• gitmesi ve dünya'ya veri aktarması ne kadar sürecek asıl soru bu
  • ay hadi inşallah
  • çok büyük olaydır. medeniyet göstergesi küçük detaylar diye bir başlık vardı ya. oraya yazılabilir. ancak kuran kurslarıyla ne alakası olduğunu çözemedim. sanırsın dine küfreden türk proflar marsta koloni kuruyor. üniversiteler ortada işte. batı medeniyetinin bok içinde yüzdüğü, dünya dönüyor diyenlerin yargılandığı orta çağda kuran eğitimi almış müslüman bilim adamları rasathaneler kurup gezegenlerin hareketini inceleyebiliyordu.

    tabii ki bunlar kuran'ı ezberleyen değil anlayarak okuyan bilim adamlarıydı. ilk emir olan "oku" üzerinde ciltlerce kitap yazabilecek adamlardı. ancak cücük beyinli türk ateisti türkiye'deki her türlü geri kalmışlığı islam'a ve müslümanlara bağlamayı çok sever. halbuki on sene öncesine kadar aselsan'ından tübitak'ına kadar tüm kritik kurumlarda kendi zihniyetinde tipler bulunuyordu. bunların türkiye'deki bilimsel gelişime neden hiç katkısı olmadığını sorgulamaz. türk ateisti işte. çok şey beklemeyeceksin.

    onlarca mesajdan sonra edit : ulan piyasada ne işsiz varmış be kardeşim. elli tane mesaj attılar. yok islam bilime tabii ki engelmiş. yok müslüman bilim adamları yunan kaynaklarını araştırarak gelişmişmiş. ulan sikik. avrupa'daki aydınlanma hareketini başlatan adamlar endülüs emevilerin kalan kitaplarından faydalanmadı mı? bunu neden söylemiyorsun. bilim zaten üst üste koyarak ilerleyen birşey değil mi. yunandan da alırsın müslümandan da evet sizi çok iyi anlıyorum. eziksiniz. ne olursa olsun müslüman ve türk olduğunuzdan ezim ezim eziliyorsunuz. bunun acısını da islam'dan çıkarmaya çalışıyorsunuz. böyle yapmayın. eleştirdiğiniz "bilim karşıtı müslümanların" tersine gidin bilim üretin. makaleler yazın. dünya çapında patentler alın. enerjide, savunmada, seri üretimde fark yaratacak buluşlarınız olsun. biz de diyelim ki evet müslüman türkler bok içinde yüzerken ateist türkler dünya çapında bilim üretiyor.

    bunu yapamadıkça yani bilimsel olarak müslüman türklerle bir fark oluşturamadıkça gelip konuşmayın. çoğumuz üniversite okuduk. tarikatçısı neyse evrimcisi de aynı işte. zaten aynı sırada oturup aynı eğitimi almış iki insan teorik olarak farklı bir bilimsel gelişim sağlayamaz. ideolojisi ne olursa olsun.
  • güneşin çekilen fotoğraflarının hastası olan biri olarak fotoğraf çekilebilecek mi sorusunu direkt olarak aklıma getiren muazzam olay.

    eğer 6.4 milyon km'den fotoğraf çekilebilirse güneşin hiç görmediğimiz görüntülerine kavuşma imkanımız olacaktır.

    150 milyon km uzaktan dahi güneşin dünyaya ulaştırdığı dış yüzey sıcaklığının +120 santigrat civarı bir sıcaklık olduğunu var sayarsak görevin şimdiden çok zorlu olabileceğini söyleyebiliriz.

    her türlü beni çok heyecanlandırmıştır.
  • oldukça ciddi bir olaydır, corona'ya ait bilinmeyen (ancak iddia edilen) bir çok şeyi açığa çıkaracaktır.

    diğer yandan ortaçağ'da müslüman bilim adamlarının felsefe yapması ya da gezegen hareketlerini incelemesinin sebebi kuran okuyup anlamaları falan değildir. yayılmacılıkla önce mısır'a, sonrasında yunan kaynaklarına erişmeleri ve oradan aldıkları bilgileri değerlendirmeleridir. ha bu süreç de öyle anlatıldığı gibi koskoca bir çağı kapsamaz. oldukça kısa bir dönem araştırmalar yapılmış, gazali'nin mutezile karşısında baskınlığı sonrası kısacık asr-ı saadet sonrası karanlık dönem başlamıştır. 1000 yıldır da durum böyledir.

    nasa güneş'e araç göndermek gibi göz alıcı bir proje gerçekleştirirken, söz konusu projenin bütçesine yakın bütçeye sahip diyanet adlı ne işe yaradığı belli olmayan kuruluşun yaz okulu açması elbette alaya alınır. kusura bakmayacaksınız..
  • müslüman bilim adamlarının zamanının en üst düzey bilimsel araştırmalarını yapmalarının sebebi hem kendilerinin hem de dönemin yöneticilerinin kuran'ı iyi okuyup iyi anlamasıdır tabii ki. ayrıca bu 100 sene falan sürmemiştir. emevilerden osmanlı'nın duraklama devrine kadar sürmüştür. (ateistin cahili de çekilmiyor anasını satayım) ilk entry'de yazdığım gibi ilk oku ayetini anlayan zaten yunan klasiklerini de okur çince el yazmalarını da. çünkü bu ayette "kuran'ı oku" yazmaz. sadece "oku" yazar. okumak sadece kitap okumak anlamında da değildir. (tefsirlere bakarsanız anlarsınız) iyi şeyleri örnek almak, her görünen şeyden allah'a ait birşey çıkarmak demektir.

    keşke bir tane küçük ateistçik de neden on sene öncesine kadar o çok bilimsel tübitak'ın, aselsan'ın bir bok üretemediğini açıklasa.

    tanım : ateisti de zeki bir medeni ülkenin devasa bir bilimsel çalışmasıdır.
  • en azından parayı usa harcıyor, sonucunu tüm insanlık öğreniyor, bedavaya getiriyoz lan diye cahil avunmasında bulunayım...

    (bkz: let the linç begin)
  • burada olay, din, islam, hristiyan, ateist, bilim olaylarının karşılaştırılması ve üstünlük sağlanması olayı değil.
    dünyanın üzerindeki bir ülke de "biimsel " bir çalışma yapılıp tartışılırken, ülkemizde bunun olmaması.

    çünkü biz, üstelik ramazan ayı da olması sebebiyle, yıllardır olduğu gibi hala orucu nelerin bozup bozmadığını tartışıyoruz.

    fakat bu dinle ilgili bir şey değil. din bilimin tartışılmasına engel değil. sorun, din olgusunu kullanarak, toplumu daha iyi yöneteceğini düşünen ve bunda da ne yazık ki haklı olan siyasiler.

    türkiye'de, bölge ayrımı yapmadan söylüyorum, herhangi bir ortalama özeliklere sahip vatandaşa "güneş" ile ilgili soru sorsanız, alacağınız cevap, üç aşağı beş yukarı aynıdır. " güneş, he sıcak, kışları soğuyor ama yazları çok sıcak"
    bu kadar işte. onu ilgilendirmiyor güneş.

    onu ilgilendiren, orucu, namazı neyin bozup bozmayacağı. çünkü işin ucunda öbür tarafta yanıp yanmayacağı var. öbür tarafta yanmaması için!!! dindar bir insana olanaklar sağlayan bir siyasi iktidar var.

    onun için din bilimsel çalışmalara karşı değildir, bilimselliğe karşı olup, konuşulmasından hoşlanmayan ise, siyasi partiler ve liderleridir.
  • müthiş bir adım.
    bir sonraki adım güneşten enerji alan bir araç göndermek olmalı.
    sonra enerjimiz tükendikçe gider alırız.
    orta doğu da rahat eder.

    bir ek: nasa uzmanları 'aliens on the moon' belgeselinde de bahsedilen, güneşten plazma halinde enerji çeken bir uzay aracının görüntülerinden esinlenmiş olabilirler. kimse 'ya şu güneşe bi de yakından bakalım' diye milyar dolarlar harcamaz. vardır akıllarında bir şey.
  • dünyayı ve insanlığı kurtaracaksa bu adamlar kurtaracak orası kesin. bir gün açıklama yapacaklar "sonsuz enerji veren bir element bulduk uzay araştırmalarımız sırasında ve böylece ışık hızında gidebilen aracımızı (onu da bulmuş olacaklar tabi) evrenin derinlerine göndereceğiz" diyecekler ve yeni yaşanabilir gezegenleri bulacaklar.

    o zaman işte hem iyi hem kötü çünkü "biz gidiyoruz arkadaş" deseler dünyada birlikte kalacağımız ülkeleri düşünüyorum da işte o zaman cehennemi yaşarız burada.

    ölmeden en azından şu uzaylıları gösterseler bari. insanlığın asıl amacı bu olmalıyken ota boka harcanıyor ya kaynaklar en çok ona yanarım. enerjimizi bu araştırmalara ayırmamız gerektiğini anladığımızda eminim çok geç olacak ama en azından bunun farkında olan bir kesim var dünyada.
hesabın var mı? giriş yap