• sıcak çikolatası erimeyen kahveci!

    ek olarak fındık aromalı sıcak çikolatası, yabancılar için muz aromalıdır. görelim;

    http://i.imgur.com/0femn.jpg

    --- spoiler ---

    ...fındık aromalı...
    ...banana flavored...

    --- spoiler ---
  • ------------------------------farklı bir tük kahvesi tatmaktı asıl amacım -------------------------------------

    türk kahvesi içmeyi çok seviyorum. yapmasını da severim. bunu nasıl daha iyi pişiririm diye düşünüyorum, okuyorum, izliyorum. aynı kahve başkalarının elinde daha leziz hale gelebiliyor. pişirme stili de sonuç için büyük önem taşıyor. 16 bin yıldır kurukahveci mehmet efendi mahdumları kahvesi içiyoruz. türk kahvesi yapan tüm işletmeler kurukahveci mehmet efendi mahdumları kullanıyor. tadına aşinayız. daha da güzelinin peşine düştüm ben. istiklal caddesi'nde mandabatmaz'ı keşfettim mesela. gerçekten olağanüstü bir lezzet. farklı bir kahve kullanıyorlar çünkü. ben de eve farklı farklı kahveler almaya, denemeye karar verdim. denemeden bilemezsin sonuçta değişik tatları.

    bugün migros'ta türk kahvelerine baktım. ''nurettin kocatepe türk kahvesi-1949'' diye bir şey gördüm rafta. aldım inceledim. caf caflı kutu felan. hem kurukahveci mehmet efendi mahdumları ile de aynı fiyat. dedim ''sesege bak çok ucuz da değil. sen bunu bir dene.'' aldım 250 gramlık büyük kutudan. migros'la yaptığı ''mutluluk teması'' programı gereği yanında güzel bir kahve fincanı ve minnoş bir su bardağı da hediye verildi. ''oh oh oh ne güzel!'' dedim. eve geldim. heyecanla kahveyi açtım, dedim ''şöyle güzel bir kahve içeyim.'' nurettin kocatepe kahvesi, iki. ne ikisi olum? ne ikisi mi? değerlendirmem on üzerinden iki. :)) daha kötü olabilir miydi acaba? en son bu işte. bundan daha kötüsü olamaz. :)) bu ne ağabey? bu ne? 250 gramlık şık kutuyu açınca, yüzüme mehmet efendi mahdumları'nda olduğu gibi kavrulmuş kahve kokusu çarpacak sandım. böyle basınçlı bir kahve kokusu olur çünkü. o da yok.

    ben kaşınıyorum abi farklı lezzetler bulacağım diye. al sana farklı lezzet amk! al hadi iç! madem aldın. al sana değişik bir tat. :)) kime versem kutusunu ya. lan bunu bi fakire versem, adam arkamdan küfür eder lan. ben içsem içemem.

    teşekkürler nurettin kocatepe. ''harikulade.''
  • içtiğim açık ara en kötü türk kahvesi'nin üreticisi. ne kokusu koku, ne tadı tat. kavrulmuş sert kahve tadında değil, buruk bir tada sahip kahve markası.
  • reklamlarına ve taş değirmende öğütülme vaadine kanarak, güzel bir kahve içme hevesi ile aldığım lakin beni yüksek bir hayalkırıklığına uğratan kahve markası.

    elbette ağız tadı, zevkler farklı olabilir. mesela ben dibek kahvesini de pek sevmem ama nurettin kocatepe benim listeme gerçekten tadı kötü bir türk kahvesi olarak girmiştir.
  • "kurukahveci mehmet efendi'den kötü olsa bile ne kadar kötü olabilir" deyip aldım. bayağı kötü olabiliyormuş.
    denemeyin bile.
  • hakkındaki yorumların aksine 250gr'lık kutusunu aldığım ve lezzetine bayıldığım bir türk kahvesi markası.
  • tekli pakette satılan salep ve sıcak çikolatalarında doğal sofra şekeri kullanmaya başladığını gördüğüm marka. almayacakken sırf denemek için aldım.
    o şekilde üretilen ürünlerinin üzerinde yazıyor.

    eyyy nestle, eyyy dr. oetker sizleri de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

    edit: denedim ve diğerlerindeki o rahatsız eden, bayıltan şeker tadı yok.
  • pembe paketi çok güzeldi. kahve değil paketi. kahvesini döktüm. gri gibi bi paket vardı, çünkü belki pembe olan bayatlamıştı yoksa bi kahve neden berbat olsun, oluyormuş, onu da döktüm. ziyan olmuş iki paket kahve sonrası şu minik kutulardan aldım, onda da deterjan tadı alınca damla sakızlı kutuda şansımı deneyeyim dedim, içemiyorum. inatlaşıyorum resmen. sevmeye çalışıyorum. ben bu ilişkiye emek verdim kocatepe. fincan başlarında bekledim.yeri geldi elimi yaktım. gözümü ayırmadım o cezveden. bu mudur karşılığı? bu mu yani? sana da yazıklar olsun.
  • benim böyle bir kahvem olsa satmaya utanırım adam bir de küfür etsinler diye heralde adını yazıp satmış. ayıptır be kardeşim bu kahve mi yani? ağız tadıyla içilecek kahve kalmadı.
  • az önce kahvemden bir yudum aldım ve içinden öğütülmemiş bir kahve çekirdeği çıktı. tabii ilk önce o şokla bi iğrenmedim değil. allahtan kahve çekirdeğiymiş yav. o bir mili saniyede aklımdan neler geçti..... o kadar işlemden geçip buralara kadar parçalanmadan gelmen takdire şayan sevgili kahve çekirdeği.
hesabın var mı? giriş yap