• aynı zamanda star trek voyager dördüncü sezon dördüncü bölümünün adı.
  • deniz koç çevirisi ile geçen ay* yky'den çıkan philip roth romanı. tanıtım bülteninde şunlar söyleniyor:

    "philip roth, nemesis’te, insanın varoluşuna dair söyledikleriyle yunan trajedilerini hatırlatan sarsıcı bir hikâye anlatıyor. 1944 yazında, polio salgını newark sakinlerinin, ama özellikle de çocukların hayatlarını cehenneme çevirirken, gözleri yeterince iyi görmediği için orduya alınmayan genç beden eğitimi öğretmeni bucky cantor, şehrin yahudi mahallesindeki bir okulun bahçe sorumluluğunu yapmakta ve orada oynayan çocukları hastalıktan korumaya çalışmaktadır. şehirden ve salgından uzaktaki bir yaz kampında çalışan sevgilisi marcia’yı bir mutluluk hayali olarak hep aklında bulunduran bucky, bu hayale bir an önce ulaşmak için acele ettiğinde, bütün hayatını değiştirecek bir seçim yaptığının farkında değildir.

    nemesis, gençlik heyecanları, ölüm korkusu, sorumluluk ve inanç üzerine unutulmayacak bir roman."
  • hep süper güçlü ve süper zeki iyi kahramanlar mı olacak bu sefer de süper zeki bir kötü kahraman yaratalım diyerek yazılmış/çizilmiş çizgi roman karakteri. yazarı mark millar ve çizeri steve mcniven'dır. dünyanın en zeki ve en güçlü kostümlü adamının tam manasıyla bir villian olması mükemmel olmuş olan dört chapterlık bir seri.
  • "you are my nemesis" kurmayi en cok sevdigim cumlelerden biri. ıyi bir sey soylemissin gibi durup, aslinda kotu bir sey dedigin cumlelere bayiliyorum. o kendini tanrica sansin...bilmiyorki kanli bicaklim :))
  • timo tolkki'nin ayrılışından sonra icra ettikleri 2 fecaat albümden sonra, özlenen stratovarius'u tekrar kulaklarımızla buluşturan albüm. 2 parçada duyulan elektronik müzik tımbırtıları midede bir ekşime yapsa da, genel itibarla gayet başarılı bir albüm olmuş.
  • stratovarius'un episode, vision, destiny ve infinite dörtlemesinden bu yana yayınladığı en iyi albüm.
  • aslında intikam tanrıçasıdır. edebiyatta geniş yer alır hatta romanlara isim bile olmuştur. ayrıca arch enemy'in güzel bir parçasının ismidir.
  • snatch filmindeki bricktop'ın kendini tanımlama şeklidir:

    "do you know what "nemesis" means? a righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. personified in this case by an 'orrible cunt... me."
hesabın var mı? giriş yap