• birinin ömrü tarihi boyunca baraj diye kaygısı korkusu hedefi olmamıştır. baraj altında kalsa bile milletinin kararına boyun eğmiştir. diğeri ise son 2 seçim baraj üstünü görebilmiş onu da altına yattıkları chp zihniyeti sayesinde elde etmişlerdir.
  • birileri erdoğan'dan oy dilenir. öbürleri chp'lilerden.
  • anlama sıkıntısı yaşayan yazarlar arkadasa anlatalım. mhp bir proje partisi değildir. mhp özü gereği tamamen yüce türk devletinin menfaati uğruna siyasi propagandasını belirleyen ve duruş sergileyen bir partidir. hatta bir ileri safhası şudur. türk devleti için en hayırlı olması gereken iş neyse onu yapmak için onu dile getirmek için asla ve asla baraj, takdir, teşekkür, siyasi rant, o bu şu gözetmez. bunun en büyük örneği ise yıllarda en sert şekilde eleştirdiği akp ile ittifak kurmasıdır. çünkü mhp nin siyasi rekabeti ülkenin menfaatinden büyük ve daha önemli değildir. kendi tabanını bile karşısına almayı göze alabilmek her baba yiğidin harcı değildir. ve bunları yaparken olası bir seçim galibiyetiyle de yeni sistemde parti ve ya parti mensubu şahıs bazında kabine yönetiminde yer almayacaklarını da dile getirmişlerdir. baraj hedefi yok derken bunlar kastedilmiştir. çünkü mhp nin derdi hedefi baraj değil türk milletinin bekası ve varlığıdır. bir gün bu beka ve varlık mhp nin yok oluşunda daha iyi olacaksa tereddüt etmeden kendileri yok edecektir.
  • biri; ülkenin her köşesinde, her meydanında, her okul bahçesinde yer alan bu memleketin kurucusu gazi mustafa kemal'in büstünün, heykelinin önünde nöbet tutar, korur ve kollar.

    biri; hayatları boyunca başaramayacakları bir bebek katili piçin heykelini dikme hayali kurar.
  • mhp'li de hdp'li de değilim, olaya tarafsız olarak yaklaşmaya çalışacağım.

    iki zıt kutubu temsil eden partiler. biri aşırı sağ, diğeri aşırı sol.

    son seçimlerde hdp mhp'den fazla oy aldı, fazla vekil çıkardı. bundan sonraki seçimlerde de üç aşağı beş yukarı hdp, mhp'den hep daha fazla alacaktır. bu tarihi bir gelişme. biz bu olayın idrakına varamadık lakin ileride yakın dönem türkiye tarihi'nde kırılma anlarından biri olarak anılacak bu gelişme.

    bundan 20 yıl önce bir kürt partisi bir türk partisinde daha fazla vekil çıkaracak dense güler geçerdi millet.

    ülkenin değişen demografik yapısını bundan daha iyi anlatan bir tablo olamaz. türkler bu coğrafyada anadolu'da azınlığa düşecekler. kürtlerin ve daha da sonra suriyelilerin çoğunluğu oluşturduğu bir ülke olacak burası. siz bir ya da iki çocuk yaparken (ya da kedileriniz köpeklerinizle evlenmiyoruz kampanyaları yürütürken) adamların en az 5 çocuk yapması boşa değil.

    siyasi olarak sorarsanız hdp'nin tavrı mhp'den çok daha ilkeli. hdp, çözüm sürecinde dahi en iyi muhalefeti yapan partiydi. demirtaş yerden yere vuruyordu erdoğan'ı. mhp ise ittifakla birlikte 40 yıllık akp'lilerden daha akp'li oldu. bahçeli o kadar erdoğancı oldu ki abdullah gül'ü bile erdoğan'dan önce kendisi eleştirdi.

    mhp kurucusu türkeş'in fazilet'ten, oğlunun akp'den vekilliği,şimdi de genel başkanlarının erdoğanla ittifakı... hep şunu söylerim, bugünün ülkücüleri yarının islamcıları diye.
  • biri aşırı sağ biri aşırı sol. bu konu çok net. fakat şöyle bir şey de var; sağın içinde aslında barışa yakın, sol bakış açısına sahip, liberal insanlar da var. ki liberalizm en soldan daha barışçıl bir teori özünde. (avrupa'da bizim sağımız sol, solları bizim sağ geyiği de burdan geliyor.) konuya dönecek olursak, solun içinde de içerisinde bulunduğu azınlığın haklarını körlemesine savunup milliyetçi hatta ırkçı seviyeye gelen sağ bakış açısına sahip insanlar var.

    işin özeti; siyaset-politika yalan, insan olmak gerçek. kutuplaşmaktan asla yorulmadı ülkemiz, yorulmayacak da sanırım.
  • ikisi de aşırı sağdır. biri türk diğeri kürt milliyetçisidir. hdp’ yi sol parti diye yutturmaya çalışmak yapmayın komik oluyor. hdp sırtını pkk’ ya ypg’ ye dayayarak o şansını çoktan bitirdi. niyeti de açık zaten. öz yönetim muhabbetini unuttuk mu ? amaçları kürt devleti kurmaktır. bu amacı da ben desteklemiyorum. mhp ise daha farklı bir parti. eskiden merkeze biraz daha yakınlaşmışken şirazesi yine eski yerine kaymış ve genel başkanları sayesinde yancı olmuştur ve merkez partilere oy kaybetmeye mahkumdur.
  • kemik kitlesi yaklaşık aynı oranlara sahip iki parti arasındaki versus. (%10 - %12 arası)

    akp ilk yıllarında hdp'ye yanaşarak seçim kazanıyordu, bugün mhp'ye yanaşarak kazanıyor. bu iki güruh aynı anda aynı ittifakta olamayacağından akp birisinden yüz bulamadıkça diğerine yanaşıyor.

    chp ise ne isaya ne musaya yaranamamanın derin hüzünleri içerisinde.

    fakat uzun vadede türkiye kaybediyor. ben kendim ailem ve çocuklarım için bu ülkede güzel bir gelecek göremiyorsam sebebi bu çağdışı öğretilere saplanıp kalmış ırkçı partilerdir.
  • ikisinin de ideolojik duruşu kandan besleniyor.

    (bkz: aynı bok farklı göt)
  • birisi türk milliyetçisi sağcı, diğeri kürt milliyetçisi solcu partidir. tam birbirinin zıttı, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş durumu.

    mhp'nin geçmişte jitem, hdp'nin de pkk adında militan kısmı vardır. yani bir taraf kürtler'i öldürmek isteyen türkler'den, diğer taraf türkler'i öldürmek isteyen kürtler'den oluşmaktadır.

    ikisine de itibar etmeyiniz.
hesabın var mı? giriş yap