• wonder boys ve mysteries of pittsburgh adli kitaplarin yazari. wonder boys un otobiyografik oldugu soyleniyor, filmdeki genc adam aslinda micheal chabon ve elinde gezen yayimlanmamis kitap da mysteries of pittsburgh mus bir rivayete gore.
  • wonder boys'la yeteneğini kanıtlamış, spider-man 2'yle yeniden karşımıza çıkacak kaliteli adam.. spider-man 3 için de anlaşma sağlanmış kendisiyle ki gayet mantıklı bir iş olmuş.. özellikle ilk filmdeki efsane david koepp'ten sonra tahammül edilebilecek, hatta onunla yarışabilecek az sayıdaki isimlerden birisi..
  • yahudi asilli bir yazardir. en son hebron/israil /filistin topraklarini ziyaretinden sonra 50 yillik askeri isgal gordukten sonra israili elestirmistir.

    soru-cevap
    ı started to have questions reading about the massacres in the refugee camps. ı was like, wait, ısrael? ıs that what they are doing? and then there was a long, slow, heartbreaking process of continuing disillusion and dismay. but ı was always [grasping at] this ultimately irrational idea that [ısrael’s actions toward palestinians] were justified or couldn’t be helped or were no worse than anything anyone else would have done under the same circumstances.

    israil -filistin meseleseni bir yahudi olarak cok guzel yorumlamis.
  • bir belgesel sırasında denk gelen sözleriyle şaşırtmış olan, düşüncelerime tercüman olan abimiz.

    "ı think originality is bunk. um, ı think it's-it's nonsene, that there never has been such a thing as true originality. it's in the play with convention that originality arises, ıt's not in the rejection of convention, to me"

    "bence ögünlük tam bir zırvalık. ben saçmalık olduğunu düşünüyorum. özgünlük diye bir şey hiç var olmadı. özgünlük geleneğin içine doğar. bana sorarsanız özgünlük geleneği reddetmek değildir."
  • kalın noodle udon gibi höpürterek okunan, tadından yenmeyen bir the amazing adventures of kavalier & clay kitabı vardır chabon abimizin, everest'ten türkçesi bulunur. güzel bir migration hikayesidir. amerikan kültürü içersinde güzel fetişsel bir geziye çıkartır.

    onun dışında abimizin eşi lsd tedavisi ile depresyondan kurtulan bir insanmış. *
  • çok büyük yazar olabilecekken, kendini patates eden adam. the yiddish policemen's union gibi bir başyapıtın da yazarıdır (tabii ki türkçeye çevrilmedi).
hesabın var mı? giriş yap