• 1990 doğumlu sirayet isimli kısa filmin yönetmeni. makine mühendisi olsa da sinemaya merak salmış ve bu alanda üretim yapan isim. sirayet'te günümüz kısa film klişelerine kaçmadan farklı bir atmosfer yaratmayı başarabilmiş ve aldığı ödüllerle de başarılı da olmuş görünüyor. yolu açık olsun. ileride adını bolca duymayı umut ediyoruz.
  • bir izleyici olarak düşüncem şudur ki, kısa film kulvarı aslında yönetmenin ve senaryonun kendini izleyiciye aktarımı olarak uzun metrajlara kıyasla çok daha zor oluyor.
    yakın zamanda sirayet (2017 ) kısa filmiyle van ıpekyolu kısa film festivalinden 'en iyi kurmaca 'ödülünü almış, kariyer ve kurgu bakımından kendisini nuri bilge ceylan'a benzettiğim yönetmen arkadaşımız. kendisini bir arkadaşım vesilesiyle tanışımış oldum ve sirayet filmiyle başlangiç yaptık. film 17 dakika sürüyor. ahlak felsefesini konu almış. (yaşasın ahlak felsefesi !!) yönetmen tam ehliyete sahip bir bireyi ayna karşısında kendisiyle yüzleştiriyor. sabırsız zihmin daha filmin bitiş sahnesine gelmeden bana şu soruyu sordurdu; 'syn. yönetmen acaba jose saramago'nun körlük romanı hakkında bilgi sahibi midir ? '
    uzun metrajlı filmlerini de izlemek isterim ve tabii cannes film festivaline katıldığını duymak beni mutlu eder.
  • iyi bir yönetmen olmasının yanında bir de iyi insandır ki daha ne olsun :)
  • kısa metrajlı ödüllü sirayet filmini dün tavsiye üzerine izlediğim yönetmen."çalandan, çalarları" farklı bir senaryo kurgusu ile hissettirmiş sanki 17 dakika değil de uzun bir sinema filmi izlemiş hissiyatı yarattı.çok başarılı buldum.hiçbir duygunun bir doz daha fazla vurgulanmadığı başarılı bir kurgu filmi.tavsiye ederim, güzel bir film.
hesabın var mı? giriş yap