• makarna pi$iren kettle.

    (bkz: başlığın yazarın başına kalması)
  • kışın ısınmak için evin tüm ahşap kapılarını ` : wc hariç` yakmak gibi evsahibine zarar icatlar.
  • sigaranın içindeki folyo ve ana yemek çatalı birleşiminden televizyon anteni ya da gitar telinden de yapılabilir.mini fırında çorba yapmak (yalnız bir, bir buçuk saat kadar sürüyor)
  • besiktas ogrenci evinin bilimum sanatsal, siyasal, yemeksel, iceceksel icatlari.
  • icadın adı; 1 btu luk bile olmayan ogrenci evi klima

    once materyallerimiz;
    -ne kucuk ne buyuk boyutlarda bir fan
    -oval $ekle sahip ufak bir kap
    -10-15 adet arası buz

    efendim once sagdan soldan cala cırpa edindigimiz materyallerimizden olan buzu ufak captaki kapımızın icine koyar hafif bekleriz..daha sonra yine elimizdeki fanı buzların onune koyarak,fanın buzun yaydıgı soguk havayı bir aspirator edasıyla cekerek bize uflemesini saglarız..hikmetinden sual olunmayan bu icadımız ozellikle sıcaktan herkesin bir ko$ede kendini bozdugu zamanlarda yapıldıgında etkisini daha net bir $ekilde gosterir..
  • bir keresinde bir arkadaşın evinde efes'in kahverengi şişelerinden kitaplık görmüş, hayran kalmıştım. kısıtlı malzemeyle çok yaratıcı işler de çıkarılabiliyormuş.
  • su ısıtıcısı için para vermek zor geldiğinde, elektirik telinin ucuna çatal bağlayıp suyun içine atıp teli prize bağlamak suretiyle basit bir su ısıtıcı ortaya çıkarmak gibi, parasızlık yada paraya kıyamama gibi sebeplerden ötürü, yaratıcılığını zorlayan öğrencilerin ortaya çıkardıkları alet edavatların her biri. (bkz: bunu evde sakın denemeyin)
  • tasinirken kullanilan devasa kolileri 2 sene boyunca televizyon sehpasi olarak kullanmak.
  • el yapımı klima;

    malzemeler:
    içilmiş bir adet 2.5lt kola
    12v bilgisayar fanı
    12v üretebilen bir adaptör
    yün
    yaz okulu nedeniyle götü terden haşlama olmuş iki öğrenci

    şöyle yapılmaktadır:

    kola şişesi alınır. tepesi kesilip içine bol miktarda, ama çok sıkı olmayacak şekilde yün doldurulur. tepesine bilgisayar fanı sabitlenip bantlanır. şişenin alt tarafına yakın olmak üzere çevresine birkaç delik açılır, içine yünü ıslatacak miktarda su doldurulur ve fan çalıştırılır.

    fan içeriden hava çekerken hava şişenin yanındaki kanallardan girip ıslak yünün içinden fana ulaşmakta ve dışarıya üflenmektedir. bu sırada su buharlaşmakta ve çevreden ısı çekmektedir, sonuç olarak soğuk hava üfleyen acayip bi cihaz ortaya çıkar.

    ki bu alet ciddi ciddi bir adaptör yardımıyla sürekli çalıştırılıp kullanılmıştır, ve cidden etkisi vardır. daha sonra okulda kullanma amaçlı 500ml kola şişesinden imal edilmiş pilli versiyon bir boka yaramamıştır, tarife aynen uyulmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap