• trafikte her zaman haklı olan motorsiklet sürücüsü arkadaşları çaresiz bırakan kazadır. şimdi kim kimin dikiz aynasını kıracak? link
  • sıkışık trafikte kendi seridinde bekleyen araclarin kusurlu oldugu kazadir. onlar seritleri tikamasa motorcu kardeslerimiz emniyete girmek zorunda kalmaz.

    asla motorcu suclu olamaz gerekirse videoyu izleyen de bile kusur bulunabilir ama motorcu kardeslerimizde asla.
  • filtreleme yaparken veya emniyet şeridine girip çıkarken ve ilerlerken hız çok düşük olmalı, trafiğin hızından maksimum 10kmh fazla olacak şekilde.
    kamera sahibi motor sürücüsü arkadan gelen olup olmadığını kontrol ettikten sonra emniyet şeridine* girdiği için ona çok suç bulamıyorum. emniyet şeridinden* o kadar hızlı giden motor sürücüsü "daha" suçlu.

    mesajlar üzerine ekleme/izahat:
    1. baktığında görmediyse ama yine de baktığı yerden bir araç gelip çarptıysa, çarpan aracın çok hızlı yaklaştığını çıkarabilir miyiz acaba? frene asıldığı halde duramayıp, çarptıktan sonra sürücüsünün 7-8 metre öteye fırladığını atlamayalım.
    2. limit noktası, görülebilen en yakın potansiyel tehlikenin olduğu yerdir. hız, limit noktasında güvenle durulabilecek seviyede olmalıdır. filtreleme yaparken limit noktası araçların kapıları (her an bir aracın kapısı açılabilir) ve ardışık iki aracın arasıdır(videodaki örnekte olduğu gibi, başka bir araç, yaya, hayvan çıkabilir). bu sebeple, bunun gibi duran trafikte filtreleme yapılıyorsa hız maksimum 10kmh olmalıdır.

    *: hızlı gelen araç emniyet şeridinde değil, filtreleme yapıyor.
  • golf haklı yaptırın adamın kapısını
  • ehliyet/kullanmada yaşa bakılır: suç kıdemsiz motorcudadır.
  • al birini vur ötekine durumu
    zaten öyle de olmuş
  • aradan çıkıp kural hatası yapanın, sağdan hızlı gelip kural hatası yapandan daha haklı olduğu kazadır. şu kuralları biraz dikkatli çiğneyin kardeşim!!
  • "arabacılar" "motorcular" şöyle böyle diye genelllemeler yaptıklarında böyle bir genelleme söz konusu olduğunda, kendilerinin de taksiciler, dolmuşçular ve modifiyecilerle aynı kümede olduklarının farkında olmalılar.

    her iki motosiklet sürücüsünde de hata var. biri kontrolsüz bir şekilde emniyet şeridine çıkıyor, diğeri de emniyet şeridinde çok hızlı gidiyor.

    ülkede milyon tane motosiklet sürücüsü var. hiçbiri birbirinin aynı değil. nasıl kendinizi modifiyeci apaçilerle yanyana görmüyorsanız, başkalarını da böyle genellemeyin.

    "motorcu" diye tek bir insan tipi yok.
  • güldürmüştür. tanrı affetsin...

    edit: bunun 3'ü 1 arada olanını da buldum.* video
  • motor kullanan insanlar da normal trafikte kural ihlali, ya da kazayaya sebebiyet veren diğer malın dikkatsizliği gibi nedenlerle kaza yaparlar. bunu motosiklet kullanan diye ayırmanın anlamı yok.
    repsollü kardeşimiz yürümeyen trafikte o daracık manevra yeteneğiyle aralardan kurtulmaya çalışırken sebep olduğu kaza. dikizine bakmak yerine muhtemelen arabaların birinde gördüğü hatunu/adamı kesiyordu.
    geçmiş olsun
hesabın var mı? giriş yap