• " bu bilgi hayatta ne işime yarıycak ki" türünden bilgilerin verilmediği, konuya damardan girilen lise türü. neden bilmem meslek lisesine gidenler diğerlerine oranla daha iri yarı olurlar.
  • girerken universite icin ek puan alabilirken, $u an ogretmenlik ve on lisans programlariyla ogrencilerini sinirlayan hardcore okul modeli, sanatsal ve insan haksal detaylardan arindirilmi$, mevzunun kokenine inerek hayatin ne kadar boktan olabilecegini super realistic gosteren yer. hayatin 4-5 senesini 157:1 (erkek/kiz) ratio'sunda gecirten muhte$em ortam.
  • iş hayatına ara kadro temin etmek için açılan, öğrencilerinin lisans eğitimi alabilmek için saçlarını başlarını yolmalarını gerektiren lise tipidir.
  • mezun olduktan sonra üniversiteyi kazanmak için kafayı yediğim , yav müfredatta bunlardamı varmış deyip dumur olduğum fakat hala daha arkadaşlık ortamını aradığım , meslek öğretimini vererek kalifiye ara eleman hazırlayan , mezun olanların branşı dışında meslek seçmek zorunda kaldığı , mezun olanlardan başka kimsenin anlayamayacağı bir öğretim kurumu.
  • abye uyum çerçevesinde, özellikle yaygın çocuk işçiliğin düzene sokulması -beleşe getirilmesi?- için güçlendirilmesi beklenen liseler.
  • mezun olanların kısa donem askerlik yapmasına ilişkin planların yapıldıgı lise cesidi.
  • duz liselerin verdigi cogu dersi vermeyen uzerine birde puan kesip mezununa akademik egitimi ruyanda gorursun diyen lise cesididir. hayir 17 yasinda ucak simulasyonu yazan, 6800 ile uyduruk bile olsa bilgisayar dizayn eden birde buna kendince os yazan elektronik bolumu ogrenciler vardi bu okullarin icinde. halbuki izin verseydin de adam devam etseydi egitimine sonra canavar gibi muhendis olurdu elinde ulke kazanirdi simdi o adamlar ya yurtdisinda yada bogazici=3k$, odtu=2k$ maasdir diyen adamlarin altinda.
  • mezunlarına kendi branşlarının en üst seviyesinde üniversite eğitimi aldırmamak için her türlü bürokratın, hükümetin vb elinden geleni ardına koymadığı okul çeşidi.
    halbuki bir şekilde kendini paralayarak mühendislik fakültesi kazanan meslek lisesi mezunları kendi bölümlerinin işi en iyi bilen, mesleki konularda en başarılı öğrencisi olmaktadır.

    meslek liseleri ezileceğine özendirilse, herkes bir şekilde meslek lisesi mezunu seviyesinde bişeyler bilen, bitakım işlerden anlayan adamlar olsa uzun vadede gerçekten karlı bi iş olur.
  • ölüm yuvasıdır...özellikle de çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrenciyseniz öss'yi kazanmanız şarttır ki dandik bir yerde ara eleman olarak çalışmayın..eh bu da çok rağbet gören bir bölüm olduğu + en düşük 320 almanız gerektiği bir bölüm olunca hö?! der kalırsınız...takdir edersiniz ki fen liseleriyle yarışamaz bu lisenin mağdur öğrencileri...ancak diğer bölümlerde bu böyle değildir barajı geçtiğinizde bütün iş yeteneğe bakmaktadır.. ek puan yönünden çok kıyak olduğunu söyleyebilirim eğer kendi bölümünüzü seçmek isterseniz tabii diğer türlüsü ise çok çok çok zor...bir diğer kötülük/saçmalığın daniskası da çok gereksiz derslerinin olmasıdır..ayrıca deneyimlerinden yola çıkarak diğer liselere göre daha disiplinli ve katı kuralları olduğu da söyleyebilirim..
  • orta okuldan yeni mezun olmuş genç bünyenin hayatının en hatalı kararını vererek kayıt olduğu ve pişmanlığını bir ömür çekeceği orta öğretim kurumu.

    düşünsenize, daha yaşı 15 olan çocuk, o yaşının vermiş olduğu tecrübesizlik ve bilgisizlikle meslek lisesine gidip katsayı zulmüne maruz kalıyor. zulüm, çünkü ona ne yapması veya neyi yapmaması gerektiği söyleniyor. bu baskıdır, zulümdür.

    imam hatip liselileri yıldırmak için mağdur olan insanların yuvasıdır meslek liseleri. evet üvey evlat muamelesi görür. öğretmeni boş verir nasıl olsa össye girmez öğrencisi, zaten iş bulamaz öğrencisi, zaten ideali yoktur idealsiz bırakılmıştır. verir ödevi gider odasında çayını içer, ilgilenmez öğrencisiyle.

    düz liseye giden öğrencinin yarışacağı bir rakip değildir meslek liseli öğrenci. çünkü meslek liselinin seçmek zorunda bırakıldığı bölüm bellidir. kendi lisesinde öğretmen olmak. zaten herkesin öğrenci yollamaya korktuğu bir okula öğretmenlik yapmak zorunda bırakılır, o da kadro olursa.

    şimdi soruyorum; allah aşkına 15 yaşında vermiş olduğu bir karar bir insanın yaşamına neden bu kadar etki eder ki? neden bu "zorunluluk", neden rehberlik hizmeti verilmez orta okuldan yeni mezun olmuş genç öğrenciye? evet salak gibi soruyorum eğitim sisteminin çarpık olduğu bir ülkede yaşıyor olmama rağmen.
hesabın var mı? giriş yap