biçimde kamuoyuna taşındaydı belki bir farkındalık yaşatabilecekti. şimdi alabilir mi bilmiyorum umarım olmaz ama faili iyi hal miyi hal alamayacaktı..

    edit: yalnız öldüren elemanın tipine baktım da, bu tür adamlarla birlikte olup sonra sıkıntısını yaşayan kızların da kabahatli olduğunu düşünüyorum.

    "sevgilim delikanlı olsun, kıskanç olsun, beni taşımasını bilsin" diyen kızlar; aha taşımasını bilmiş..

    adamla konuşmaya bile gerek yok, tipinden ne mal olduğu anlaşılıyor.

    https://i.internethaber.com/…ced4fe96d4992-r4lo.jpg
hesabın var mı? giriş yap