• skyturk televizyonu'nda ana haber sunucusu kişi.

    aslında televizyon geçmişi bundan çok eskiye dayanıyor, hatırlayabildiğim kadarıyla; sözlük'te kendine şimdiye kadar yer bulamamış olmasına şaşırdım. prensip olarak çok başarılı, haberi önündeki kağıttan okumaktan öteye, seyirciye anlatıyor. tonlamaları, seyirciye hitabı, hepsi tamam, bir de sesinin iniş çıkışlarını kontrol edebilse...
  • national geographic belgesellerinde anlatıcı olarak nerdeyse hergün sesini duyduğumuz kişidir. işinin ustalarındandır.
  • ülkemizdeki kahvaltı haberleri ya da sabah haber kuşağı duayenlerinden biridir. özel tv'lerin ilk zamanlarında kanal6 ve atv'de bu işi yapıyordu. şimdilerde trt fm'de sabah haberlerini sunuyor. işini severek yaptığı kesin, yoksa sabahın yedisinde bu kadar içten ve kusursuz bir sunum dinlemek mümkün değil çünkü..
  • türkiyenin en iyi belgesel okuyan adamı diyebiliriz kendisine.. o kadar net olmak gerek..
  • egitim hayatim boyunca duygusal bag kurabildigim nadir insanlardan biridir. sahsim adina kendisine hoca demem mumkun degil, gozumde daha cok yardimsever bir arkadas yerindedir.

    bir insan dusunun ki ic guzelligi yuzune vurmus, tum bilgi ve birikimiyle cevresindekilere gonulden yardim eden.
    entelektuel kavramin icini doldurup hakkini verdigini gordugum yegane insandir. dersine girdigim ilk gun enseme el atip "aferin, deneysel muzik dinleyen adamlar sınırsız olurlar" degisini unutamam.
  • nat'da çoğu belgeseli kendisi okur da en güzel anlattığı belgesel serisi kanımca the known universe'dür.
  • belgesel adam diyebiliriz. trt radyo emeklisidir. türkçe'nin yozlaşmaması için elinden geleni yapan kişidir. takdir edilesidir.
  • sesini bir çok belgesel programında, özellikle national geographic channel'de duyduğum, adını yeni öğrendiğim seslendirmen. oldukça başarılı.

    bazı videoları burada.

    ek: murat atıl dışında sesini neredeyse her gün duyduğum iki seslendirmen daha var, adını bir hatırlayabilsem ( özellikle nat geo, nat geo wild, crime and investigation program tanıtımlarında-fragmanlarında hep duyuyorum)
  • istanbul barosunda da diksiyon dersleri vermektedir. adamı ilk gördüğümde çıkaramamıştım, ama sesi bi yerden tanıdık geliyordu. hatta sağa sola baktım playback mi yapıyor diye. iyi bir seslendirmen.
hesabın var mı? giriş yap