• boyle bi$i varmi bilmiyorum ama eger var ise arkadaki ki$inin gidonu tutmamasi, ne zaman carpma olacagini bilmemesi gibi nedenlerden olabilir. ayrica eger onde oturan $ahis ki motor muhtemelen bu $ahisa aittir, ozel motor kiyafetleri giyiyor ise (korumali ceket, korumali pantolon vs.) gayet dogaldir.*
  • son derece doğru bir tespit. zira geçenlerde akatlar a doğru düzenleyeceğim eğlence için bir restaurant kapatmaya giderken arkamdan bir kaç hatunun vahşi cazibeme kapılıp beni takip ettiğini farkettim. ancak her zamanki gibi taviz vermeyip yanımdaki bir grup bayan arkadaşımla yürümeye devam ettim. sonra kopan bir gürültü üzerine arkama baktığımda ise bir motorun yoldan çıkarak arkamdaki takipçilerimden birisini ezdiğini ve öldürdüğünü gördüm. pek umursamadan yoluma devam ettim ve evet ben restaurant kapatmaya yürüyerek giderim. prensip meselesi.
  • motor sürücüsünün kazadan önceki son hamlesi herzaman kendi lehinedir. şöyleki eğer bir arabaya sağdan çarpacaksa kendini olabildiğince motorun sağına iter , eğer soldan çarpacaksa arabaya kendini olabildiğince sola iter ve motoruda ittiği yönlere doğru yatırır. saniyelerle bile ölçülmeyecek kadar kısa bir sürede gerçekleşen bu olaylarda arkadaki sadece düz oturmakta ve son ana kadar şeklini değiştirme ve gardını alma eylemleri yapamamaktadır. bu yüzden motor kazalarında reflekslerini daha önce ve bilgili bir şekilde kullanan sürücü kendini kurtarmayı arkadakindan daha iyi başarır. ayrıca başka bir hayati tedbirde mühendisler tarafından motorların sürücüleri lehine moturun şekli açısından alınmıştır. bakarsanız sürücüler daha yere doğru otururlar genelde ama arkadaki yolcular fırlamaya hazır füzeler gibi daha yukarıda kabak gibidirler.
  • söyle bir olay çalinmisti kulagima zamaninda...kahraman insan, arkada kankasi motorla yolda gidiyolar. hersey harika, hava güzel falan...yolun götürdügü yerde, neresiyse artik giseler var. giselere gelirken motoru süren arkadasin aklina süper bi fikir geliyo. giselere para birakmamak için gaza sonuna kadar asiliyo ve jet hiziyla giselere daliyo. akilli arkadas tabi ki geçerken sadece para ödendiginde kalkan alete çarpmamak için kafasini egiyo. ama arkadaki eleman ayni görüntüyü yakalayamadigi için bu hareketi yapamiyo. motoru kullanan dangalak bi süre sonra bi gariplik seziyo, bakiyo arkadasi hala kollarini dolamis buna sarilmis vaziyette. fakat kafasini biraz daha çevirince arkadasinin kafasinin yerinde olmadigini görüyo....dikkat etmek lazim...
  • dun hayatimda ilk kez 1 saat motor arkasinda giderken surekli aklimdan gecen sey. gonullu sekilde olumden donmus gibi hissediyorum.
hesabın var mı? giriş yap