• monoton ve suskun bireylerin yaşadığı evde sıkılan ve bunalan, bunun sonucunda iki satır muhabbet arayışıyla soluğu meyhanede alan delikanlı kuşun gerçekleştirdiği kaçış eylemi*
  • ondort yasindan beri en az bes kere deneyimledigim, her vuku bulusunda honkurerek agladigim (daha patetigi, ailecek salya sumuk agladigimiz), birinde annemi cidden depresyon esigine getirerek mahalleye "mavi beyaz, bebek ku$ bebek, anne, baba, procastinator diyebilen muhabbet ku$umuzu gorenlerin.." seklinde hand-out dagitma asamasina getiren (allahlar korusun ulan), bo$ kafese bakip "bebek ku$, bu-hu-huuuu" diye aglanmasi sonucu ve insani yenilen pehlivanim anasini satayim diyerek tekrar yenisini almaya yonelten bir hadisedir. sokak kedilerini ate$e veresinizin gelmesi gibi yan etkileri de vardir.

    $u anki de kacarsa sanirim ailecek intiharin esigine gelebiliriz, zira kendisi insandan farksiz artik, uluslararasi telefon gorusmeleri esnasinda ahizeyi isirip sonra "nabeeerr bebek-ku$$$" diye bagirdikca aklimi kaciracak gibi oluyorum. fakat cok sahane semirdi, bu da kacmadan kesip yiyeceksek gun bugundur.
  • kurtulan bu kusun ilk isi "kafes" adli lirik bir siir dosenmek olacaktir. daha sonrasinda magaradaki golgeler deneyini yapma yolunu secenleri de mevcuttur.
  • kargaşa içinde kuş camdan süzülür balkon parmaklığına konar ardından kuşun favori adamı baba çıkar balkona çağırır kendisini ama hain köpek uçar gider baba sokağa fırlar kuş aramaya(ben kaçsam beni öyle aramaz) tabi bi fayda etmez,iki gün geçer anne tesadüfen arka balkona çıkar birde ne baksın çaprazdaki balkonda bir adet kuş bulunmaktadır baba hemen çıkar işgüzar kuş gelir hemen.evde kuşun bizim olup olmadığı test edilir(erik vasıtasıyla)
    kafası kapkaradır muhtemelen bi bacaya girmiştir,ardından kafese girer ve bir yeme bir suya saldırır deli gibi sömürür 5 dakika boyunca ve aralıksız yaklaşık 5 saat uyur.
  • annenin hazırladığı bir komplo sonucu kuşun özgürlüğe kavuşmasıdır. tamam cam açılır da perde neden sonuna kadar açılıyor? kaçmasının ardından kafesi alarak yollarda kuşun aranması akabinde gerçekleşir.
  • kafesinden çıkmayı bile çok sevmeyen tembel ötesi bir kuşa sahipseniz asla gerçekleşmeme ihtimali mutlu eder.

    bir keresinde rüyamda kaçmak için pencereye doğru uçtuğunu gördüm de, ne halde uyandığımı kendim biliyorum.
  • kafesinde ölü bulunmasından çok daha iyidir.
    hele ki çocukluk ya da ergenlik zamanınızda sevgiyle bakıp beslemişseniz, o minicik bedenini kaskatı görmek duygusal travma sebebidir, "daha da hayvan beslemem" diye yemin ettirir insana.

    (bkz: kendimden biliyorum)
  • sokaklarda deli gibi ıslık çalarak gezdirir. sırf sahibi için değil kaçan kuş için de travma sebebidir. benim acemi kaçak bulunduktan sonra öldü. strese dayanamıyor bu minik canlar.
  • emanet ettiginiz kisinin evinde kaynar suya düşüp ölmesinden daha iyidir.
  • muhabbeti başka yerde aradığına delalet eder.
    (bkz: genel kafes)
hesabın var mı? giriş yap